Riksja Travel Georgië

Naar boven

De grottenstad Vardzia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Gori - Vardzia -  Akhaltsikhe
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 179,- p.p. bij 2 personen
Vardzia, de bekende grottenstad van Georgië. Hier pik je een stuk geschiedenis mee en ervaar je een rustpunt in de reis bij een bijzonder verblijf op de eco-boerderij van Valodia.✓ Overnachtingen bij sfeervolle eco-boerderij met ontbijt en diner

✓ Grottenstad Vardzia

Decorative torn edge

Dag 1 – Op naar Vardzia – via het Stalin museum in Gori 

Waarschijnlijk reis je vandaag vanuit Kazbegi naar het eindpunt van vandaag, grottenstad Vardzia. Een lange reisdag, maar onderweg zijn genoeg mooie stops te maken. We raden je aan in ieder geval een stop te maken in Gori. Hier is Jozef Stalin, communistische dictator van de Sovjet-Unie, geboren. Vandaag de dag staat er een bizar museum waarbij je meer leert over het leven van Stalin. Dan door naar Vardzia, de bekendste grottenstad in Georgië die je morgen gaat ontdekken.

Je slaapplaats vandaag is one of a kind. Net buiten Vardzia, middenin de natuur, heeft eigenaar Valodia een bijzondere plek opgezet. Een boerderij, moestuin, wijnmakerij en hotel. Verwacht geen grote luxe, maar wel nette kamers en gastvrijheid waar je u tegen zegt. Je kamer of eco-cottage is schoon en wat oubollig, maar sfeervol ingericht. Elk lid van de familie heeft zijn of haar eigen taak. De een onderhoudt de moestuin, de ander de boerderij en de wijngaard en weer iemand anders gaat over de schoonmaak. Het diner eet je samen met de overige gasten aan lange tafels. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek aan grottenstad Vardzia  

Na het ontbijt is het tijd om grottenstad Vardzia te bezoeken. Het is een complex van kerken en kloosters die rond de 12de eeuw zijn uitgehouwen uit de rotsen van een 500 meter brede klif. Via allerlei gangen en terrassen verken je de stad. Ter plaatse regel je makkelijk een gids, maar je kan ook kiezen voor een audiotour. Tip: neem een vest mee want het kan in de grotten best fris zijn. 

Als je nog energie over hebt na je bezoek aan Vardzia, help dan eigenaar Valodia mee in de moestuin of installeer je in de tuin voor een paar uurtjes niksen. 

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek uit Vardzia  

Je bezoek aan Vardzia zit er bijna op, maar niet voordat je nog geniet van het ontbijt van Valodia. Je kan je reis vervolgen met verschillende bouwstenen. Je kunt doorreizen naar Batumi aan de Zwarte Zee voor een paar dagen relaxen. Of richting hoofdstad Tbilisi als je reis er bijna op zit. Als je nog niet in Kazbegi bent geweest, dan is deze outdoor-bestemming met haar bergen, rivieren en kastelen een mooi nieuw avontuur. Meest logische is de route naar Kutaisi, een charmant stadje met kinderkopjes en oude Sovjet-architectuur, op weg naar het westen. Onderweg naar Kutaisi maakten wij een stop bij de stad voor kasteel Rabati en het uitzicht over de stad.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De grottenstad Vardzia

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Vardzia hotel georgie reis
Vardia hotel spa
Vardzia hotel met uitzicht
Vardzia - hotel met open haard
Vardzia hotel met uitzicht op grotstad Vardzia
Vardzia hotel badkamer
Variant
1

Special stay met zwembad en uitzicht op de grotstad

 • Reissom:
  € 254,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt in cottage

Voor wie de eco-boerderij niet zo aanspreekt of wie wat comfortabeler wil verblijven, bieden we deze special stay optie aan. Het resort met 32 kamers en een aantal cottages is heel sfeervol en heeft een grote tropische tuin. Het buitenzwembad, de lounge met grote open haard en de spa zorgden ervoor dat wij ons hier direct thuis voelden. Het hotel ligt tegenover de grotstad en dat zorgt voor een geweldig uitzicht. Vanuit het zwembad en sommige kamers kijk je zo grotstad uit! We boeken de cottages als eerste en anders de iets duurdere kamers. Als je deze special stay in je reisplan wil opnemen, dan horen we het graag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Vervlogen tijden in Kutaisi

 • Kutaisi
 •  3 dagen/ 2 nachten
 • € 164,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Terug naar de Sovjettijd in Borjomi & Chiatura

 • Borjomi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 71,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern