Riksja Travel Georgië

Naar boven

Deze 4 activiteiten mag je niet overslaan tijdens je Georgië-reis

blog

In Georgië zijn de activiteiten die je kunt doen heel divers. Je maakt er de mooiste wandelingen, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Voor het gemak zetten wij ze voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat voor leuke activiteiten in Georgië je kunt doen.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 15 juni
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Activiteiten Georgie - wijnproeverij

Wijnproeven

In de wijnregio Kakheti draait alles om, je raad het al, wijn. Niets anders dan rijen en rijen wijnranken aan de horizon. Georgiëis het oudste wijnproducerende land van de wereld. De traditionele en unieke manier van wijn maken heet qvevri . De wijn wordt vergist en gefilterd in grote aardewerken vaten en krijgt daardoor een heel eigen smaak. Tijdens de Kakheti bouwsteen regelen we een wijnproeverij op een wijnboerderij en natuurlijk leer je alles over het proces.  Valt je rondreis door Georgië in september of midden oktober; dan heb je geluk: het is dan volop oogstseizoen! Elke dag gebeurt er wel iets voor het oogsten van de druiven.

Paardrijden

Op verschillende plekken in Georgië is het mogelijk om de omgeving vanaf de rug van een paard te ontdekken. Onze favoriete plek is bij Mestia in de regio Svaneti. Ongerept met hoge bergen, besneeuwde bergtoppen, gletsjers en authentieke dorpen die omringd zijn door traditionele verdedigingstorens. Dat is Svaneti! Heel bijzonder om door een deel van deze regio te reizen per paard en van de gebaande wegen af te gaan.

Paragliden

Op weg naar Kazbegi kom je langs Gudauri en dat is de plek om te paragliden en de wereld van canyons en bergen vanuit de lucht te ontdekken. Heb je het tv-programma Wie is de Mol gekeken? De kandidaten gleden hier ook door de lucht. Een kippenvelmoment! Je vliegt in totaal 10-15 minuten en uiteraard altijd met een ervaren begeleider. Terwijl de wind door je haren waait en je de vrijheid van de natuur ervaart, heb je uitzicht op de dalen, valleien en bergtoppen in de Kaukasus. Een moment om nooit te vergeten.

Activiteiten Georgie - het land per paard ontdekken
Activiteiten Georgie - fietsen in Tbilisi

Fietsen

Misschien denk je niet direct aan fietsen als je aan Georgië denkt. Toch is een stad als Tbilisi hier heel geschikt voor. Wij vonden het een verrassend leuke manier om de stad te ontdekken. Zo fiets je langs het hippe Fabrika – een oude Sovjet-fabriek die omgetoverd is tot een van de hipste hotspots van de stad. Daarnaast breng je ook een bezoek aan de zwavelbaden van de stad, waar je je aan het einde van de dag -welverdiend- in onder kan dompelen. Tot slot ga je ook niet voorbij aan de historische highlights van de stad, zoals de Georgisch-orthodoxe Holy Trinity kathedraal, genaamd Sameba. Tijdens de Tbilisi bouwsteen regelen we de fietstocht met gids alvast.

Naast bovengenoemde activiteiten zijn er uiteraard ook tal van mogelijkheden om te wandelen in Georgië.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern