Naar boven

Tbilisi: stad van contrasten

bouwsteen

 • Reisschema:
  Tbilisi  
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 179,- p.p. bij 2 personen
Tbilisi: stad van contrasten en het startpunt van je reis door Georgië. Laat je verrassen door de gastvrijheid van de bewoners, de lokale keuken en verbaas je over de rijke geschiedenis van deze stad.✓ Lokaal welkomstdiner na aankomst

✓ Overnachtingen in centraal gelegen hotel

✓ Optionele keuze voor comfortabel modern hotel of een special stay boetiekhotel
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Tbilisi

Vandaag gaat je reis door gastvrij Georgië van start in Tblisi. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je vandaag nog wat tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. De stad is door de rijke geschiedenis een verzamelplaats van verschillende culturen geworden en dat zie je overal terug. Van post-Sovjet gebouwen die omgetoverd zijn tot hippe hotels of galerieën tot het indrukwekkende Narikala-fort en de 13e-eeuwse Metekhi-kerk. Wij vonden het leuk om met de kabelbaan over de Mtkvaririvier te nemen. Op het uitstappunt bij Narikala heb je een prachtig uitzicht over de stad. Naast het prima middenklasse hotel waar je verblijft, bieden we ook de mogelijkheid voor een comfort en special stay verblijf. Zie onderaan deze bouwsteen.

Na je eerste ontdekkingstocht door de stad, word je ‘s avonds door onze lokale vertegenwoordiger opgehaald bij je hotel voor een lokaal welkomstdiner in de stad – denk aan veel eten én Georgische gastvrijheid. Geniet van deze avond; deze kennismaking met de Georgische keuken neem je de rest van je reis mee. Handig om te weten welke gerechten je lekker vindt, dan kun je dit op andere plekken ook bestellen! Als je laat aankomt, dan word je direct naar het diner gebracht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vrije invulling Tbilisi

Vandaag kun je de stad zelf verder ontdekken. Struin door de binnenstad en plan niet te veel, Tbilisi ontdek je het best door je gevoel achterna te gaan. Naast de highlights zijn de metrostation markten erg leuk. Hier waan je in een Oostblokse souk onder de grond van de stad en kun je letterlijk alles kopen: kleding, speelgoed, groentes, vis & vlees.

Tip: wil je niet alleen op pad? Ga dan op pad met een local en ontdek met hem of haar de leukste plekjes van de stad. Via Tbilisi Free Walking Tours boek je gemakkelijk een leuke wandeling met gids, samen ontdek je de stad en krijg je tips voor de leukste lokale adressen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Tbilisi

Vandaag laat je hoofdstad Tbilisi achter je en trek je de binnenlanden in. Ruige natuur en nog meer Georgische gastvrijheid staan je te wachten.

Vanuit Tbilisi vervolgen de meeste reizigers hun reis naar wijnregio Kakheti, de bakermat van Georgische wijn. Wil je liever nog een extra nacht in Tbilisi blijven? Dat kan natuurlijk ook. Vraag ons gerust om een extra nacht voor je in te plannen. Je kan ook reizen naar de bergen bij Kazbegi.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tbilisi: stad van contrasten

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort - modern hotel Tblisi

 • Reissom:
  € 255,- p.p.
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt, transfer en welkomstdiner

Het standaard hotel bij deze bouwsteen is een prima middenklasse hotel met een geweldige ligging in het centrum van Tbilisi. Het is kleinschalig met 12 kamers waar het je aan niets ontbreekt. Als je liever wat meer comfort wil, dan raden we je aan voor het moderne hotel te kiezen. Dit sfeervolle hotel heeft een moderne uitstraling en een dakterras met uitzicht over de stad.

Decorative torn edge
Variant
2

Special Stay - boetiekhotel Tbilisi

 • Reissom:
  € 263,- p.p.
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt, transfer en welkomstdiner

Op zoek naar een bijzonder verblijf? Kies dan voor onze special stay in Tbilisi. We regelen dan een luxe boetiekhotel in Krtsanisi Park, in het hart van het oude centrum. Het Vrijheidsplein, de zwavelbaden en restaurants liggen op loopafstand terwijl je toch in een rustige en groene omgeving verblijft. Het hotel is hip en modern, maar wel met een traditionele twist. Overal in het hotel en de kamers hangen oude Georgische jurken en gewaden. Vergeet ook de groene tuin niet!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Kakheti-wijn
bouwsteen

Cultuur & wijn in Kakheti

 • Wijnregio Kakheti
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hoog, hoger hoogst in Kazbegi

 • Ananuri-kasteel - Georgian Military Highway – Kazbegi – Mtskheta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 162,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern