Naar boven

Havana tips van onze Facebook volgers

blog

Geschreven op
donderdag 28 augustus
Geschreven door
Juliette Driel

Havana tipsVia Facebook vroegen we onze volgers om hun ultieme Havana tip met ons te delen. De meest originele tip wilden we delen op ons Cuba reisblog. Omdat we zoveel enthousiaste reacties ontvingen hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Wij zijn zelf vaker in Havana geweest, maar door alle tips zo onder elkaar te zien krijgen we spontaan zin om weer die kant op te gaan.

Cindy wist het Havana gevoel mooi in één zin te omschrijven: “Alsof ik in een film zat… zo apart…mooi…zeer vriendelijke mensen…heerlijke muziek!

Marte is inmiddels zelf een Cuba specialist: “Ben nu 5x op Cuba geweest en ga vast nog vaker! Cuba is geweldig! Havana is een fijne slenter stad. Neem de steegjes en laat je meevoeren met locals. Ja, je wordt opgelicht door te betalen voor drankjes, maar je komt op plaatsen waar je anders niet komt. Voor wie gaat: geniet! Veel plezier!

Havana tips, sunset MaleconTip 1: de Malecón

Van alle reacties kwam de Malecón in Havana het meest naar voren. Hier muziek maken met de locals is een hoogtepunt van meerdere reizigers. Lotte sluit zich hierbij aan en tipt meteen wat je moet meenemen als je naar de Malecon gaat: “De Malecón! Met locals, een glas Havana Club en een gitaar

Monica vond het geweldig om met een camera door Havana te wandelen en ziet de stad als één grote bezienswaardigheid. Haar tip: “Vergeet de Malecón niet. Hier zijn zoveel mooie dingen te zien… Relaxende mensen. Vissers, luilakken, verliefde stelletjes en muzikanten… Havana is geweldig!”

Mojitos Bodegita del medio, CubaTip 2: La Bodeguita del Medio

Als je een mojito gaat drinken in Havana (en die kans is groot) doe het dan op de plek waar Ernest Hemingway ze ook dronk: bij La Bodeguita del Medio.

Dorine was duidelijk toen we vroegen naar haar Havana tip: “Bodeguita del Medio! Heerlijke mojito’s waar Ernest Hemingway vroeger zijn inspiratie voor zijn teksten op deed.

Ook voor Renate is La Bodeguita del Medio een absolute aanrader: “Voor de lekkerste mojito’s & gezellige live-muziek!

Havana tip, Callejon HamelTip 3: Callejon de Hamel

Dit straatje is onder handen genomen door kunstenaar Salvador Gonzáles Escalona en is daarna uitgegroeid tot attractie in Havana. Het is een kleurrijke straat die zijn eigen verhaal heeft. Kunst en muziek staan hier centraal. Als je de kans hebt bezoek Callejon de Hamel dan op zondag vanwege de live optredens.

Dit was de eerste tip die we binnenkregen van Inge. Dit is ook de tip van Karin: “Straatje met leuke optredens, graffiti, kunst en cafeetjes.”

 

Tips, Havana by nightTip 4: Bijzondere plekjes in de avonduren

Monic: “Laguarida een geweldig restaurant waar je moet zijn geweest als je in Havana bent. Zorg wel dat je tijdig reserveert!! Ga wel met de taxi want de buurt is niet helemaal safe.

Yvonne: “Een mojito op het terras van het prachtige oude Inglaterra hotel en genieten van de altijd aanwezige live muziek daar! Taxi standplaats “oude” taxi’s voor de deur.”

Nance: “Fan van Buena Vista? Breng dan een bezoek aan café ” Amigos del Benny” in het oude centrum van Havana.”

Myranda: “Ga eten bij El Chanchullero de Criollo en Alamar! Super eten voor weinig in een hippe tent. Buiten wachten waard. Misschien wel als enige mét Facebook!!!”

Julia: “1830!!! Een heeeele leuke salsaclub in Havana, aan het water en buiten dansen! En ernaast zit een heel romantisch chinees tuintje, zeker heen gaan. Ze zijn open op donderdag en zondag en afwisselend vrijdag of zaterdag.
Tip: maak oldtimer tour door Havana

Bovenstaand is slechts een greep uit de vele reacties die we kregen. Deze tip van Miranda hadden wij nog niet eerder gehoord: “Naar een locale kapper gaan… opgelicht worden… maar wel met een geweldige coup thuis komen ( en een geweldige ervaring rijker zijn)…”

Wil je alle reacties en tips teruglezen? Kijk dan op onze Facebook pagina.

Heb je zelf leuke ervaringen, tips of foto’s van je Cuba reis? We zouden het leuk vinden als je deze met ons wilt delen en kun je mailen naar info@cubaonline.nl.

 

background-pattern