Naar boven

Avonturen in Somoto Canyon

bouwsteen

 • Reisschema:
  Somoto – Somoto Canyon – Somoto
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling door Somoto Canyon
 • Reissom:
  € 275,- p.p. bij 2 personen
Deze bouwsteen biedt je een kijkje in het noorden van Nicaragua en is ideaal voor natuurliefhebbers die graag actief bezig zijn. Je bezoekt een regio die nog weinig toeristisch ontwikkeld is en daarom nog enkele insider-tips te bieden heeft. Een van deze insider-tips is de Somoto Canyon, die pas in 2004 werd ontdekt en zich op slechts enkele kilometers van de Hondurese grens bevindt. Samen met een ervaren gids wandel, zwem en klim je door de canyon en dompel je jezelf onder in een van de mooiste landschappen van Midden-Amerika. Je brengt de nacht door in een tent in de canyon en bent daardoor extra dicht bij de natuur.

Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Somoto in het noorden van Nicaragua

Vandaag vervolg je jouw reis naar het betoverende noorden van het land. Vanuit Matagalpa reis je ongeveer twee uur met je eigen privéchauffeur of huurauto naar Somoto, een charmant stadje omgeven door weelderige groene bergflanken en uitgestrekte bossen. In de middag kun je deel nemen aan een begeleide maïs-tour, waar je veel te weten komt over de diverse maïssoorten en hun traditionele toepassingen in Nicaragua en de buurlanden. Meer informatie over deze excursie vind je onderaan deze pagina.

We hebben de middag gebruikt om een glimp op te vangen van het pittoreske Somoto. Tijdens een ontdekkingstocht door de historische binnenstad hebben we onder andere de eerbiedwaardige “Iglesia Santiago” bezocht, die in 1961 werd opgericht en daarmee tot de oudste kerken van heel Nicaragua behoort. Je slaapt de komende dagen in een charmant hotel midden in de stad. Alle kamers hebben een eigen badkamer en zijn voorzien van airconditioning of een verkoelende ventilator. Indien nodig is er ook een parkeerplek.

Tip: Probeer in Somoto een van de traditionele “Rosquillas”; heerlijke donutvormige maïsgebakjes die nog steeds op authentieke wijze in leemovens worden gebakken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tour door de Somoto Canyon met overnachting

Na een stevig ontbijt in het hotel word je opgehaald door een lokale gids die Engels spreekt en naar “Namancambre” brengt, zoals de Somoto Canyon door de lokale bevolking wordt genoemd. Deze vier kilometer lange kloof vormt het startpunt van je avontuur van vandaag. Je gaat stroomafwaarts over de “Rio Coco”, de langste rivier in Midden-Amerika. Omringd door unieke rotsformaties en weelderig groene oevers, zwem, wandel, spring en klim je gedurende ongeveer drie uur naar het eindpunt van je tour, een nabijgelegen finca. Daar kun je genieten van een traditionele lunch en heb je de mogelijkheid hebben om de boerderij te verkennen. ’s Avonds zet je je tent op boven de canyon en geniet je samen van de avond bij het kampvuur.

Tip: De Canyon Tour vereist een goede conditie! Je zwemt, loopt en klimt door de canyon en springt soms van de rotsen. Neem zeker voldoende water en zonnebrandcrème mee, evenals comfortabele waterschoenen en reservekleding.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Somoto

Vandaag staat de tweede etappe van de excursie op het programma. Na het ontbijt op de nabijgelegen boerderij neem je afscheid van de canyon voordat je terug keert naar Somoto. Van daaruit reis je verder door het fascinerende Nicaragua.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Avonturen in Somoto Canyon

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Homestay op een boerderij nabij de Canyon

 • Reissom:
  € 260,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een hotel in Somoto, 1 nacht op een boerderij, 2x ontbijt, 1x lunch, 1x diner, toegang tot de canyon, begeleide canyoningtour, privétransfer naar en van de canyon.

Als je tijdens je verblijf in de Somoto Canyon liever niet in een tent overnacht, maar liever een echt dak boven je hoofd hebt, regelen we een homestay voor je op een nabijgelegen boerderij. De boerderij wordt op traditionele wijze gerund en ligt vlakbij de Somoto Canyon. Het heeft een zeer huiselijke sfeer en je krijgt een goed gevoel van het plattelandsleven in Nicaragua. Omdat er maar een beperkt aantal slaapplaatsen beschikbaar is, raden we je aan om op tijd te boeken. Mocht de homestay volgeboekt zijn, dan kun je natuurlijk nog steeds in de tenten boven de canyon slapen.

Decorative torn edge
Variant
2

Begeleide maïstour in Somoto

 • Reissom:
  € 44,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ca. 3 uur durende tour met een Engelssprekende gids

Heb je altijd al meer willen weten over de teelt en verwerking van maïs en waarom het in Midden-Amerika in veel traditionele gerechten wordt gebruikt? Dan plannen we graag een begeleide maïstour voor je in op de dag van aankomst in Somoto. Samen met een ervaren gids bezoek je verschillende molens en leer je meer over de verschillende graansoorten en hun gebruik in Midden-Amerika. Als hoogtepunt van de tour krijg je de mogelijkheid om live de verschillende eindproducten te zien worden gemaakt, zoals verse “tamales”, “tortillas”, “montucas” en de bekende “rosquillas”, en natuurlijk kun je deze lekkernijen ook proeven.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Matagalpa: Op het spoor van koffie

 • Matagalpa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Regenwoudavontuur op de Rio San Juan

 • San Carlos - El Castillo - San Carlos
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 350,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Laguna de Apoyo: Kratermeer en gloeiende lava

 • Laguna de Apoyo
 • 3 dagen/2 nachten
 • € 230,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
León Nicaragua
bouwsteen

De koloniale charme van León

 • León
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern