Naar boven

Outback Jack: ontdek alles wat je moet weten over de Australische Outback!

blog

De Outback beslaat een groot deel van Australië. Niet zo gek dus dat veel mensen dan ook een deel van de Outback aan hun reisschema willen toevoegen. Door de immense grootte kun je meerdere soorten landschappen en klimaten verwachten. Wij vertellen je graag onze favoriete bezienswaardigheden van de Outback in Australië!
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 28 november
Geschreven door
Fronie Bouma

Ayers Rock

Dat Ayers Rock op dit lijstje staat zal je waarschijnlijk niet verbazen. Deze rotsformatie torent 348 meter boven het land uit. Door de felrode kleur van de grond voelt het net alsof je in een film bent beland. Om de beleving compleet te maken raden we je aan om in een tentje onder de sterrenhemel te slapen. Sla vooral de zonsondergang niet over, dit is namelijk de meest bijzondere die we ooit hebben gezien. Tot voor kort was het mogelijk om als echte actieveling de rots te beklimmen, maar om de natuur te beschermen is dit sinds kort niet meer toegestaan. Wil je een bezoekje brengen aan Ayers Rock? Onder andere onze Go Australia rondreis brengt je langs deze gigantische rotsformatie.

Australische Outback - Uluru
Outback Australië

De Olga's

Als je de Ayers rock al hoog vindt, dan mag een bezoek aan de Olga’s zeker niet ontbreken. Deze rotsformaties zijn op z’n hoogste punt ruim 200 meter hoger dan Ayers rock en vormen het perfecte decor om een wandeling door de rode rotsen te maken met als bijzondere afwisseling de groene valleien.

Alice Springs

Een wereldstad is het niet, maar met zo’n 26.000 inwoners is Alice Springs een van de dichst bevolkte gebieden van de Australische outback. Echt veel bezienswaardigheden zijn er eigenlijk ook niet, een welkome afwisseling van dagen door the middle of nowhere rijden is het wel. In 1871 werd het stadje opgericht met als doel om een tussenstation te vormen voor de telegraaflijn. Wij vinden het een aanrader om een bezoekje te brengen aan het hoofdkantoor van de Flying Doctors, daar krijg je te horen hoe ze zorg verlenen in de outback.

Kakadu NP

Als je denkt aan de outback als dor en droog landschap, dan heb je grotendeels gelijk, maar de outback van Australië kent veel meer soorten landschappen. Denk aan de wetlands rondom Darwin, waar je oog in oog komt met zoutwaterkrokodillen. Geen zorg, deze imposante dieren kun je gewoon veilig vanuit een boot aanschouwen tijdens een cruise door het moeras.

Ontdek het verleden van de Aboriginals

Dat grote delen van de Outback aanvoelen als een verlaten mars landschap, doet niet vermoeden dat dit het thuis is geweest van de Aboriginals. Maar niets is minder waar. Er zijn nog genoeg overblijfselen ter herinnering aan de eerste inwoners van Australië. Spot de kunstwerken die ze maakten op de rotsen of bezoek een van de galerieën rondom Darwin of Alice Springs.

Devils marbles

Onder het motto “Je moet er een eindje voor rijden maar dan heb je ook wat”, vinden wij de Devils Marbles een bezienswaardigheid die je echt niet mag missen tijdens een roadtrip door de Outback van Australië. De stenen hebben hun naam te danken aan het feit dat ze op een natuurlijke manier tot ronde rotsen zijn gevormd. Deze ‘knikkers’ zijn tot wel 7 meter groot en wat ons betreft zeer fotogeniek.

Devils Marbles in de Outback Australië

Klaar om de outback te ontdekken? Lees dan vooral onze tips over het zelf rijden door Australië voordat je op pad gaat. Ben je er nog niet over uit of je liever rijdt in een auto of camper, ontdek dan de voor en nadelen van beide opties.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern