Selfdrive Australië: huurauto of toch een camper?

blog

Geschreven op
dinsdag 25 juni
Geschreven door
Fronie Bouma
Delen op social media

Een selfdrive door Australië is dé manier om het land te verkennen. Je hebt de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je maar wilt. De wegen in Australië zijn over het algemeen goed en veilig. Dit maakt het een ideaal land om een roadtrip te maken. Maar kies je daarbij voor een huurauto of voor een camper? We hebben de voor- en nadelen van beide voertuigen voor je op een rij gezet.

Met de camper op pad

Veel reizigers denken bij een roadtrip meteen aan een camper. Toegegeven, het klinkt ook ideaal: je hebt je slaapplek altijd bij je en kunt onderweg stoppen waar je maar wilt. Toch is zo’n grote camper

lang niet overal even handig. In een grote, drukke stad als Sydney kan zo’n logge automobiel bijvoorbeeld vrij onhandig zijn. Op de bonnefooi bij een camping aankomen is in het hoogseizoen ook niet verstandig. Veel plekken zijn dan al volgeboekt, waardoor je tóch van tevoren je slaapplek al vast moet leggen. Let ook op dat je voor een camper een vrij hoge borg moet betalen en dat het eigen risico ook substantieel is. Je krijgt je borg niet altijd direct teruggestort, dus als je van camper switcht en opnieuw borg moet betalen, kan dit al snel in de duizenden euro’s lopen.

Met een huurauto eropuit

Met een huurauto heb je evengoed de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Fair enough, je moet wel je slaapplekken van tevoren al vastleggen. Toch wegen de voordelen vaak tegen een camper op. Zo kun je net iets gemakkelijker op bepaalde uitzichtpunten stoppen. Toch nog even de stad in? Met de auto is dit geen probleem. O enne ook niet onbelangrijk: je hebt geen gedoe met watertanks, het legen van het toilet of het opmaken van je beddengoed en tóch heb je fijne, knusse slaapplekken. Bovendien is met de huurauto alles – inclusief verzekeringen – al voor je geregeld en kun je dus met een onbezorgd gevoel op pad.

En de kosten?

Eigenlijk kost een huurauto plus slaapplekken vrijwel hetzelfde als een camper. De huur van de camper is een stuk duurder dan die van een auto. Bovendien slurpt een camper benzine en moet je ook nog betalen voor de overnachtingsplekken. Daar komen de verzekeringskosten en het eigen risico nog bovenop. Een hotelkamer is weliswaar duurder dan een kampeerplek, maar als je alles bij elkaar optelt kom je met een huurauto ongeveer even duur uit.

Onze voorkeur gaat daarom ook uit naar het reizen met een huurauto. Onderweg hebben we leuke slaapplekken voor je uitgezocht die passen bij het land. Denk aan zoals knusse hotels, gezellige bed & breakfasts of een tent in de Outback. Mocht je toch een camper willen, dan kan dit in combinatie met minimaal twee bouwstenen. Wil je de gemakken van een huurauto, maar tevens de vrijheid van een camper? Bekijk dan ook eens ons aanbod van Spaceships.

 

magnetic island koala - Australië rondreis
rondreis

Rondreis 2: Australië in 4 weken Krokodillen en Outback

  • Sydney - de Outback - Tropisch Darwin - Kakadu National Park - Palmenstrand - Great Barrier Reef - Zeilen bij Whitsundays - Fraser Island - Brisbane
  • 29 dagen / 28 nachten
  • vanaf € 3184,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tasmanië selfdrive
bouwsteen

Tasmanië-selfdrive

  • Hobart - Mount Field - Lake St Clair - Cradle Mountain - Launceston - Bicheno - Freycinet - Port Arthur - Hobart
  • 10 dagen / 9 nachten
  • € 752,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 48,- per dag. De prijzen voor december & Januari zijn op aanvraag
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
camper - rondreis Australië
rondreis

Rondreis 6: Coast Cruise & Desert Drive

  • Sydney - woestijnstadje - Ayers Rock - Kings Canyon Kloof - Devil's Marbels - Katherine Kloof - Kakadu National Park - zeilen bij Whitsundays - Fraser Island - Brisbane
  • 29 dagen / 28 nachten
  • vanaf € 1639,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge