ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

skyline-rondreis-amerika-canada

USA meets Canada

rondreis

 • Reisschema:
  Salt Lake City - Raften in Grand Teton - Bizons in Yellowstone - Glacier en Waterton National Park - Canmore/Banff - Jasper - Well's Grey - Whistler - Vancouver- Seattle
 • Reisduur:
  22 dagen/ 21 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.945,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Raften door Grand Teton NP, kaartje voor de gondel in Whistler, fietshuur in Vancouver, Pike Place markttour in Seattle
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 1.975,- per auto
 • Categorie A, one-waykosten ca. US$ 375,- ter plaatse te betalen
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 950,- p.p.
✔ Amerika en Canada

✔ Wissel natuur af met Vancouver en Seattle

✔ Yellowstone

✔ Canadese Rocky Mountains

✔ Jasper National Park

✔ Inclusief vier bijzondere excursies
st.marys-lake-glacier-national-park-montana
Decorative torn edge

Dag 1 – Salt Lake City, aankomst

Na een lange vlucht kom je aan op de luchthaven van Salt Lake City. Ga eerst door de douane en haal daarna je bagage van de band. Vervolgens volg je de borden naar de autoverhuurlocaties waar je direct je auto voor de rondreis ophaalt. Daarna rijd je naar je hotel in de stad waar je de eerste nacht slaapt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Salt Lake City – Grand Teton

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag begint je rondreis echt. Je reist naar de machtige Rocky Mountains. Je verblijft in Jackson, een gezellig westernstadje aan de voet van de Rockies iets ten zuiden van Grand Teton National Park. Leuk om even doorheen te wandelen. Je zult direct merken dat het hier in de zomer draait om outdooractiviteiten zoals raften, hiken en mountainbiken.

Decorative torn edge

Dag 3 –  Grand Teton NP, verblijf

Tijd voor actie. Grand Teton is een prachtig berggebied met meren en rivieren. Een spectaculaire manier om dit park te bekijken is vanaf het water. Na uitleg van de instructeur zet je je helm op, pak je je peddel en stap je in de rubberen boot. Let’s go! Drie uur lang slinger je over het ruige water van Snake River. Vlak voor de lunch ben je terug zodat je nog de hele middag Grand Teton National Park in kunt gaan.

Neem een picknicklunch mee, want na deze actieve ochtend is het heerlijk om op een mooi plekje te picknicken. Wij kozen voor een plekje bij Snake River Overlook, met mooi uitzicht over de rivier waar je vanmorgen over geraft hebt. Bezoek ook het visitor center voor meer informatie over de verschillende wandelingen in het park. Als je energie over hebt, is het de moeite waard nog een hike te doen in deze omgeving.

Decorative torn edge

Dag 4 en 5 Yellowstone NP, verblijf

Voor veel reizigers staat Yellowstone Natonal Park op de bucketlist. Vandaag is het zover, tijd voor waarschijnlijk een van de hoogtepunten van je reis. Vanaf Jackson is het maar een uurtje rijden naar de zuidingang van het park dus je hebt bijna de hele dag in Yellowstone te besteden. Yellowstone is naast het oudste ook een van de meest bijzondere nationale parken van Amerika. Het park met diepe canyons, watervallen, modderpoelen, heetwaterbronnen en spuitende geisers is heel divers, je kijkt je ogen uit!

Een beetje plannen met behulp van de kaart en de parkkrant, die je bij de ingang krijgt is wel handig, want er is hier dus veel te zien en te doen. Omdat je via de zuidkant het park binnenrijdt is het handig hier ook je dag te starten en direct richting de geiserbasins te rijden. Je vindt hier de meeste hoogtepunten van het park, waaronder de beroemde Old Faithfull-geiser die elke zestig tot negentig minuten hoog de lucht in spuit. Je zult hier niet de enige zijn, maar wij vonden dat zeker niet storend. Bezoek bij aankomst direct het visitor center voor de actuele voorspellingen, zo weet je of je nog tijd hebt om hier eerst een rondje te lopen of dat je direct een plekje kunt zoeken rondom de geiser.

Je verblijft twee nachten midden in het park bij Lake Yellowstone.

Decorative torn edge

Dag 5 Yellowstone – Helena

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag pak je de noordelijke uitgang van het park. Als je gisteren nog niet alles hebt gezien kun je vandaag via Canyon Village rijden waar je vanaf Artist Point prachtig uitzicht hebt op de Upper Falls die de Canyon in storten. Of je kunt een stop maken bij Mammoth Hot Springs in het noorden van het park.

Vanaf hier rijd je in drie uur naar Helena, de hoofdstat van de staat Montana voor een overnachting en ben je al een stukje op weg naar Canada.

Decorative torn edge

Dag 6 –  Helena – Glacier

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag rijd je door de prairie van Montana op weg naar een volgend hoogtepunt in de Rocky Mountains, Glacier National Park. Onderweg stopte wij in Missoula, een gezellige studentenstad ongeveer halverwege de route. Na een heerlijke lunch hier bezochten we het smokejumpers center, waar je een rondleiding kunt krijgen en alles te weten komt over hoe ze hier de bosbranden bestrijden. Alles staat hier altijd in gereedheid om direct te kunnen uitrukken, heel indrukwekkend om te zien en meer over te leren.

Vanaf het smokejumpers center is het zon

Glacier National Park is bekend vanwege de hoge bergpassen met weids uitzicht over de gletsjers en meren. Je hebt hier een goede kans wild te spotten. Big Horn Sheep, berggeiten, beren en een elk kunnen zomaar voor je auto de weg over steken. Je slaapt een nacht in een kant-en-klare tent midden in de natuur van Glacier, glamping in Glacier!

Decorative torn edge

Dag 7 –  Glacier National Park, verblijf

Glacier National Park vonden wij een van de mooiste parken deze reis, misschien wel omdat dit park vooraf minder tot de verbeelding spreken dan de Canadese Rockies en Yellowstone. Vandaag heb je een volle dag om het park te bekijken en wandelingen te maken. Door het park loopt één weg die je een paar keer op en neer zult rijden de komende dagen, maar dat is absoluut geen straf.

Wij kozen ervoor om op deze dag naar het Logan Pass Visitor Center te gaan, daar hebben we de rangers gesproken en zij gaven aan dat de trail die wij wilden lopen deels was afgesloten in verband met veel Grizzlyberen op de route. We konden gelukkig wel naar de Hidden Lakes Lookout, dus dat hebben we gedaan. Onderweg kwamen we mountaingoats tegen en vanaf de lookout zagen we veel beren beneden bij het meer, verstandig dus dat de route vanaf daar was afgesloten.

 

Decorative torn edge

 Dag 7 –  Glacier National Park – Waterton Lakes National Park (Canada)

Reistijd: circa 3 uur

Je steekt vandaag de grens met Canada over, maar voor het zover is rijd je eerst nog de zon tegemoet in Glacier National Park. De Going-to-the-sun road brengt je dwars door het park over het hoogste punt, de Logan Pass. Bezoek ook zeker even het visitor center voor informatie over de (wandel)mogelijkheden in het park. Je vervolgt je weg langs St Mary Lake, richting het noorden. Na een korte douanestop op de grens rijd je Canada binnen en ben je direct in het volgende nationale park: Waterton Lakes.

Omdat het park relatief klein is, kun je alle hoogtepunten in een middag en ochtend bekijken. Wij reden in ’s middags via Red Rock Canyon naar Cameron Lake, waar we een blueberry muffin aten die we ’s morgens bij de bakker hadden gekocht. Kijk onderweg je ogen uit en focus je op de berm: grote kans dat je hier beren spot.

Foto : Montana Office of Tourism, Donnie Sexton

 

Decorative torn edge

Dag 8 –  Waterton Lakes National Park – Banff National Park

Reistijd: circa 4 uur

Je kunt vandaag op tijd vertrekken zodat je de middag al in de omgeving van Banff National Park te besteden hebt. Omdat het plaatsje Banff erg druk en toeristisch is, kiezen wij ervoor om te overnachten in het nabijgelegen Canmore. Je slaapt in een centraal gelegen berghotel. Wil je liever bij Lake Louise of in Banff slapen, laat het ons dan even weten.

Decorative torn edge

Dag 10 –  Banff National Park, verblijf

Wij trokken er vroeg op uit, de natuur weer in. Je kunt in de omgeving van Canmore veel doen. Naast Banff National Park, vind je hier ook Yoho National Park, Kootenay National Park en heb je het plaatsje Lake Louise met het gelijknamige meer. Wandelen, mountainbiken en kajakken zijn activiteiten die hier in de zomer volop worden gedaan. Je huurt bij een van de meren een kano voor een paar uur peddelden over het spiegelgladde water. Vanaf het water zie je de spectaculaire natuur weer op een andere manier en met een beetje geluk spot je dieren langs de oever.

In de middag liepen wij de anderhalvekilometerlange trail naar de Hoodoos in Banff National Park. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de omliggende bergtoppen. De bewolking in het dal geeft het iets mysterieus.

Decorative torn edge

Dag 11 –  Banff National Park – Jasper National Park

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag reis je over misschien wel de bekendste weg door de bergen, de Icefields Park Way. Het is vier uur rijden naar Jasper, maar er is onderweg zoveel te zien en te doen dat je er rustig twee uur extra voor kunt uittrekken. Onderweg zie je plaatjes die je zo op een ansichtkaart kunt zetten: hoge bergtoppen met hier een daar nog een restje sneeuw, kraakheldere meren en rivieren vol smeltwater van de gletsjers die je tussen de bergtoppen ziet fonkelen. Haal bij aankomst in Jasper wat boodschappen zodat je de volgende ochtend voor je blokhut kunt ontbijten met uitzicht op de Wapiti herten die hier vaak ’s morgens op het chaletterrein rondwandelen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Jasper National Park

Maak een lekker ontbijt in je blokhut, een goed begin van de dag! Je hebt de hele dag vrij te besteden in het park. Haal bij het bezoekerscentrum een kaart van de omgeving en laat je adviseren over de mogelijkheden in het park. Er zijn veel meren en wandelingen, waarvan de tocht rons het Malgine Lake de bekendste is. Het is tenslotte het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains.

 

Decorative torn edge

Dag 13 –  Jasper National Park – Well’s Grey

Reistijd: circa 3,5 uur (let op onderweg heb je een uur tijdverschil, je komt  2,5 uur later aan)

Je verlaat de Rocky Mountains en gaat richting het westen, naar Well’s Grey Provincial Park. Het is een van de populairste parken en zeker in de zomermaanden erg druk. Je kunt het park gemakkelijk per auto verkennen en de bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken vanaf de weg. Bezoek zeker de Helmcken Falls, met een hoogte van 137 meter de bekendste attractie in het park en de hoogste waterval van Canada.

Je slaapt de komende twee nachten in een ranch style-verblijf, in het Wells Gray Provincial Park. Wij hebben kleinschalige lodges en cabins in het park. Mochten deze vol raken, dan slaap je in Clearwater, het stadje aan de ingang van het park.

Decorative torn edge

Dag 15 –  Well’s Grey – Whistler

Reistijd: circa 5,5 uur

Een lange dag vandaag, maar wel over een prachtige weg, wat de rit zeker niet saai maakt. Schrik niet als er op het eerste stuk een bonte verzameling koeien voor je auto de weg oversteekt, je rijdt namelijk door de Cariboo Mountains waar veel boerderijen met vee te vinden zijn. Vervolgens rijd je verder over route 99, oftewel ‘See to Sky highway’, een panoramische route door de bergen. Wij kozen voor een lunchbreak bij Duffy Lake tussen Lilloet en Pemberton. Na de lunch rijd je verder richting Whistler, de plaats waar in 2010 de alpine-onderdelen van de Olympische winterspelen werden gehouden.

Decorative torn edge

Dag 16 –  Whistler, verblijf

Ondanks dat Whistler bij veel mensen bekend is als echte wintersportplaats, is het ook in de zomer druk bezocht. We boeken de kaartjes voor de Peak to Peak Gondola waarmee je naar de top van Blackcomb Mountain kunt. Hier kun je goed wandelen over de alpenweiden die in de zomermaanden bezaaid zijn met wilde bloemen. Reis je begin juni, dan kan het zijn dat je hier nog sneeuwresten vindt. Voor een nog spectaculairder uitzicht kun je de gondel 7th Heaven nemen.

Decorative torn edge

Dag 17 –  Whistler – Vancouver

Reistijd: circa 1,5 uur

Een korte rit vandaag, dus je kunt in de ochtend op je gemak ontbijten bij een van de gezellige restaurantjes in het plaatsje Whistler voordat je weer in de auto stapt. Je hebt de rest van de dag in Vancouver te besteden. Een leuk begin punt voor een wandeling door de stad is de wijk Gastown, waar je de eerste stoomklok ter wereld vindt. Het is een wijk met boetieks in mooie negentiende eeuwse gebouwen. Het hotel is netjes verzorgd, maar niet luxe. Wil je liever wat meer comfort, laat het ons dan weten.

Decorative torn edge

Dag 18 –  Vancouver, verblijf

Vancouver is ideaal om per fiets te verkennen, dus huren we voor de ochtend een fiets met versnellingen voor je en een kaart van de stad en Stanley Park, een stadspark ingeklemd tussen het centrum en de Pacific Ocean. Fiets voor een lekker ontbijt naar Granville Island aan de zuidkant van de stad, je vindt hier oude pakhuizen, die nu dienst doen als cafés, restaurants of ateliers. Verzamel bij de verschillende kraampjes van de overdekte markt een ontbijt bij elkaar en eet dit bij mooi weer lekker buiten op een bank aan het water.

Decorative torn edge

Dag 19 –  Vancouver – Seattle

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag reis je terug naar Amerika, het land waar je je reis ook bent begonnen. Net ten zuiden van Vancouver steek je de grens over naar de Amerikaanse staat Washington. Na een korte controle bij de grens rijd je richting het zuiden. Seattle is bekend van grote merken als Starbucks, Microsoft, en Boeing. Je kunt de Boeingfabriek bezoeken en vandaag rijd je er vlak langs, een leuke stop dus om je route te onderbreken. Wij vonden het heel gaaf om eens te zien hoe vliegtuigen gemaakt worden. Een tour door de fabriek (waar ook echt wordt gewerkt aan de productie van nieuwe vliegtuigen) kost $ 25,00 per persoon en duurt ongeveer anderhalf uur. Zorg dat je vooraf je kaartjes bestelt via de website van Future of Flight.

Bij aankomst in Seattle lever je de huurauto in. Deze heb je in de stad niet nodig. Je verblijft in een boutique hotel in het centrum van de stad. Wil je liever wat geld besparen, dan kunnen we ook een hotel boeken bij de luchthaven. Laat het gerust weten als dit je voorkeur heeft.

Decorative torn edge

Dag 20 – Seattle, verblijf

In de ochtend bezoek je met een gids de beroemde Pikes Place Market. Deze markt is bekend vanwege de visgooiende marktkooplui, die daarmee startten toen de zaak bijna failliet was. Door de show die ze maakten van het inpakken van de vis werden ze wereldberoemd en is de markt nu een van de meest bezochte attracties van Seattle.

Tegenover de markt vind je de eerste originele Starbuckswinkel ter wereld. Ondanks de drukte vonden wij het toch leuk hier een beker van de bekende koffie te bestellen.

De middag heb je vrij te besteden. Ga voor een overzicht over de stad de hoogte in in de Space Needle, de bekende toren die je vaak in films en series voorbij ziet komen als deze zich afspelen in Seattle, een icoon in de skyline. Ook kun je gezellig wandelen langs de haven. Net als in San Francisco heb je hier verschillende pieren met winkels, musea en restaurants.

Decorative torn edge

Dag 21/22 – Seattle – Amsterdam

Je reis door Amerika en Canada zit erop. Je neemt vanuit de stad gemakkelijk een metro naar de luchthaven van Seattle, waar je incheckt voor je vlucht terug naar Amsterdam. Hier kom je de volgende ochtend aan.

Decorative torn edge
torn-edge

USA meets Canada

Onze slaapplekken

background-pattern