ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

tolwegen tijdens je rondreis Amerika

Tolwegen in Amerika

blog

Als je gaat toeren in het noordoosten van Amerika en in de staat Florida dan zal je best een aantal tolwegen tegenkomen. Wel zo handig om vooraf te weten wat je beste opties zijn voor de betaling op deze tolwegen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 15 juni
Geschreven door
Lianne Boerma

In het zuidwesten zuidwesten van Amerika zijn maar weinig tolwegen dus daar kun je prima uit de voeten met je creditcard of contanten. Je zal hier maar een enkele keer een tolpoortje tegenkomen. In Florida en in het noordoosten en met name de New England-regio, daar is het een stuk drukbevolkter dan in de andere delen van Amerika waardoor ook het wegennetwerk uitgebreider is. Hier zal je toch al sneller op de interstates en tolwegen rijden omdat het veel tijd scheelt en de kleinere wegen niet altijd veel extra’s te bieden hebben. Met name langs de kust in de staten Maine, New Hampshire en Massachusetts zal je regelmatig stukjes over een tolweg rijden.

Tolwegen-amerika-roadtrip-rondreis-auto

Bij de autoverhuurlocaties in Florida en in het noordoosten is het daarom mogelijk om bij het ophalen van je auto voor zo’n $ 20,00 een zogenaamde Toll Pass Device te huren. Dit kastje plak je op je voorruit. Je kunt dan gebruik maken van de E-ZPass poortjes en je hoeft dus niet te stoppen maar kunt direct doorrijden. De Toll Pass Device wordt gekoppeld aan je creditcard en bij het doorrijden van de poortjes wordt het kastje gescand en gaat de slagboom open. Het tolbedrag wordt direct van je creditcard afgeschreven. Dit scheelt wachten en gedoe met cash geld of creditcard die je dan aan de persoon in het hokje moet overhandigen. De andere mogelijkheid, als je enkel voor een paar dagen een van deze regio’s bezoekt is, is om wel contant of met credit card te betalen. Zorg dan dat je genoeg munten en 1-dollarbiljetten hebt omdat je anders geen kant meer op kunt gaan. Vaak wordt er bij de tolwegen ook de mogelijkheid geboden om met creditcard te betalen.

Let er wel op dat je niet zomaar doorrijdt als je over een tolweg rijdt, er worden namelijk pittige boetes uitgedeeld. Je krijgt dan achteraf van de verhuurmaatschappij een rekening waarbij je naast de boete van de staat ook een boete betaalt aan de verhuurmaatschappij.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern