ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

mount rushmore amerika rondreis

Op zoek naar Mount Rushmore

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mount Rushmore en Custer State Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Op Buffalo Safari met een gids
 • Reissom:
  vanaf € 362,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een hotel in Custer

✓ Buffalo Safari met gids

✓ Mount Rushmore
Buffalo safari
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Custer

In de loop van de middag kom je aan in Custer wat zowel vanuit Chyenne als vanuit Gillette zo’n vier uur rijden is zonder stops. Custer zelf is een gezellig plaatsje maar ook Deadwood en Hill City zijn leuk om even doorheen te rijden. Vlak bij Custer vind je het Crazy Horse Memorial. Het is Een monument van Crazy Horse, leider van de Lakota Indianen. Hij wordt uitgehouwen in de rotsen als Indianen tegenhanger van Mount Rushmore. Vanaf de weg kun je het goed zien liggen, maar wil je meer weten over het project kun je een bezoek brengen aan het visitor centre en museum. Ga ’s avonds lekker eten in een van de restaurants van Custer of Hill City.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Buffel Safari in Custer State Park en Mount Rushmore

Het is tijd om op safari te gaan in Custer State Park. Het park is, na Yellowstone National Park, het leefgebied van de grootste kudde Bizon’s. In een open Jeep ga je met een gids het gebied in opzoek naar deze machtige dieren. De gids vertelt je onderweg veel over de Bizon en het bijna uitsterven ervan eind 19e eeuw. Inmiddels is de populatie bizon’s in Custer State Park weer gegroeid tot  ongeveer 1300 dieren.

Wij vonden het heel gaaf ze van zo dichtbij te zien. Door het park loopt de wildlife loop die natuurlijk niet voor niets zo heet. Je kunt deze “loop” zelf met je auto rijden voordat de Safari begint, wij kwamen hier de eerste bizon’s al tegen.

 

Decorative torn edge

We boeken de buffel safari in de ochtend zodat je de middag nog tijd hebt om naar Mount Rushmore te gaan en het gebied verder te ontdekken. Rijd vanuit Custer State Park over de Iron Man Road richting Keystone voor het beste uitzicht op de presidenten.

Mount Rushmore is een Nationaal Monument ter ere van de geboorte, ontwikkeling en groei van Amerika. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen hier de presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln.

Het is een bezoek zeker waard, maar heel veel tijd heb je hier niet nodig. Wij liepen de Presidential trail in ongeveer een uurtje waarmee je aan de voet van de rots komt zodat je het monument ook uit een ander perspectief kunt bekijken.

Decorative torn edge

Dag 3 –Vertrek Custer

Het is tijd om door te reizen en je laat de Black Hills achter je. Als je gisteren geen tijd hebt gehad voor Mount Rushmore kun je dat vandaag op de route bezoeken.

Je zult vanuit hier naar Devils Tower en Gillette  of  Cheyenne reizen om je rondreis door het “Wilde Westen” van Amerika te vervolgen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op zoek naar Mount Rushmore

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Glamping Rushmore
Variant
1

Glamping bij Mt. Rushmore - hotel met een hart

 • Reissom:
  Vanaf € {28395}- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een glamping tent bij Mt. Rushmore

 

Onze glamping camping nabij Mount Rushmore is prachtig gelegen met uitzicht op het iconische Mount Rushmore! Hier ervaar je hoe comfortabel kamperen kan zijn; in deze mooie tenten ben je van alle gemakken voorzien. Wat wij nog het allerleukst vinden?

Je overnacht hier in een Hotel met een hart. Dat betekent dat deze accommodatie rekening houdt met mens en natuur. Zo worden de high-end glamping tenten gebouwd op een manier die het landschap zo min mogelijk verstoort. Daarnaast is de hele campsite water- en energiezuinig en wordt de hoeveelheid afval geminimaliseerd! Er worden geen éénmalige plastics gebruikt en op de camping vind je verschillende waterpunten waar je je eigen flessen kan hervullen.

Op deze manier kan jij op deze bijzondere plek genieten van de natuur, zonder deze te verstoren. Super toch?!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Rocky Mountains National Park Colorado Noordwesten Amerika
bouwsteen

Dwars door de Rocky Mountains

 • Rocky Mountain National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rodeo amerika
bouwsteen

Van Devils Tower naar Westernstad

 • Devils Tower en Cody
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern