ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Reisspecialist Daphne per 4×4 door Mozambique

blog

Na mijn bezoek aan Zuid Afrika vier jaar geleden was ik eigenlijk meteen verliefd op het Afrikaanse continent. Hierna zijn we dan ook per 4×4 door Namibië en Botswana gereisd.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 6 december
Geschreven door
Wendy Zwinkels
Reisspecialist Daphne per 4×4 door Mozambique

Dit jaar stond eindelijk de reis naar Mozambique op de planning (zie onze Zuid-Afrika kampeerreizen). De voordeligste manier om dit land individueel te bezoeken is vanuit Johannesburg. Na de vlucht pikten wij dan ook een 4×4 auto op en we gingen via het Krugerpark de grens over naar Mozambique. Mozambique is een land dat nog niet zoveel bezocht wordt door toeristen en daardoor is het nog echt puur. Ik had soms zelfs het gevoel de enige toerist te zijn. Er heeft lang een burgeroorlog gewoed en eigenlijk zijn ze daarvan nog aan het herstellen. Toerisme kunnen de Mozambikanen dan ook goed gebruiken, maar het land is ook zeker het bezoeken waard!

Ik heb Mozambique ervaren als het echte Afrika. Mozambique kent één hoofdweg waar ook de dorpjes langs liggen en hier gebeurt eigenlijk alles; er wordt werkelijk van alles gekocht en verkocht , herders laten hun vee uit, moeders wassen hun kleding in de rivier en daarnaast wordt de weg gebruikt als snelweg, voet- en fietspad in één. Terwijl je onderweg bent, kijk je je ogen uit. De dorpjes bestaan uit hele kleine, houten hutjes en dit doet mij beseffen dat het goed is dat het toerisme in opkomst is. Armoede speelt nog een grote rol in hun leven, dus mocht je oude kleding of schoolbenodigdheden hebben, neem het mee op reis en geef het weg. Ik heb enorme blije gezichten gezien toen ik mijn spullen weggaf.

Naast de hoofdweg zijn de overige wegen van gravel of zand welke wij trotseerden met onze 4×4. Deze wegen brengen je op mooie, meestal verlaten stranden. Op zee zie je traditionele zeilbootjes (dhow’s genoemd) dobberen en met een beetje geluk zie je ook dolfijnen springen. Onder water leeft een wereld op zich. Ik heb gesnorkeld tussen tal van gekleurde vissen en de immense walvishaai. Grote, maar vriendelijke haaien. Wat was dit gaaf om te doen! Heb je nog meer geluk dan zie je ook manta roggen en walvissen. Ook een tochtje over zee met een traditionele dhow kan ik iedereen aanraden, het is een stukje geschiedenis en daarnaast heel ontspannen.

Kortom, een combinatiereis tussen Zuid-Afrika en Mozambique is de perfecte mix tussen actie en ontspannen.

Reisspecialist Daphne per 4×4 door Mozambique

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern