Hulpproject

Algemene informatie

Rhotia Valley Children’s Home

Two hill’s, One Goal

Vanaf het begin dat wij reizen ontwikkelden in Kenia en Tanzania hebben we het streven gehad om met partijen samen te werken die ook bewust iets terug doen voor de lokale gemeenschap, met name in de naaste omgeving. Zo ook Rhotia Valley waar veel van onze reizigers een of meerdere nachten verblijven. Als reiziger kun je hier, indien je daar voor kiest, een steentje aan bijdragen.

Het project Rhotia Valley is diep verankerd in de gemeenschap van Rhotia in Tanzania. Het heeft tot doel hulp te bieden aan de inwoners van Rhotia, met name aan de kinderen. Rhotia Valley bestaat uit Rhotia Valley Tented Lodge op één heuvel waar veel van onze reizigers een nacht verblijven en Rhotia Valley Children’s home op de ernaast gelegen heuvel: Two Hills, One Goal! Het is het veilige en gezellige thuis voor kinderen uit het dorp Rhotia. Voor kinderen die geen familie hebben die goed voor ze kunnen zorgen biedt Rhotia Valley deze kinderen zorg en warmte en helpt ze bouwen aan een toekomst – een veelbelovende toekomst!

Filosofie

Kinderen zijn de toekomst!
Rhotia Valley Children’s Home is opgezet door Nederlanders en momenteel heeft de stichting de zorg voor 24 kinderen. Allemaal zijn zij aan de stichting voorgedragen door de gemeenschap van Rhotia – de kerk, de school en de dorpsraad. De meeste kinderen zijn wezen, kinderen die als zoveel kinderen in Tanzania te kampen hebben gehad met aids, ondervoeding en/of het uiteenvallen van hun gezin. Kinderen die extra zorg en steun nodig hebben om gezond en gelukkig te kunnen leven en te kunnen bouwen aan een eigen positieve toekomst.

Two hills, one goal
Om het project Rhotia Valley alle kans van slagen te geven en in het streven het duurzaam te laten zijn, zo min mogelijk afhankelijk van donaties en hulp van buitenaf, is de stichting op het idee gekomen om de Tented Lodge te bouwen. Het project is diep verankerd in de gemeenschap en heeft tot doel hulp te bieden met name aan de kinderen van Rhotia, maar wel op zo’n manier dat het hele dorp erbij betrokken is en de bewoners het project omarmen.

Lokaal
Om de binding met het dorp en de omgeving te versterken komen niet alleen alle kinderen van het kindertehuis uit Rhotia uit de lokale gemeenschap, maar ook alle mensen die in de lodge en het kindertehuis werken. De dorpsraad ondersteunt het project van harte en er zijn uitstekende contacten met de lokale scholen, kerken en de dorpsoudsten. Daarnaast staat er in de cirkel van gebouwen van het kindertehuis ook de conferentie ruimte, waar de lokale gemeenschap voorlichting krijgt over gezondheid, aids, gezinsplanning, voeding en worden er workshops of computerles gegeven. Ook sport, spel en creativiteit worden bevorderd.

Voor meer informatie en foto’s kun je kijken op:
www.rhotiavalley.com/

Steun Rhotia Valley Children’s Home met Riksja Tanzania

Wij hebben deze unieke plek in ons aanbod opgenomen. Tijdens “Op zoek naar de Big Five” is het mogelijk hier te overnachten. Als je hierin interesse in hebt, kun je dit aan ons kenbaar maken. Twintig procent van deze inkomsten gaan direct naar het project en zodoende draag je bij aan de werkgelegenheid voor de mensen uit de gemeenschap. Ter plaatse is het uiteraard ook mogelijk een persoonlijke bijdrage te geven.

Eén keer per jaar maken wij als Riksja Tanzania een bedrag over dat wij ontvangen van onze reizigers die op het boekingsformulier hebben aangegeven een eenmalige donatie te doen van € 12,-.

Omdat we reizen samenstellen op basis van jouw persoonlijke wensen kunnen we, afhankelijk van beschikbaarheid, Rhotia Valley voor een of meerdere nachten in je reis opnemen. Laat het ons weten bij het aanvragen van je reis.

Waar worden donaties aan besteed?

De lopende kosten van de kinderen worden zoveel mogelijk gedragen door de Tented Lodge. Voor het dagelijks eten en goede kleding, maar ook die andere zaken zoals schoolgeld voor de kinderen die naar de Secondary School willen, een inventaris voor het derde kindertehuis, verantwoord speelgoed, speeltoestellen in de tuin, zijn donaties meer dan welkom. Wij verzekeren dat van elke gegeven euro iedere cent daadwerkelijk ten goede komt aan de kinderen van Rhotia Valley Children’s Home.

Met de donaties wordt er bijvoorbeeld een start gemaakt met e-learning op eenvoudige laptopjes. Op die manier leren ze alvast hoe om te gaan met computers want we werken hier allemaal natuurlijk mee!

Namens Rhotia Valley en Riksja Tanzania, alvast heel erg bedankt!