Sri Lanka fan Maaike op reis in juni

blog

Geschreven op
vrijdag 3 augustus
Geschreven door
Lisa Henriquez
Delen op social media

Online wordt een beeld geschetst dat reizen naar Sri Lanka in juni wordt afgeraden. Omdat wij hier ook veel vragen over krijgen wilden wij dit zelf wel eens meemaken. Ik, Maaike, ben in juni naar Sri Lanka te gaan om zelf te ervaren hoe het weer in deze maand is.

Sri Lanka - Uitzicht treinTijdens mijn eerste reis door Sri Lanka wist onze chauffeur te vertellen dat sinds de tsunami in 2004 het weer lastig is te voorspellen. Jaren met rustig weer wisselen zich af met extreem weer. Zo kwam ik in maart in een hittegolf terecht met aardig wat regen de eerste dagen van mijn verblijf.

Moessons

Sri Lanka kent twee moessons waarbij mei en juni de overgangsmaanden zijn van de noordoost moesson naar de zuidwest moesson. Een moesson betekent niet direct dat er regen valt. Het betekent dat er vooral veel wind is. Dat is ook het eerste wat mij opviel bij het verlaten van de luchthaven. Door de wind lijkt het koeler maar het is nog steeds warm met een hoge luchtvochtigheid.

Sri Lanka - Sigirya RockHoe was het weer in juni?

Binnen vijf minuten na aankomst begint het te regenen wat mij niet verbaast. Mei en juni zijn de natste maanden in Sri Lanka. Mijn ervaring is dat prachtige dagen vol met zon wisselen zich afwisselen met af en toe een flinke bui. Vind je het niet erg om af en toe een bui te hebben? Dan is juni een prima maand om naar Sri Lanka te reizen. Met het plannen van je reis houden we er rekening mee dat je tijdens de reis de activiteiten kunt verplaatsen.

Raad jij reizen in juni aan?

Ik vind reizen in juni erg leuk omdat er bijna geen toeristen zijn. Het is “off season” voor de Sri Lankanen waardoor het ook bij de bekende bezienswaardigheden zoals Sigirya Rock erg rustig is. Gelukkig zijn de restaurants en barretjes overal geopend. Je zit je voornamelijk tussen de locals waardoor je Sri Lanka ervaring nog completer wordt.