Menu background

Naar boven

Pitstop in VOC-tijd

bouwsteen

 • Reisschema:
  Galle
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 87,- p.p. bij 2 personen
 • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)
Eeuwen geleden hebben Portugezen, Engelsen maar ook Nederlanders voet aan wal gezet in Sri Lanka. Hollandse huizen aan kanalen en straten met kleine steentjes nemen je mee terug naar de VOC-tijd. De oude scheepsvaarders hielden van comfort en luxe in hun verre oord. Tijdens deze Sri Lanka-bouwsteen bezoek je de stad Galle en herleef je de oude VOC-tijden. Overnacht in een in een stijlvolle oud-Hollandse villa in koloniale sfeer en neem nog een laatste plons in het zwembad voordat je weer naar huis reist.
Sri Lanka reizen - Sri Lanka Galle
Decorative torn edge

Dag 1 – Galle en Unawatuna

Een stukje Nederlandse historie in zuidelijk Sri Lanka, hoe verrassend is dat. Galle heeft het allemaal: koloniale gebouwen en een fort gebouwd door de Nederlanders. Witte gebouwen, kleine straatjes, een vuurtoren en aan drie zijden een zeewering met de zee erachter. Toch is het hier heel warm in de zomer en is het fijn om in Unawatuna te overnachten –  aan zee en goed te bereiken met de tuktuk.

Het historische hotel ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf het strand. Direct bij binnenkomst vallen de twee zwembaden op en stellen we die wandeling naar het strand uit naar vanavond. Niets lekkerder dan met je voeten in het warme zand genieten van de king prawns die rechtstreeks van de grill komen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bezoek de oude stad

Vandaag heb je de tijd om de oude stad te bezoeken. Je reist op eigen gelegenheid naar Galle (wij hebben goed onderhandeld met de tuktuk-chauffeur); de rit duurt zo’n 20 minuten. Wij raden aan om de stad in de ochtend te bezoeken – het kan best warm worden in Galle, ook al wordt het aan drie zijden omringd door de zee. Slenter door de smalle straten en bezoek het museum. Wordt het je te heet onder de voeten dan kun je je tuk tuk chauffeur vragen om je op de terugweg af te zetten aan het strand. Zoek een leuk plekje uit (in de schaduw) en spring direct de golven in. Het straatje achter het strand heeft wat winkeltjes, ook een massage is hier makkelijk geregeld. Wat ons betreft een prima plek om een middag te ontspannen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek naar de luchthaven of vervolg je reis

Ben je aan het einde van je reis gekomen dan reis je in ongeveer 2,5 uur terug naar de luchthaven of breng een bezoek aan de hoofdstad Colombo. Ben je je reis net begonnen? Dan kun je je route vervolgen met de bouwsteen Canvas, Wildernis en Bushgeluiden in Yala National Park om wilde dieren te spotten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Pitstop in VOC-tijd

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Yala National Park Sri Lanka - Jeep safari
bouwsteen

Canvas, wildernis en bushgeluiden

 • Yala National Park
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 187,- p.p. bij 2 personen in tented camp
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka strand
bouwsteen

Cabana aan het paradijsstrand

 • Tangalle
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 99,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka reizen - Sri Lanka Negombo
bouwsteen

Easy Going Negombo

 • Negombo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge