Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Zo steunen we lokale ondernemers

Samen met Wakibi maken we dromen waar

Lokale ondernemer
Riksja Travel zet zich al 25 jaar in voor een eerlijke en gelijkwaardige wereld. Dit betekent dat we onze positieve impact zo groot mogelijk maken door ons in te zetten voor lokale inkomsten. Zo zorgen we ervoor dat het geld terugvloeit naar lokale gemeenschappen en dat lokale ondernemers meeprofiteren van jouw reis. Met onze samenwerking met Wakibi vergroten we de positieve impact door verschillende microkredieten te verstrekken aan lokale ondernemers. En daar kan jij aan bijdragen!
Decorative torn edge

Dit doen we samen met Wakibi

Bij Riksja Travel staat het menselijke en culturele aspect van reizen voorop. Om wat terug te doen voor de lokale bevolking van onze bestemmingen, bieden wij graag de mogelijkheid om kleinschalige projecten te steunen. Dit is de reden geweest om een samenwerking met Wakibi te starten. Inmiddels hebben we al 100.000 euro uitgeleend via hen.

Wakibi is een kleine, Nederlandse microfinancieringsorganisatie, verbonden met het wereldwijde Kiva. Microfinanciering wordt gebruikt om een persoonlijke brug te slaan tussen betrokken Nederlanders en (groepjes) kleinschalige ondernemende mensen en hun families in ontwikkelingslanden. Zo draag je direct bij aan armoedebestrijding. Er wordt samengewerkt met lokale partners die zicht hebben op de haalbaarheid van de projecten én op de mogelijkheden van de ondernemer om de lening terug te betalen.

Sri Lanka ondernemer

Zo steun jij een lokale ondernemer

Op ons boekingsformulier kun je aangeven of je een Wakibi-lening wilt verstrekken van €27,00. Vervolgens geven wij je e-mailadres door aan Wakibi. Zij sturen je een digitale ‘bon’, waarmee je via de site van Wakibi zelf een ondernemer kunt kiezen die je wilt steunen. Omdat je bijdrage wordt gebundeld met die van anderen, is het gezamenlijke effect toch groot. Je lening gaat via de lokale partner naar de ontvanger(s).

Uiteindelijk komt van alle leningen in 98% van de gevallen het volledige bedrag retour. Je kunt dan kiezen dat uit te laten betalen of het uit te lenen aan een andere ondernemer.

Dit is de impact die we samen maken

Cijfers Wakibi
Cijfers Wakibi
Wakibi en Riksja Travel

De impact van microfinanciering in beeld

In december 2018 reisden we af naar India om met eigen ogen te zien wat voor positieve impact een microfinanciering op kleine ondernemers kan hebben. Het resultaat is te zien in de mini-docu ‘Small loans, big dreams‘

Deze projecten worden gesteund door onze reizigers

Arfa And Group in India

Riksja en Wakibi-project in India
Arfa is een 38-jarige vrouw die in Kishanganj woont en werkt in haar kruidenierszaak. Samen met drie andere vrouwen, die ze in dienst heeft, verkoopt ze suiker, rijst, peulvruchten, thee en nog veel meer. Ze wil graag meer kunnen inkopen om haar bedrijf uit te kunnen breiden. Daarom heeft ze een lening van INR 110.000 aangevraagd. Met deze lening kan ze niet alleen haar inkoop vergroten, maar ook haar personeel beter betalen. Hierdoor profiteren niet alleen zijzelf van de lening, maar ook hun gezinnen.

Dit project wordt gesteund met 150 euro.

Nengah in Indonesië

Riksja en Wakibi-project in Indonesië
Nengah is een ambachtsman uit Indonesië en gespecialiseerd in houtkunst. Vanaf jonge leeftijd wist hij al dat hij de natuur wilde vertalen in kunst. Hij heeft geen specifieke kunstopleiding gevolgd maar maakt de mooiste houtwerken vanuit eigen inspiratie en intuïtie. Dankzij deze lening kan hij investeren in grotere inkoop en nieuwe ontwerpen.

Dit project wordt gesteund met 108 euro.

Nursati in Indonesië

Riksja en Wakibi-project in Indonesië
Nursati is 42 jaar en runt al zeven jaar een kledingmakerij in Serang. Daar haar werk zorgt ze voor haar gezin en kunnen haar drie kinderen naar school. Ze heeft een lening van 5.000.000 IDR aangevraagd om haar bedrijf verder te laten groeien want helaas kan ze dat niet met enkel haar eigen inkomsten.

Dit project wordt gesteund met 81 euro.

background-pattern