Ga naar inhoud

Riksja Travel
Peru, Bolivia & Chili
Machu Picchu

Peru met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis Peru met kinderen

Peru is bij uitstek een bestemming om met kinderen te ontdekken. Een reis vol leuke activiteiten die zowel voor de jongere als oudere kinderen geschikt zijn. Je kunt tokkelen door de canyon of raften tussen vulkanen, in een jungle bungalow midden in de Amazone logeren of een het Incapad volgen naar Machu Picchu. Voor Peru hebben we een geheel aanbod ontwikkeld voor het reizen met kinderen. De specialisten die je helpen zijn je voorgegaan naar deze bestemming en kunnen je daarom vanuit eigen ervaring adviseren. Voor reizigers, door reizigers. Kijk op Peru met kinderen om ons reisaanbod te zien.

Puno local
Cusco plein

Goed om te weten

Reizen met kleine kinderen
Tijdens een reis door Peru krijg je te maken met grote hoogteverschillen. Onze reizen zijn daarom minder geschikt voor de allerjongsten, maar vanaf ca. 8 jaar kun je met een gerust hart door Peru reizen. Ze zijn dan op een leeftijd dat ze goed aan kunnen geven ergens last van te hebben.

Eten
Wat maar weinig mensen weten is dat Peru een echte culinaire bestemming is. Het ontbijt is vaak uitgebreid met vele exotische fruitsoorten samen met verse broodjes. Deze maaltijd is op de meeste plekken inbegrepen. Voor lunch en avondeten is er ruime keuze. Van de Europese keuken met pasta en pizza tot typisch Zuid-Amerikaans, waar cavia een feestmaal is. Probeer zeker eens Peruaanse Causa!
Het is aan te raden om voor onderweg voldoende snacks mee te nemen zoals koekjes en mueslirepen. Op veel busstations kun je snacks inslaan.

Slaapplekken
Wij werken in Peru voornamelijk met kleinschalige slaapplekken. Waar mogelijk regelen we familiekamers, maar wanneer dat niet mogelijk is proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Meestal zijn er geen kinderbedjes aanwezig in de casas en hotels, het is daarom goed om deze zelf mee te nemen als je die nodig hebt. We raden het aan om voor je baby of peuter een deryan of kiwi traveller (reisbedje) mee te nemen, die kun je gewoon in je koffer opbergen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Peru bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family