Menu background

Naar boven

Machu Picchu

Op en top Machu Picchu

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cusco – heilige vallei - Aguas Calientes – Machu Picchu
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  beklimming naar Machu Picchu en Machu Picchu Mountain
 • Reissom:
  € 590,- p.p. bij 2 personen
 • Beste reistijd:
  april t/m oktober
✓ Beklim als één van de weinige Machu Picchu mountain
✓ Je ziet veel van wereldwonder Machu Picchu
✓ Ontspan in de heilige vallei van de Inca’s
✓ Waardig Incatrail alternatief
Machu-Picchu-met-gids
Decorative torn edge

Dag 1 – Cusco – Urubamba

Laat ‘s morgens de bagage die je niet nodig hebt achter bij de receptie van je hotel in Cusco. Vandaag start je reis door de heilige vallei met als eindpunt Machu Picchu. Vanaf ’s ochtends vroeg vertrekken er lokale bussen naar Urubamba, het eindpunt van vandaag. Met onze informatie is dit een gemakkelijke manier om naar de dorpjes in de vallei te reizen. Je kunt onderweg stoppen in het marktplaatsje Pisac en bij  de ruïnes, ooit een verdedigingsfort van de Inca’s ter bescherming van de vruchtbare vallei. Op dinsdag, donderdag en zondag is er markt in Pisac met tientallen kraampjes vol kleden, keramiek, sieraden en andere snuisterijen. Op andere dagen is er een kleinere markt. Van het plein van Pisac vertrekken tot 18.00 uur collectivo’s en lokale bussen naar Urubamba (1 uur rijden, US$ 1,p.p.). Ook dit is goed zelf te regelen.

relaxhotel-heilige-valleiBij aankomst op het busstation van Urubamba kun je je door een tuktuk naar je logeeradres laten brengen. Je verblijft in een achttiende-eeuws gebouw, inmiddels een comfortabel hotel met bloemrijke patio’s en een ruime tuin met uitzicht het op de omringende bergen. Er is een restaurant waar smaakvolle gerechten bereid worden met groenten uit eigen tuin en een bar waar je de dag kunt afsluiten met een vers geschudde pisco sour-cocktail. Je kunt ook het dorp in gaan voor een lokaal gerecht als rocoto relleno, een met gehakt en groenten gevulde paprika. Door de sfeer kom je hier helemaal tot rust.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Urumbamba – Ollantaytambo

Je kunt vanmorgen optioneel een mountainbike laten afleveren bij je hotel (zie optionele excursie onderaan deze pagina); een leuke manier om de omgeving te zien. Watervalletjes, spelende honden, lama’s, een sportdagoptocht … je komt van alles tegen. Wij reden naar ruïnes waar nauwelijks toeristen komen en waarvandaan we een prachtig uitzicht hadden over de heilige vallei.

Dan reis je in ongeveer drie kwartier op eigen gelegenheid per collectivo of taxi naar Ollantaytambo. We zien in de rustige sfeer juist de charme van dit plaatsje en vinden het daarom leuk hier een nacht te blijven. Je kunt hier ’s middags het fort bezoeken, de enige vesting die de Spanjaarden in eerste instantie niet konden veroveren omdat ze vanaf de terrassen doorzeefd werden met pijlen. Je slaapt hier in een eenvoudig, maar net hotel aan de rand van het dorp.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ollantaytambo- Aguas Calientes

’s Morgens vroeg heb je vanaf het fort van Ollantaytambo een grandioos uitzicht over het langzaam ontwakende dorpje, de omliggende bergen en de landbouwterrassen.

Van het hotel loop je in vijf minuten naar het stationnetje, waar in de loop van de ochtend in de trein stapt. Al boemelend rijd je in anderhalf uur via kleine dorpjes en beboste bergen naar Aguas Calientes. Dit is een klein gezellig dorp, maar erg toeristisch. Iedereen die Machu Picchu bezoekt komt hierlangs en het is dan ook een komen en gaan van reizigers; een beetje chaotisch allemaal. ’s Middags heb je de tijd om het dorp te verkennen. Normaal gesproken is een plein het centrum van een dorp, maar hier zijn het de treinrails! Aan het spoor zitten wel vijftig restaurantjes op een rij waar je kunt lunchen. ’s Middags kun je poedelen in warmwaterbronnen.

Decorative torn edge

Dag 4 –  Machu Picchu – Cusco

De volgende word je al vroeg opgehaald door je privégids bij je hotel. Je gaat met de bus bergopwaarts naar de entree van Machu Picchu. Na aankomst bezoek je met je gids de ruïnes. De Inca’s hebben Machu Picchu altijd verborgen weten te houden voor de Spanjaarden. Uiteindelijk ontdekte een Amerikaanse archeoloog de geheel overwoekerde en verlaten stad in 1911 bij toeval. De redenen van het ontstaan, de functie en de ondergang van deze stad zijn nog steeds niet duidelijk. Sommigen beweren dat het werd gebouwd om de Incacultuur te bewaren toen het rijk ineen stortte. Algemeen wordt er aangenomen dat de stad in ieder geval een belangrijke mystieke functie had. Vervolgens beklim je de op ruim 3.000 meter hoge gelegen Machu Picchu-mountain, van waar je zeer weids uitzicht hebt op Machu Picchu en de omliggende bergen. Hoe hoger je komt, hoe smaller het Incapad wordt. Op de top voerden de Incapriesters rituelen uit. Je gids vertelt je er van alles over. Je daalt vervolgens weer af naar Machu Picchu, waar je voor de lunch aankomt.

Met de bus daal je vervolgens weer af naar het dorp Aguas Calientes, waar je op de trein stapt naar Cusco.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

fietsen-heilige-vallei
Variant
1

Fietsen in de heilige vallei

 • Reissom:
  € 29,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  mountainbike en helm worden afgeleverd bij je hotel

De omgeving van je hotel in de heilige vallei leent zich goed voor een mooie fietstocht. We regelen een stevige mountainbike voor je die wordt afgeleverd bij je hotel. Daarna trek je je eigen plan. Fiets langs de rivier, tussen akkers door en stop voor een versgeperst sapje bij een fruitkraam. De fiets kun je weer achterlaten bij de receptie van je hotel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cusco Plaza de Armas
bouwsteen

Alle wegen leiden naar…Cusco

 • Cusco
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 104,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge