Naar boven

Rio Lagartos Mexico

In bad met roze flamingo’s

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio Lagartos
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 120,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  per auto
✓ Verblijf in een familie hotel

✓ boottocht met gids door mangrove

✓ Optioneel Ek Balam ruïnes

✓ Optioneel Las Colorades roze meer
Rio Lagartos
Decorative torn edge

Dag 1 – Rio Lagartos aankomst

Reistijd: 4 uur exclusief stops

Uitgerust na je dagen aan het strand haal je tegen 09:00 uur de huurauto op in Playa del Carmen en rijd je het binnenland van Mexico in. Je maakt meteen kennis met een opvallend verschijnsel in het Mexicaans verkeer: de ’tope’. Dit is een weg-drempel en in ieder dorp waar je doorheen komt ligt er minimaal één. Stop na ongeveer twee uur rijden voor lunch in het koloniale Valladolid. De kans is groot dat de tortilla’s er vers gebakken zijn. Je komt aan bij Rio Lagartos. Hier vind je de roze meren. Het water van deze meren zijn ontzettend roze, wij keken zelf onze ogen uit. De kleur ontstaat doordat de meren extreem zout zijn waardoor er roze algen in het meer ontstaan die deze kleur veroorzaken. Een zeer imposant schouwspel.

Decorative torn edge
Boottocht mangrove Rio Lagartos Mexico

Een kleine motorboot ligt vervolgens voor je klaar aan de steiger bij het restaurant. Gewapend met reddingsvest, verrekijker, gids en stuurman ga je het water op. Doordat het zoute zeewater zich vlak achter de Golf van Mexico met zoet rivierwater mengt, is hier een gevarieerd dierenrijk. Eerst adem je de frisse zeelucht in en vaar je naar een binnenmeer waar lepelaars verblijven. Hun platte, roze bekken vallen gelijk op in het struikgewas, kijk goed en je ziet er ook krokodillen jagen.  Even verder zie je in de verte roze vlekken in het water: flamingo’s eten garnalen die ze hun roze kleur geven. Pelikanen en ibissen vliegen over en in de boomtoppen kijken speurende arendsogen.

Decorative torn edge
In bad met roze flamingo’s

Dan is het tijd om af te koelen en spring je het water in. Op je schone huid smeer je vervolgens wat van de mineralenmodder die hier ligt. Terwijl je bedekt met modder terugvaart (het moet natuurlijk wel even intrekken) zwaaien de lokale vissers je nog enthousiaster tegemoet. Vlak voor je terug bent in Rio Lagartos, stop je bij een ven met vers water waar je de modder afspoelt. Overal waar het zat, is je huid superglad. In het restaurant drink je nog wat en dan rijd je de laatste 10 kilometer van de dag naar San Felipe.

Decorative torn edge
Kleurrijk San Felipe

San Felipe is zo’n vissersdorp waar de oma’s op hun veranda in de schommelstoel naar het straatleven kijken. De huizen zijn hier van hout en in vrolijke kleuren geschilderd. Omdat het aan zee ligt heeft het een boulevard met visrestaurants. Er komen nog nauwelijks toeristen. In zo’n dorp is de accommodatie niet super luxe, het hotel is aandoenlijk oubollig, maar comfortabel genoeg. Vanaf de lobby loop je zo de steiger op. Ook vragen we standaard een kamer met zeezicht voor je aan met airco en balkon.

Rond 16:00 uur zie je de vissers van zee terugkeren en kun je een kijkje nemen naar hun vangst. De zonsondergang zul je niet snel vergeten, noch de smaak van kreeft, ‘ceviche’ of ieder ander visgerecht wat je hier bestelt.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Rio Lagartos, vertrek

Als je vandaag vroeg opstaat, dan kun je voordat je verder reist nog even naar het plaatsje Las Coloradas rijden. Het is zeker een uur heen en ook weer een uur terug, maar het uitzicht op deze roze meren (Pink Lakes) is het meer dan waard! Door de grote hoeveelheid zout en de algen, garnalen en plankton die hier leven, krijgt het water een mooie roze gloed als de zon erop schijnt.

Vanaf hier reis je verder naar wereldwonder Chichen Itza. Onderweg kun je nog een leuke stop maken bij “Ek Balam”. Een klein tempelcomplex, dat ideaal is om even een uurtje de benen te strekken. Beklim een van de ruïnes en je hebt net zo een uitzicht als de foto hiernaast.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

In bad met roze flamingo’s

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Wereldwonder Chichèn Itzá

 • Chichen Itza
 • 2 dagen / 1 nacht
 • per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mexico Playa del Carmen
bouwsteen

Easy going Playa del Carmen

 • Playa del Carmen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Merida
bouwsteen

Mariachi’s en cenotes

 • Merida - Campeche
 • 4 dagen / 3 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern