Spetterend vulkaan spektakel

bouwsteen

 • Reisschema:
  Antigua - Acatenango vulkaan - Antigua
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 117,- p.p. bij 2 personen
✓ Zie van dichtbij hoe de El Fuego vulkaan uitbarst
✓ Slaap bovenop de Acatenango vulkaan
✓ Inclusief vervoer van Antigua naar de Acatenango vulkaan en terug
✓ Inclusief lunch, diner en ontbijt
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Antigua naar de Acatenango vulkaan

Vandaag begint een letterlijk hoogtepunt van je reis. Je gaat de Acatenango vulkaan beklimmen. Met 3976 meter is het de 3e hoogste vulkaan van Guatemala. Heb je al zin in de uitzichten onderweg?

Vroeg in de ochtend verzamel je met een internationaal groepje bij de gids. Deze geeft een goede uitleg van wat je kunt verwachten. Om de last te verdelen wordt het eten en drinken voor de komende dagen over iedereen verdeeld. De backpack gaat om en vervolgens wordt je naar La Soledad, het beginpunt van de hike, gebracht.

Het is goed om hike ervaring te hebben want de komende 5 a 6 uur is het een flinke klim omhoog, waarbij je door 3 klimaat zones gaat. Het eerste uur vonden wij het zwaarst omdat je door los grind en zand steeds weer een stukje terug zakt.

Decorative torn edge

Bereik de top van de Acatanango vulkaan

Na ongeveer 1000 meter klimmen met fantastische uitzichten kom je aan bij het basiskamp. Hier staan de tenten al klaar en kun je zo de slaapzak in. Hou nog even vol, want anders zou je wel iets heel bijzonders missen. Bij helder weer hike je in ongeveer 1,5 uur verder naar de top. Terwijl de zon steeds verder ondergaat veranderen de kleuren van de omgeving spectaculair.

Terug bij het basiskamp is het avondeten al klaar gemaakt en is het wachten op een spetterend vulkaan spektakel. Op slecht 3 kilometer afstand heb je uitzicht op de actieve El Fuego vulkaan. Ongeveer ieder half uur is er een uitbarsting en zie je brokken steen en lava meters de lucht inschieten. Ondanks de lava in de verte kan het op deze hoogte zelfs vriezen, dus met kleding en al duik je je slaapzak in en val je in slaap.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van de Acatenango vulkaan naar Antigua

Afgelopen nacht was best fris dus de koffie, chocolademelk en thee bij het ontbijt smaakt goed. Is het weer nog helder dan kun je ervoor kiezen om ook de zonsopkomst te gaan bekijken van de top, of je blijft nog wat langer in je slaapzak liggen.

Uiteindelijk ruim je met de groep je spullen op en met een hoofd (en camera) vol spectaculaire beelden wandel je in ongeveer drie uur terug naar het beginpunt. Vanuit hier wordt je terug naar Antigua gebracht. Rond 12 uur ben je terug in Antigua en kun je niet meer doorreizen. We reserveren daarom voor een nachtje een koloniale posada met patio terrassen voor je. Neem een warme douche en ga voor de zonsondergang naar een van de gezellige roof-top barretjes in Antigua. Tussen alle vulkanen probeer jij degene te spotten die je de dag ervoor beklommen hebt.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Antigua

Met wat spierpijn word je vandaag wakker. Helemaal niet gek natuurlijk. Je ontbijt nog wat en pakt je bagage in voor weer een volgende ervaring.

Vanuit Antigua kun je verschillende kanten op. Reis naar, volgens velen, een van de mooiste meren van de wereld: lake Atitlan. Wil je alle kleuren groen en blauw bij Semuc Champey ontdekken kies dan voor die bouwsteen. Tijd voor de Maya geschiedenis? Reis dan naar Tikal Temple trail. Een stukje Caribische kust zie je bij de Pelikanen op de Rio Dulce bouwsteen. Een combinatie van bovenstaande kan natuurlijk ook!

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

El Mundo Maya

 • Panajachel (Atitlan) - Chichi - Antigua of v.v.
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 208,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Groen en blauw bij Semuc Champey

 • Antigua-Lanquin/Semuc Champey-Flores
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 209,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
guatemala reis tikal tempels
bouwsteen

Tikal tempel trail

 • Flores - Tikal - Flores
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 85,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rio dulce guatemala reis
bouwsteen

Pelikanen op de Rio Dulce

 • Rio Dulce - Livingston - Rio Dulce
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 446,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge