Naar boven

Bogor platteland Indonesie

Strek je benen in Bogor

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bogor
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 230,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. stadstocht met gids
✔ Ontspannen start van je Java reis
✔ Aangenaam klimaat met theevelden
✔ Botanische tuinen van Bogor

Bogor ligt wat hoger, waardoor het klimaat een stuk aangenamer is dan in Jakarta waar je geland bent. Verder is het net buiten deze stad rustig en provinciaal, dus een fijne plek om je reis ontspannen te starten. Vanuit je hotel reis je de dag na aankomst naar het centrum van Bogor. Met je ervaren gids steek je een rivier over, waarna je in het rustige deel van de stad belandt. Geen drukke straten, maar smalle steegjes met traditionele marktjes en kleine winkels aan huis. Langs de voetpaden liggen hier traditionele instrumentfabriekjes en werkplaatsen waar wajangpoppen gemaakt worden. Leuk is ook een intermezzo in de Botanische tuinen, voordat je terugkeert naar je hotel.
Java reizigers in tuktuk
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Jakarta naar landelijk Bogor

Direct na aankomst op de luchthaven van Jakarta reis je in zuidelijke richting in nog geen twee uurtjes naar de stad Bogor. Het is hier aangenaam koel en voor velen een behaaglijke plek om het drukkere Jakarta te ontvluchten.

Je sfeervolle hotel is van alle gemakken voorzien. Het eerste wat wij deden na aankomst was het nemen van een verfrissende duik in het zwembad. Op het fraaie terras wordt in de ochtend het ontbijt geserveerd en kun je ’s avonds de lokale keuken proeven. De Indonesische rijsttafel kunnen we aanraden voor de eerste avond, maar met de chauffeur kun je ook afspreken buiten de deur te gaan eten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf Bogor Java

Vanochtend vertrek je met je eigen gids naar Bogor centrum. Hij of zij kent de weg en laat je de interessante plekjes zien. Inmiddels is deze stad uitgegroeid tot een levendige en drukke stad, maar met nog steeds knusse wijken waar je alleen te voet kunt komen. Wanneer je vanaf het centrum de rivier oversteekt, kom je uit in zo’n wijk. Smalle straten leiden je naar authentieke marktjes en werkplaatsen bij mensen thuis. Boven hete vuren worden de rondingen van Gamelan instrumenten gevormd en aan de oever vind je een werkplaats waar traditionele wajangpoppen gemaakt worden.

Je bezoekt ook de botanische tuinen van Bogor, bekend onder veel reizigers vanwege de duizenden soorten tropische planten en bomen die groeien aan bijzondere lotusvijvers. Een relaxt einde van de dag, voordat je terugkeert naar je hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bogor, einde bouwsteen

Wie weet word je vandaag (net als gister?) gewekt door de moskee in de buurt. Onze tip bij een reis over Java: neem oordopjes mee voor een goede nachtrust. Vandaag eindigt na het ontbijt je verblijf in Bogor. De meeste reizigers reizen door naar de koloniale stad Bandung, omringd door uitgestrekte theevelden. Vanuit Bandung vertrekt de dagtrein naar Yogyakarta: volgens ons een leuke, authentieke toevoeging aan je Java reis. Wij vertellen je er graag meer over.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Strek je benen in Bogor

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Java Jakarta
bouwsteen

Proef Jakarta

 • Jakarta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 205,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen Yogyakarta Indonesie
bouwsteen

Biking to Borobudur

 • Yogyakarta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Treinrit met locals op Java
bouwsteen

Kedeng Kedeng naar Yogyakarta

 • Jakarta - Yogyakarta
 • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern