Menu background

Naar boven

Strek je benen in Bogor

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bogor
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 224,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. stadstocht met gids
Bogor ligt wat hoger, waardoor het klimaat een stuk aangenamer is dan in Jakarta waar je geland bent. Verder is het net buiten deze stad rustig en provinciaal, veel liever dan in Jakarta raden we je daarom aan je reis hier te starten. Vanuit je hotel, met uitzicht op rijstvelden die trapsgewijs tot aan de kabbelende rivier reiken, reis je de dag na aankomst naar het centrum van Bogor.

Met je ervaren gids steek je een rivier over, waarna je in het andere Bogor belandt. In tegenstelling tot de rest van de stad voltrekt het leven zich hier in een ander tempo. Geen drukke straten, maar smalle steegjes met traditionele marktjes en kleine winkels aan huis. Langs de voetpaden liggen hier traditionele instrumentfabriekjes en werkplaatsen waar wajangpoppen gemaakt worden. Leuk is ook een intermezzo in de Botanische tuinen, voordat je terugkeert naar je hotel. Optioneel bieden we een dagexcursie naar Jakarta aan, we plannen dan een extra nacht voor je in.
riksja bogor java indonesie
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Jakarta naar landelijk Bogor

Direct na aankomst op de luchthaven van Jakarta reis je in oostelijke richting in nog geen twee uurtjes naar de stad Bogor. Gelegen aan de voet van de vulkaan is het hier aangenaam koel en voor velen een behaaglijke plek om het drukkere Jakarta te ontvluchten.

Het sfeervolle guesthouse heeft een binnentuin met bijzondere planten en een verkoelend zwembad. Het eerste wat wij deden na aankomst was het nemen van een verfrissende duik. Op het fraaie terras wordt in de ochtend het ontbijt geserveerd en kun je ’s avonds de lokale keuken proeven. De Indonesische rijsttafel kunnen we aanraden voor de eerste avond, maar met de chauffeur kun je ook afspreken buiten de deur te gaan eten. De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een prettige badkamer. Het uitzicht vanaf je balkon is waarom wij hier graag starten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf Bogor Java

Vanochtend vertrek je met je eigen gids naar Bogor centrum. Hij of zij kent de weg en laat je de interessante plekjes zien. Inmiddels is deze stad uitgegroeid tot een levendige en drukke stad, maar met nog steeds knusse wijken waar je alleen te voet kunt komen. Wanneer je vanaf het centrum de rivier oversteekt, kom je uit in zo’n wijk. Smalle straten leiden je naar authentieke marktjes en werkplaatsen bij mensen thuis. Boven hete vuren worden de rondingen van Gamelan instrumenten gevormd en aan de oever vind je een werkplaats waar traditionele wajangpoppen gemaakt worden.

Je bezoekt ook de botanische tuinen van Bogor, bekend onder veel reizigers vanwege de duizenden soorten tropische planten en bomen die groeien aan bijzondere lotusvijvers. Een relaxt einde van de dag, voordat je terugkeert naar je hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bogor, einde bouwsteen

Wie weet word je vandaag (net als gister?) gewekt door de moskee in de buurt. Onze tip bij een reis over Java: neem oordopjes mee voor een goede nachtrust. Vandaag eindigt na het ontbijt je verblijf in Bogor. De meeste reizigers reizen door naar de koloniale stad Bandung, omringd door uitgestrekte theevelden. Vanuit Bandung vertrekt de dagtrein naar Yogyakarta: volgens ons een leuke, authentieke toevoeging aan je Java reis. Wij vertellen je er graag meer over.

Voor wie Jakarta niet wil overslaan, bieden we optioneel een dagexcursie naar de hoofdstad aan. We plannen dan een extra nacht Bogor in, waardoor je op dag 3 in de ochtend met een gids naar Jakarta reist. In dit geval eindigt de bouwsteen op dag 4, waarna je doorreist naar Bandung. Hieronder vind je meer informatie over de Jakarta excursie.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Strek je benen in Bogor

background-pattern