Naar boven

Bezienswaardigheden in India

Algemene informatie

vakantie india

Taj Mahal

Een bezoekje aan India is eigenlijk niet compleet zonder één van de wereldwonderen te hebben gezien: De Taj Mahal in Agra. In 1963 overleed Mumnaz Mahal, de vrouw van Shah Jahal. Shah Jahal was de leider van het Mogolrijk. Hij wilde ter nagedachtenis aan zijn geliefde graag een grafmomunent bouwden dat net zo mooi was als zij. Zo zou hij haar nooit kunnen vergeten. De bouw van de Taj Mahal heeft uiteindelijk 17 jaar geduurd. Het immense gebouw is gemaakt van marmer en zandsteen en is helemaal symmetrisch. Wil je de Taj Mahal bezoeken, dan doe je er goed aan om vroeg in de ochtend te komen, tegen openingstijd. Op dat tijdstip is het nog relatief rustig en kun je op je gemak rondkijken en foto’s maken voordat je voor de voeten gelopen wordt.

Varanasi

De stad Varanasi ligt aan de heilige Ganges. Mensen baden en bidden in de rivier, waar met hetzelfde water 20 meter verder iemand zijn tanden poetst naast een koe die staat te badderen. Even verderop worden de lakens gewassen. Een bizarre gewaarwoording. Veel hindoes kiezen Varanasi als laatste rustplaats. Als een persoon overleden is, dan wordt deze in het openbaar rituaal gecremeerd in één van de crematieghats (trappetjes) onder het gezang van familieleden. De as wordt vervolgens in de rivier gegooid. Een bezoekje aan het drukke, maar oh zo kleurrijke Varanasi is een bijzondere belevenis en een mooie manier om de Indiase cultuur en tradities te leren kennen.

Praktische informatie

Nubra vallei

Een reis naar de Himalaya staat garant voor mooie uitzichten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de afgelegen Nubra vallei, verborgen achter een hoge bergpas in Ladakh? Het grootste deel van het jaar is de vallei bedolven onder een sneeuwlaag. Maar als de sneeuw verdwijnt dan verschijnt een dorre, witte woestijn met vruchtbare groene akkers langs een rivier omgeven door besneeuwde hoge bergtoppen. Op weg naar de vallei kom je over één van de hoogste bergpassen ter wereld (5602 m hoog).

Malediven

Stel je voor: je ligt lekker in een ligstoel op het witte zandstrand met een drankje in de hand. De zon schijnt hoog in de felblauwe lucht en je besluit om een verfrissende duik te nemen in het heldere water. Niets moet, alles mag. Klinkt goed toch? De malediven bestaan uit ca 1200 eilanden, waarvan er 200 bewoond zijn. Het is de ideale plek voor zonaanbidders, maar ook met watersporten kun je je lol op. Pak je snorkelset en kennis met de gekleurde onderwaterwereld of doe bijvoorbeeld een duikcursus. Eilandhoppen is ook erg leuk om wat meer te ontdekken van dit exotische paradijs.

Periyar National Park

India is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij safari’s. Toch kun je in de zuidellijke provincie Kerala, wild spotten. Het is heerlijk om even de chaos van de steden achter je te laten en te genieten van de natuur tijdens een wandeling door het park. Met een beetje geluk zie je hier wilde olifanten!

background-pattern