Naar boven

Forten en kleihutten

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jaisalmer – Bikaner – Mandawa - Jaipur
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
In een auto met chauffeur rijd je door de woestijn naar Bikaner: een magische burchtstad met tientallen torens. Vervolgens reis je naar Mandawa's kleurrijke haveli's (koopmanshuizen), die zowel van buiten als van binnen rijk gedecoreerd zijn met schilderingen. Je bezoekt beide plaatsen samen met een gids, zodat je niets hoeft te missen. Met deze bouwsteen reis je van Jaisalmer terug naar Jaipur, of juist andersom. Een goed idee om in te plannen als je liever niet per slaaptrein reist.
india rajasthan rondreis
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Jaisalmer naar Bikaner

Vanuit Jaisalmer rijd je slingerend door het woestijnachtige gebied dieper Rajasthan in. Onderweg passeer je pittoreske dorpjes en kuddes schapen scharrelen hun voedsel bij elkaar op de dorre vlaktes. Het is een lange rit van zo’n 7 a 8 uur rijden dus je vertrekt al vroeg. Je overnacht in een klein familiehotel dat eruit ziet als een klein paleisje.

In de middag plannen we een stadstour voor je in Bikaner, dat ook wel bekend staat als de rode stad. Het is een typisch woestijnstadje met een karakteristiek oud centrum en een heel fraai rood zandstenen fortpaleis. Junagarh fort is een van de best bewaarde forten van Rajasthan en stamt uit de 16e eeuw. Ook maak je een wandeling over de lokale markt en bezoek je de mooie Jain tempels. Onderweg zie je de kleurige oude haveli’s waar de regio om bekend staat.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kleihutten en authentieke haveli’s

Je Rajasthan reis brengt je per auto verder naar Shekawati, een regio die bekend staat om haar kleurrijke haveli’s, ofwel rijk versierde koopmanshuizen. Je overnacht in het plaatsje Mandawa dat haar culturele erfgoed in goede staat heeft kunnen houden, mede dankzij de inspanningen van je gastheer. De kleihutten waar je logeert liggen in een groene tuin, waar je lekker kan relaxen bij het zwembad.

Een gids neemt je mee naar de haveli’s en vertelt over de eigenzinnige schilderingen en versiersels die op alle muren, plafonds en zuilen zijn aangebracht. Je kunt eventueel ter plaatse nog een kameeltocht boeken naar de kleine dorpjes in de omgeving en het platteland, waar het leven ongedwongen zijn gang gaat.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaipur, einde bouwsteen

Vandaag ontbijt je bij je kleihut in Mandawa. Hierna volgt een transfer van ongeveer 3 uur terug naar de roze stad Jaipur. Op verzoek kunnen we je ook naar Delhi brengen, als je na deze bouwsteen naar huis gaat of bijvoorbeeld doorvliegt richting het groene zuiden. Maar bereid je dan wel voor op een lange rit van zo’n 7 uur.

Teruggekomen in Jaipur kun je na een overnachting kiezen voor de volgende bouwstenen. Met de Wereldwonderroute reis je richting de Taj Mahal, het ultieme bouwwerk ter ere van de liefde. Of kies voor de Tijger en het fort, waarbij je op zoek gaat naar tijgers in het Ranthambore NP. Je kunt de bouwsteen ook in omgekeerde volgorde doen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Forten en kleihutten

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

De tijger en het fort

 • Jaipur - Ranthambore
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern