Naar boven

Gouden stad in de woestijn

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jodhpur - Jaisalmer
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 424,- p.p. bij 2 personen
Waar India bekend staat om chaos en drukte heerst er in de Thar woestijn rust. Op het gesmak van je kameel na is het er stil. Hobbelend op een kameel zie je de zon langzaam ondergaan. In de woestijn fonkelen de sterren aan de hemel. Jaisalmer kleurt sprookjesachtig goud. De stad wordt gekenmerkt door zijn hogen muren, zandkleurige gevels en smalle straatjes. 's Avonds slaap je in een authentiek goudkleurige haveli in de oude stad.
india jaisalmer muzikant
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Jodhpur naar Jaisalmer fort

De meeste reizigers worden wakker in de stad Jodhpur en brengen in de ochtend een bezoek aan het Meherangarh fort. Vanaf de fortmuren kun je genieten van het uitzicht over Jodhpur, ook wel de Blauwe Stad genoemd vanwege de blauwgeschilderde huizen waar de Brahmanen (priesterkaste) woonden.

Hierna doorkruis je in 5 uur de woestijn om de afgelegen woestijnstad Jaisalmer in Rajasthan te bereiken. Tegen de middag zie je de contouren van de stad als een fata morgana aan de woestijnhorizon opdoemen. Dit magische gevoel blijft als je het centrum nadert en voor de poorten van de oude burchtstad met z’n tientallen torens wordt afgezet. Je slaapt in Jaisalmer in stijl in een authentieke, goudkleurige haveli in de oude stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Hobbelen door de woestijn

Deze ochtend heb je tijd om zelf Jaisalmer te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het lemen fort uit de 12 eeuw, dat nog steeds wordt bewoond door zo’n 3000 mensen. Dool door de smalle steegjes tussen de gouden zandstenen haveli’s en heilige koeien.

In de middag maak je een trip naar de zandduinen rondom Jaisalmer. Per jeep rijd je de woestijn in, om vervolgens over te stappen op een kameel. Je laat de bewoonde wereld achter je en geniet van de desolate, uitgestrekte zandvlakte. Al zittend op een zandduin zie je de zon ondergaan, die de wereld om je heen van geel naar vurig oranje naar zwart doet verkleuren. Kijk vooral goed omhoog: je ziet hier sterren die wij in Nederland nooit zien. Aan het eind van de dag word je per jeep teruggebracht en slaap je weer in je haveli.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaisalmer, einde bouwsteen

Je kunt vanuit Jaisalmer twee kanten op. Wil je nog meer zien van Rajasthan, kies dan voor de bouwsteen Forten en kleihutten. Via Bikaner en Mandawa reis je door een minder bezocht deel van de woestijnprovincie Rajasthan.

Je kunt ook in de middag vanuit Jaisalmer de nachttrein terug naar Jaipur of Delhi nemen. Het reizen per slaaptrein in India is misschien niet zo comfortabel als je eigen bed thuis, maar volgens ons hoort het wel echt bij het beleven van India. Klets met je medepassagiers en zie het landschap aan je voorbij trekken. Vanuit Jaipur kun je verder reizen met de bouwsteen Wereldwonderroute van Jaipur naar Agra, waarbij je de Taj Mahal bezoekt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Gouden stad in de woestijn

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india rajasthan rondreis
bouwsteen

Forten en kleihutten

 • Jaisalmer – Bikaner – Mandawa - Jaipur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 267,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kamperen in de woestijn

 • Jaisalmer kameelsafari
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 138,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern