Riksja Travel Georgië

Naar boven

Praktische tips voor Georgië: dit zijn handige apps voor op reis

blog

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Is het geen iPhone, dan heb je vast wel een Android-toestel. Heel leuk en handig. Voor Georgië kan ik een aantal apps aanraden die tijdens je rondreis goed van pas kunnen komen…. Tips voor je Georgië reis.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 15 juni
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Tips georgie - geld op reis

Reisdocumenten opslaan

Geen zin om een hele papierwinkel aan documenten uit te printen en mee te nemen op reis? Dat hoeft ook helemaal niet meer. Je kunt je reisbescheiden namelijk ook handig digitaal opslaan op je telefoon. Zo kunnen iPhone gebruikers de iBooks app gebruiken. PDF viewer is een goed alternatief voor Android-toestellen. Tijdens de reis heb je zo overal toegang tot je PDF’s zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Valuta omrekenen

De Georgische Lari wisselt nogal eens van koers en is niet heel makkelijk om te rekenen. Als richtlijn gebruik ik doorgaans ’10 GEL = EUR 3,-‘. Wil je liever de exacte kosten weten, dan is het handig een app te downloaden waarmee je de valuta kunt berekenen volgens de laatste koers. In Google Play heb je apps om valuta om te rekenen die offline werken, zo ben je weer op weg geholpen met het geld in Georgië.

Navigatie

Kom je er met de routebeschrijving en wegenkaart niet uit? Dan is het wellicht handig om van tevoren de Google Maps app offline beschikbaar te maken, zodat je deze ook zonder internetverbinding kunt gebruiken. Voor een rondreis door Georgië kan dit zeker van pas komen. Je kunt ook per stad of regio een app downloaden die aan de hand van zendmasten -dus ook zonder internetverbinding- je locatie op de digitale kaart bepaalt. Zelf heb ik ook een aantal keer gereisd met de app Herewego. Deze is ook offline te gebruiken en ik vind deze erg prettig werken. Een vergelijkbare app is Maps.me.

Tips Georgie - navigatie op reis
Tips Georgie

Tips ter plaatse

Zelf vind het altijd prettig om tijdens de reis wat tips van TripAdvisor na te lezen over de leukste barretjes, lekkerste restaurants of mooie bezienswaardigheden. De site heeft een gratis app ontwikkeld die ook offline werkt. Het mooie aan deze website en app vind ik dat deze bestaat uit tips en reacties van reizigers wereldwijd.

Verder nog handig

– Download de app van de luchtvaartmaatschappij
– De douane Ok app zodat je weet wat en hoeveel je mag meenemen uit Georgië
– 360 Panorama app waarmee je de mooie uitzichten kunt vastleggen

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern