Riksja Travel Georgië

Naar boven

Georgië uitzicht

5x waarom je voor de natuur naar Georgië wilt

blog

Georgië is een walhalla voor natuurliefhebbers. Zodra je hoofdstad Tbilisi uitrijdt, word je getrakteerd op immens natuurschoon. Prachtige valleien vol bloemenvelden worden afgewisseld met besneeuwde bergtoppen. Kastelen en diepe dalen met woeste rivieren in Kazbegi en een outdoor bestemming als Svaneti combineer je met strand aan de Zwarte Zee. We geven je graag vijf redenen waarom je voor de natuur naar Georgië op reis moet gaan .
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 15 juni
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Natuur Georgie - wijngebied Kakheti

Kakheti

Kakheti is een van de oudste wijngebieden ter wereld. De traditionele en unieke manier van wijn maken heet qvevri . De wijn wordt vergist en gefilterd in grote aardewerken vaten en krijgt daardoor een heel eigen smaak. Hier zie je niets anders dan valleien met wijnranken. Het is hier genieten van dorpjes met pittoreske straatjes, wijn en de zon op je gezicht. Onderweg vanuit Tbilisi reis je ook nog eens langs het, uit rotsen gehouwen, klooster complex van David Gareja. Tijdens de bouwsteen Kakheti ontdek je alles wat de wijnregio te bieden heeft. Een wijnproeverij en lunch bij een familie thuis maken je bezoek compleet.

Kazbegi

In het noorden van Georgië, vlakbij de grens van Rusland, vind je Kazbegi. Hier kijk je uit op een enorme bergketen: de Kaukasus. Om je heen niets dan groene natuur waar je de mooiste wandelingen kan maken. De weg naar Kazbegi toe is er een om niet snel te vergeten. Via Ananuri-kasteel aan een helderblauw stuwmeer en de Georgian Military Highway reis je door de bergen. We raden je aan een bezoek te brengen aan de Trinity kerk. Dit is het iconische plaatje van Georgië van een kleine kerk bovenop een berg met fenomenaal uitzicht over de Kaukasus. Je kunt deze omgeving ook goed te paard ontdekken.

Natuur Georgië - Trinity Kerk
Natuur Georgie - Mestia centrum van Svaneti

Svaneti

Net als Kazbegi ligt ook Svaneti in het noorden van Georgië. Ook hier een adembenemende natuur en hoge bergen. Toch zijn de regio’s niet te vergelijken. Svaneti was tot een aantal jaar geleden niet open voor toerisme en de lokale volken leefden heel afgesloten van de rest van Georgië. De gebruiken en tradities zijn goed bewaard gebleven en dat geeft een hele andere dimensie aan je reis. Naast de mooie hikes die je hier maakt, raden we je aan om zeker langs Ushguli te reizen. Dit is het hoogst gelegen bewoonde dorpje van Europa en wordt omringt door typische stenen wachttorens.

Zwarte Zee

Voor veel reizigers dé verrassing van Georgië; want wie had gedacht dat je in dit land kon relaxen aan zee? Toch kan het en wel in badplaats Batumi, gelegen aan de Zwarte Zee. Na alle ruige natuur, vele kerken, kloosters en wandelingen is dit een fijne afwisseling. Batumi is echt een badplaats. Een subtropisch klimaat, uitgestrekte kiezelstranden en een kilometerslange boulevard met wuivende palmen. Hier hoeft helemaal niets!

Wil jij zelf de natuur van Georgië aanschouwen na het lezen van dit lijstje? Bekijk dan eens onze Georgië-rondreizen en laat je inspireren. Of ga zelf aan de slag en stel je ideale Georgië-reis samen met onze bouwstenen.

Natuur Georgie - badplaats Batumi

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern