Menu background

Naar boven

China visumvrij; citybreak Shanghai en Hong Kong

rondreis

 • Reisschema:
  Shanghai - Luzhi - Tongli - Suzhou - Hong Kong
 • Reisduur:
  9 nachten/10 dagen
 • Reissom:
  € 1229,- p.p. bij 2 personen
Ook in korte tijd kan je in China flink wat zien. Tuurlijk, je ziet niet alles... maar voor een zacht prijsje krijg je wel een leuke eerste indruk. De reis start in Shanghai. Eerste stop moet de Bund zijn, waar je Pudong van een afstandje kan bewonderen. Loop door naar de French Concession waar je de Europese invloeden in de stad het beste kan zien. Samen met je gids en chauffeur ga je vervolgens op stap om de waterdorpen Luzhi en Tongli te bezoeken. Frisse afsluiter van je verblijf in China vind je in Suzhou. Je verlijft uiteindelijk nog een nacht in Shanghai waar je de volgende dag op de nachttrein naar Hong Kong stapt. Hier kom je de volgende dag aan en sluit je de reis af. Oh ja, een visum is voor deze reis niet nodig!
Decorative torn edge

Pudong vanaf The Bund

Dag 1 Amsterdam – Shanghai

Je reis begint. Meestal vertrek je vanaf Schiphol aan het begin van de avond en omdat je tegen de tijd in reist, kom je de volgende morgen aan in Shanghai. De vliegtijd zonder overstap is ongeveer tien uur.

Dag 2 – 3 Aankomst Shanghai

In de aankomsthal word je opgewacht door iemand met een bordje met je naam erop. Je vindt er ook een pinautomaat. Na ongeveer een uur rijden kom je aan bij het karakteristieke hotel in het centrum waar je verblijft, tegenover het Renmin Square. De receptie spreekt redelijk Engels. Vlakbij liggen enkele grote straten met winkels. Bereid je wel voor op een hard bed; daar is in heel China eigenlijk niet aan te ontkomen. De middag is vrij om bij te komen van de reis en, als je zin hebt, de omgeving van je hotel te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 4 Shanghai – Luzhi – Tongli verblijf

Bij je hotel wordt je opgehaald voor de privé transfer met gids van ca 1,5 uur naar het rustige waterstadje Luzhi (entree 70 Yuan, ca € 8,-). Aan de meest pittoreske kanaaltjes zijn souvenirwinkels verschenen maar in de smalle zijstraten gaat het gewone leven door. Majong spelende oude mannen, half vergane bootjes tussen de waterlelies, vrouwen achter donkere fornuizen, elk doorkijkje is anders. De vis voor de avondmaaltijd wordt vers in een fuik gehouden.

Vervolgens brengen we je naar je hotel in Tongli, een half uur verderop. Hier neem je afscheid van je gids. Je slaapt in een kleinschalig en sfeervol hotel met fraaie binnentuin. Dit hotel heeft maar weinig kamers, dus ben er op tijd bij. Heb je nog puf vandaag, loop dan na het avondeten nog een rondje langs de kanalen bij je hotel. De entree voor Tongli is 90 Yuan,
ca. € 10,-.

Decorative torn edge

Dag 5 Tongli, en overnachting Suzhou

Sta vanochtend bijtijds op. Na 11.00 uur komen de meeste Chinese toeristen vanuit Shanghai, daarvoor is het nog rustig en heb je gelegenheid Tongli te zien wakker worden. Je kunt een gondel huren met stuurman, die je door de kanalen stuurt. Veel gebouwen uit de Ming en Qing periode staan nog overeind, want door de vele waterwegen was het stadje moeilijk te veroveren. Bezoek verder de Tusi Yuan tuin, een van de mooiste voorbeelden van Chinese Jiangsu tuinen. Alles is met elkaar in harmonie. Daarnaast zijn er een aantal kleine musea die je kunt bezoeken.

Rond het middaguur haalt onze chauffeur je op en brengt je naar je hotel in Suzhou. Hier heb je de middag de tijd om de zentuinen van de stad te bezoeken. Een goed moment om de Blue Wave Pavilion, een wild begroeide tuin, te bezoeken. Hier blijven toeristen over het algemeen weg en komt de bevolking om te ontspannen, dus perfect om in de middag te bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 6 Suzhou naar Shanghai

Wil je nog meer Chinese tuinen bezoeken? Ga dan vroeg uit de veren. Een tip is de ‘Humble Administrator’s Garden’, waar vele waterpartijen, pittoreske huisjes en bruggetjes in harmonie staan met enorme waterlelies en bloesembomen. De lokale Chinese bevloking houdt ook enorm van deze tuin, maar vroeg in de ochtend is het nog rustig hier. Tegen het einde van de middag halen we je op en word je naar het treinstation van Suzhou gebracht. Hier vertrekt rond 17.00 uur de supersnelle bullettrain die je in een mum van tijd naar Shanghai brengt. Onderweg valt de avond en zoeven de lichtjes en de auto’s voorbij.

Decorative torn edge

De nachttrein naar Hong Kong

Dag 7-8 Shanghai – Hong Kong per trein

Optijd voor het vertrek zal de chauffeur je naar het station van Shanghai brengen. Hier heb je de tijd om rustig door de paspoortcontrole te gaan en nog even wat eten in te slaan voor de nachttrein naar Hong Kong. Je neemt afscheid van China en begint je reis naar een nieuwe bestemming; Hong Kong!

De volgende dag kom je aan in Hong Kong. De trein stopt tegenover het hotel, dus een transfer is niet nodig. Je verblijft in een comfortabel hotel in Kowloon. Het centrum is 10 minuten met de gratis shuttlebus van het hotel weg. Duik gelijk de stad in en geniet van alles wat Hong Kong te bieden heeft!

Decorative torn edge

Dag 9 Verblijf Hongkong

Hoewel Hongkong in 1997 aan China is overgedragen gelden hier nog steeds de Britse regels. Dat betekent niet alleen links rijden, maar je kunt je weer verstaanbaar maken in het Engels. Struin over de diverse en typische Aziatische marktjes, bezoek de Tsim Sha Tsui (Avenue of de Stars) en maak een selfie met het bronzen beeld van Jackie Chan. Neem plaats in de steile Peak Tram naar Victoria Peak (het hoogste punt van Hongkong); een hele belevenis. Natuurlijk kun je hier ook naar hartelust winkelen op Nathan Road en Causeway Bay. Hongkong, het is en blijft een grote stad met veel energie; maar je kunt hier ook ontsnappen aan de drukte en even op het strand ploffen. Verwacht geen hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee, maar even afkoelen aan het water aan een van de vele baaitjes kan makkelijk

Tip: ’s Avonds rond 20:00 uur kun je op de Avenue of Stars terecht voor een speciale licht en geluidshow, tientallen gebouwen worden verlicht en daarnaast ondersteund met extra laserlichten. Je bent hier niet de hele avond zoet mee want de show duurt slechts 15 minuten. Bespreek je avonturen van die dag daarna nog even na onder het genot van een cocktail op een van de vele rooftopbars…

Meer informatie vind je bij de Hong Kong bouwsteen of op ons Riksja reisblog.

Decorative torn edge

Dag 10 Vertrek naar Nederland

Helaas zit de rondreis door China er op. Via je hotelreceptie regel je voor een tientje de transfer van het hotel naar de internationale luchthaven van Pudong. Deze spiksplinternieuwe, supermoderne airport is een lust om doorheen te wandelen op weg naar je gate. Omdat je, in de meeste gevallen, met de tijd meereist, is dag 11 van je reis ook je aankomstdag in Nederland. Je bent een hele ervaring rijker…

Decorative torn edge
torn-edge

China visumvrij; citybreak Shanghai en Hong Kong

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Waag een gokje in Macau

 • Reissom:
  € 106,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Hotelovernachting in Macau
Decorative torn edge
strand sanya bay hainan china
Variant
2

Naar het strand op tropisch Hainan

 • Reissom:
  € 328,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Transfers en hotelovernachting
Decorative torn edge