Naar boven

Zelf rijden in Canada – 5 handige tips

blog

Wij vinden zelf rijden in Canada erg fijn: je bepaalt zelf hoe je van A naar B komt en je bent vrij om te vertrekken wanneer je wilt. Je bent van niemand afhankelijk. En handig: een Nederlands rijbewijs is hier gewoon geldig! Wil je nog wat voorbereiding voordat je de weidse natuur ingaat met je huurauto? Lees hier wat de mogelijkheden zijn. We hebben ook voor je op een rijtje gezet wat de verschillen zijn in verkeersregels tussen Nederland en Canada. Drive safe!
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 17 juli
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Rijden in Canada met huurauto

Waarom met de auto rijden in Canada?

Wij vinden rondreizen met een eigen huurauto dé manier om Canada goed te leren kennen. Een auto geeft je veel vrijheid en je bent flexibel in wanneer je vertrekt en welke weg je neemt om bijvoorbeeld van Vancouver naar de Rockies te komen (lees ook: camper versus huurauto in Canada). Omdat we zelf graag met de auto in Canada reizen, bieden we zelf autoverhuur aan bij onze Canada-reizen. Wij kunnen verschillende auto’s voor je reserveren bij onze partner. Alle auto’s huur je inclusief standaard verzekering, ongelimiteerde kilometers en lokale belastingen. Goed om te weten is dat een creditcard op veel bestemmingen vaak verplicht is bij het betalen van de borg. Buiten dat is een creditcard sowieso erg handig tijdens je Canada-reis. Kijk voor meer informatie over de autoklasse en verzekeringen bij onze Riksja-autohuur.

Verkeersregels in Canada

Zelf rijden in Canada is niet heel moeilijk. De mensen rijden over het algemeen rustig, behalve bij hele drukke steden. Ook houden ze zich vaak goed aan de verkeersregels. Maar toch zijn er wat verschillen ten opzichte van Nederland, we sommen ze op:

Tip 1: verlichting aan!

Als eerste is het aan te raden om in Canada overdag ook je verlichting aan te hebben. Op sommige plekken kan het al erg vroeg donker zijn of zelfs de hele dag aardig donker. Als je de pech hebt dat je in een sneeuw- of regenbui terecht komt is het ook fijn om je verlichting aan te hebben.

Tip 2: let op, je wordt van beide kanten ingehaald

Op de snelweg in Canada hoef je niet terug te gaan naar de rechter rijbaan als je hebt ingehaald, in tegenstelling tot in Nederland. Zo kun je dus van beide kanten worden ingehaald.

Canada-reis met huurauto
Rijden in Canada

Tip 3: stoppen in het verkeer

Wat wij in Nederland niet kennen is het ‘Stop, 4-way’ verkeersbord. Bij een kruising met dit bord stop je en laat je iedereen voorgaan die al stil stond.

Ook als er een schoolbus, gewone bus of tram voor je stopt, is het vaak zo dat je achter het voertuig moet blijven wachten tot het vertrekt en mag je niet inhalen. Vaak is het gewoon handig om in het begin op te letten wat anderen doen.

Een ander verschil met Nederland is dat je door een rood stoplicht rechtsaf mag slaan, als je eerst even gestopt bent. Als dit niet mag hangt er een bordje met ‘no turn on red’. Rijd verder nooit door rood, want zodra jouw licht op rood springt, gaat het andere licht op groen. Hier zit dus geen pauze tussen zoals we in Nederland gewend zijn.

Tip 4: pas op voor boetes

De politie is aardig streng in Canada, dus houd je aan de snelheden. Zo betaal je tussen de veertig en duizend Canadese dollar voor een overtreding.

Tip 5: blijf scherp

Neem voldoende pauzes en wissel van bestuurder. De afstanden zijn lang en het is intensief rijden in Canada. Af en toe stoppen en genieten van het natuurschoon is alleen maar heel fijn en daarna, weer veilig verder.

Heb jij nu extra vertrouwen gekregen om zelf door Canada te reizen? Check de mogelijkheden met onze autohuur in Canada. Meer weten over Canada zelf? Neem dan een kijkje bij onze Canada-reizen of kom langs op ons reisblog!

Rijden in Canada

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern