Naar boven

Brazilië met kinderen

Reizen met kinderen

Individuele familiereis Brazilië

Met de kinderen een reis naar Brazilië maken? Doen! In Brazilië is het altijd een feestje: van het befaamde carnaval tot schuddende billen op de Copacabana en kwetterende papegaaien in de Amazone. Onderweg slaap je in knusse pousadas of op een stoere cowboyranch. Tijdens onze individuele rondreizen zijn het vervoer en de slaapplekken al geregeld. Je kunt de rondreizen naar wens aanpassen: een dagje korter of langer. Stel de reis samen die bij jullie gezin past.

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Brazilië voornamelijk met kleinschalige hotels. Op veel locaties zijn familiekamers beschikbaar. Wanneer dit niet het geval is proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisafstanden
Brazilië is groter dan Europa. Aan lange reisafstanden ontkomt je daarom niet. Voor lange trajecten regelen we een binnenlandse vlucht. Er zijn routes die de moeite waard zijn om over land af te leggen. Je reist dan per bus of huurauto.

Reisperiode
We kunnen je meteen gerust stellen: Brazilië kun je het hele jaar bezoeken en je badkleding kan mee! Meer over het klimaat vind je hier.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Zuid-Amerika.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Brazilië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern