Naar boven

5x waarom je voor de natuur naar Australië wilt

blog

Waarom Australië een lange vliegreis waard is? Vanwege de schitterende natuur in Australië! Australië staat bekend om de gevarieerde landschappen en de weidsheid. Bovendien kom je bijzondere natuurverschijnselen tegen die je nergens anders tegenkomt. Nieuwsgierig geworden? We geven je graag vijf redenen waarom je voor de natuur naar Australië moet gaan.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 15 april
Geschreven door
Fronie Bouma

#1 Great Barrier Reef

Een van de grootste riffen ter wereld, en een grote trekpleister in Australië. Het beslaat zo’n 2.300 vierkante kilometer, met verschillende riffen waar je de meest bijzondere vissen tegenkomt. In het Great Barrier reef vindt je niet alleen exotische vissen, maar ook veel verschillende koraalsoorten. Je kunt zowel duiken als snorkelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de bouwsteen Diving the Great Reef, waarbij je drie dagen lang gaat duiken bij het outer reef. Hier is het een stuk rustiger en vindt je nog onaangetast koraal. Wie weet kom jij de Maori Wrasse tegen, een vriendelijke reus die veel voorkomt in het Great Barrier reef en de vriend wordt van vele reizigers.

Natuur Australië - Great Barrier Reef
Ayers Rock

#2 De Outback

De outback is een apart stukje natuur in Australië. Het ligt afgelegen en je vindt hier ook veel tekens van de aboriginals terug in de natuur. De aboriginals waren de eerste inwoners van Australië en leefden vooral bij Alice Springs en Darwin. In de outback heb je verschillende soorten landschappen en ook klimaten. De meest bekende icoon van de Australische outback is wel de Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd. Deze rotsformatie zie je al van ver en ligt midden in een grote zandbak van rood zand. Het mooiste is om de zonsondergang of zonsopgang hier te bekijken. Wil je Ayers Rock goed bekijken? Bekijk dan eens onze bouwsteen Slapen onder de sterren.

Naast Ayers Rock en omgeving hoort ook het Noorden van Australië bij de outback. Dit is in tegenstelling tot het gebied rondom Alice Springs geen dor en droog landschap. Het is juist een wetland, wat betekent dat je hier veel groen ziet en ook dieren zoals krokodillen tegenkomt, bijvoorbeeld in het Kakadu National Park.

#3 Talloze dieren

Het bekendste dier wat ook symbool staat voor Australië is uiteraard de kangoeroe. In Australië komen de meeste wilde kangoeroes ter wereld voor. Je kunt ze onder andere spotten op Kangaroo Island, maar ze zijn eigenlijk overal wel te vinden als je goed kijkt. Naast de kangoeroe is ook de koala een vrij bekend Australisch dier, die je ook in de vrije natuur kunt tegenkomen. Bijvoorbeeld langs de Great Ocean Road of op Magnetic Island. Ook de oceaan zit vol prachtige dieren; zeeschildpadden, walvissen, dolfijnen, tropische vissen en haaien komen hier voor. Kortom; als dierenliefhebber kun je je hart ophalen in Australië!

Dieren in Australië - Koala
Natuur Australië - Turquoise Bay

#4 Witte stranden

Wellicht heb je gehoord van de Whitsundays? Hier vind je een van de meest witte stranden ter wereld, namelijk Whiteheaven beach. Maar ook op Fraser Island heb je een prachtig strand bij Lake Mackenzie, wat bestaat uit 100% silica. Dit betekent dat het zand zo wit en kostbaar is, dat je zelfs een boete krijgt als je dit meeneemt in een potje naar huis. Naast de stranden op deze twee eilanden vindt je ook op het vasteland genoeg mooie stranden, bijvoorbeeld bij Mission beach of het strand Turquoise Bay aan de westkust.

#5 Indrukwekkende eilanden

De overweldigende natuur in Australië vindt je niet alleen op het vasteland, maar zeker ook op de vele eilanden die Australië rijk is. Vaar bijvoorbeeld naar de Whitsunday Islands, een must-do tijdens je reis aan de oostkust. Of bezoek de zeldzame quokka, een schattig muisachtig dier die alleen voorkomt op Rottnesst Island. Ga je het zuiden van Australië ontdekken? Maak dan een uitstapje naar Tasmanië of Kangaroo Island, gegarandeerd dat je niet meer naar huis wilt bij het zien van zoveel adembenemende natuur.

Kangooroo Island - Natuur Australië

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern