Naar boven

Wrak bij de kust van Fraser Island

Dé bezienswaardigheden op Fraser Island

blog

Geschreven op
donderdag 28 november
Geschreven door
Fronie Bouma

Dit grootste zandeiland ter wereld mag zeker niet op je Australië bucketlist ontbreken. Met een oppervlakte van 1840 km2 zijn er op Fraser Island genoeg bezienswaardigheden te vinden. De volgende bezienswaardigheden op Fraser Island mag je zeker niet overslaan. Bekijk onze rondreizen en streep onderstaande bezienswaardigheden van je bucketlist af!

Lake McKenzieLake McKenzie

Neem een duik in het meest blauwe en grootste meer van het eiland. In de zee rondom Fraser Island mag je niet zwemmen in verband met haaien. Gelukkig is Lake Mckenzie een geweldig alternatief, het water is zo helder en het zand zo wit, dat de associatie met een tropisch bounty eiland zeker op z’n plaats is.

Kampeer onder de sterren

Wat is er na een dag rondrijden in een 4WD nou leuker dan zelf je eten koken op een gasstel en in slaap vallen onder de sterrenhemel. Geen zorgen, hiervoor hoef je zelf echt geen geavanceerde opvouwbare kampeerspullen te hebbenb, die regelen wij voor je! Heb je liever iets meer luxe? Er zijn genoeg hotels op Fraser Island en die regelen we graag voor je.

Eli CreekEli Creek Fraser Island bezienswaardigheden

De rivier Eli Creek vormt de perfecte achtergrond voor een wandeling over de steigers die daar zijn aangelegd. Het is niet alleen een erg fijne plek om te wandelen, de rivier vormt ook een geweldige natuurlijke wildwaterbaan. Plons dus vooral het water in met een opblaasband en laat je meevoeren door het water.

Fotografeer het scheepswrak

Maheno scheepswrak op Fraser Island bezienswaardighedenHet scheepswrak Maheno, ligt al sinds 1935 voor de kust van Fraser Island. Het schip zie je al vanuit de verte liggen als je over de 75 Mile beach rijdt. Vergeet trouwens niet de getijden goed in de gaten te houden als je het scheepswrak aan het bewonderen bent. Voor je het weet sta je tot je enkels in het water.

Coloured sands

Op de rotsen van coloured sands kan je een heel kleurenpalet aan geel, oranje en rood te vinden. Dat dit een populaire fotospot is, is dan ook niet zo gek. De rotsen danken hun kleuren aan erosie van de natuur. Niet alleen is het een toffe natuurlijke hotspot, de oorspronkelijke inwoners van Fraser eiland de Butchulla’s geloven dat de plek geluk brengt.

Spot walvissen

Indian Head Fraser eilandVan juli tot en met oktober zwemmen er walvissen vanuit Antarctica naar de Australische kust. Vooral bij het noordelijkste punt van het eiland, Indian Head, vallen deze kolossale beesten goed te spotten. Mocht je pech hebben en geen walvis spotten, dan valt er rond Indian Head gelukkig nog veel meer zeeleven te spotten, zie hoe zeeschildpadden en haaien rondzwemmen in de zee vanaf het uitkijk punt.

4WD Fraser eiland bezienswaardighedenRijd off-road met een 4WD

Op Fraser Island ga je geen gewone autowegen vinden. Men rijdt hier namelijk gewoon over het strand. De brede stranden vormen dan ook een de perfecte rondweg van het eiland. Let op, de stranden deel je niet alleen maar met andere auto’s, vliegtuigjes maken ook dankbaar gebruik van de brede stranden als landings en startbaan. Onze Coast Cruise & Desert Drive rondreis brengt je naar dit fantastische eiland.

Dingo’s

Deze los rondlopende dieren lijken misschien net honden, en officieel gezien zijn ze dat ook, maar we raden je niet aan om er dicht bij in de buurt te komen. Je hoort regelmatig verhalen van dingo’s die mensen aanvallen. Berg je eten dan ook veilig op en spot vanaf een afstand deze dieren in hun natuurlijke omgeving.

Champagne pools

Champagne pools Fraser eilandAls je naar een eiland gaat mag een duik in de zee niet ontbreken, maar door de sterke stromingen en haaien die voor de kust zwemmen is het niet toegestaan om in de zee te zwemmen. Gelukkig is er één plek waar die regel niet geldt, de champagne pools. Deze natuurlijke baden zijn door rotsen afgesloten van de zee. Door de  golven wordt een natuurlijk jacuzzi effect gecreëerd, vandaar de naam champagne pools. Laat het bubbelen maar beginnen!

Lake Wabby AustraliëLake Wabby

Je moet er aardig wat stappen voor zetten en een hoge zandduin beklimmen, maar die moeite wordt zeker beloond als je het smaragdgroene meer ziet. Waarschijnlijk is je eerste gedachte niet meteen dat je er goed kan zwemmen, maar dat is zeker wel het geval. Houd er alleen wel rekening mee dat je niet de enige bent, je deelt het water namelijk met maar liefst 12 verschillende vissoorten.

 

Kan je nu ook niet wachten om deze bezienswaardigheden op Fraser Island te bezoeken? Bovenstaande is allemaal te bezoeken tijdens een reis met een van onze bouwstenen: Dingo’s & Surfparadise of Dingo’s en Billabongs. Fraser Island is overigens niet het enige eiland dat je tijdens een reis naar Australië niet mag overslaan, bezoek ook de Whitsunday Islands, het Magnetic Island of Tasmanië.

 

Wrak bij de kust van Fraser Island
background-pattern