Naar boven

Relaxen in Rio

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio de Janeiro
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Ontdek bruisend Rio de Janeiro

✓ Brede palmboomstranden waar je geniet van een verse kokosnoot of caipirinha

✓ Overnachtingen in een middenklasse hotel in de centrale Copacabana wijk
Rio de Janeiro
Decorative torn edge

Dag 1 – Rio de Janeiro, aankomst

Wanneer je vanuit Foz de Iguaçu een binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro neemt, kom je aan op het Santos Dumont airport, midden in de stad. Vlak voor landing kun je de wuivende palmbomen aan de Copacabana al zien staan. Kom je uit Buenos Aires, dan land je op Galeao international airport, 20 kilometer buiten de stad.

Waar je ook landt, in de aankomsthal van de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur en direct naar je hotel in de Copacabana wijk gebracht. Als je wilt kun je binnen een uur na aankomst al op het strand of een terras zitten.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Rio de Janeiro, eigen verblijf

Je hotel ligt op enkele blokken van het Copacabana én Ipanema strand. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en airco. Sommige hotels hebben een klein zwembad op het dak en vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over het stad en de stranden en zie je ook het Christusbeeld in de verte. We voelden ons hier meteen thuis.

’s Morgens kun je na het ontbijt direct de boulevard en het strand op. We waren verbaasd hoe actief de Carioca’s al zijn: er wordt gejogd, gesurft, geskate, gevolleybald en natuurlijk gevoetbald. Wie houd je tegen om mee te doen?

Decorative torn edge

Wil je in Rio naast het strand ook de highlights van de stad zien, boek dan een citytrip van een halve dag. In een auto met chauffeur rijd je niet alle verplichte nummers af, maar ga je rechtstreeks naar de kabelbaan (entree ca. € 7) die je naar de Suikerbrood berg brengt. Vanaf de top heb je een bijzonder uitzicht over de sloppenwijken (favela’s), het beroemde voetbalstadion Marancaña en de verschillende stranden.

Vervolgens ga je naar het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser. Het werd op 710 meter hoogte op een heuveltop gebouwd en kijkt uit over de stad, het Suikerbrood en de Guanabara baai waaraan Rio de Janeiro ligt. De trip start 09:30 uur en rond 13:30 uur ben je terug in Copacabana. Prijs € 104,- pp.

Decorative torn edge

Dag 4 – Rio De Janeiro, strand, vertrek

Op dag vier van het verblijf in Rio de Janeiro ben je aan het einde gekomen van je Argentinië reis of reis je verder binnen Brazilië. Je pakt een taxi naar de internationale luchthaven en zwaait nog even naar de Carioca’s op de Copacabana.

Wil je meer van Brazilië zien, kijk dan bij onze collega’s van Riksja Brazilië voor meer Brazilië bouwstenen.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd:

Van december tot maart is Rio heet en vochtig met temperaturen boven 30 graden. Tijdens de Braziliaanse zomervakantie in januari/februari is het erg druk, met name tijdens het Carnaval. In juli en augustus is het met wat pech 16 graden en te koud voor strand en met wat geluk 25 graden. Ons voor- en najaar (maart tot juli en september tot december) zijn meestal erg aangenaam.

Eten & drinken:

Aan het einde van de Copacabana, zit ons favoriete restaurant: Marius. Eigenlijk zijn het twee all-you-can-eat restaurants naast elkaar. De een is gespecialiseerd in vlees en de ander in vis. Je betaalt een vast bedrag, gaat zitten en wacht op de obers die langskomen en de stukken vlees/vis zo van de spies op je bord schuiven. Je vult je maaltijd aan met soepen, salades, pastas, sushi, brood en toetjes van het enorme buffet.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Relaxen in Rio

background-pattern