ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Hoe bereid ik me voor op mijn reis?

blog

Natuurlijk kun je allerlei boeken doorspitten en hele lijsten maken van alles wat je niet moet vergeten tijdens je Zuid-Afrika-reis. Op onze website hebben we ook speciaal voor onze reizigers in de voorbereidende fase een pagina gemaakt met meer informatie over alle praktische zaken. Deze kun je hier terugvinden. Lees hier meer over verzekeringen, visum, geld, gezondheid en wildparken. Om je al een beetje op weg te helpen hebben we hierbij de belangrijkste praktische tips voor je op een rijtje gezet.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 9 mei
Geschreven door
Marleen Koen-van Loo

Tijdsverschil

Een groot voordeel aan Zuid-Afrika is dat je amper of niet aan een andere tijdzone hoeft te wennen. Gedurende onze wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland en België. In onze zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

Kledingadvies

Zuid-Afrikanen en Mozambicanen zijn doorgaans informeel gekleed, dus vakantiekleding is geen probleem. Houd wel rekening met de lokale normen en waarden. Loop bijvoorbeeld niet te opvallend met dure zaken rond en ga degelijk gekleed (geen ontbloot bovenlijf). Zorg voor kleding in meerdere lagen; de temperaturen kunnen overdag en ’s nachts flink verschillen. Neem dus van alles wat mee. Tijdens de safari’s zijn schutkleuren aan te raden. Felle kleuren kunnen de dieren afschrikken.

Voorbereiding Zuid-Afrika reis
Voorbereiding Zuid-Afrika reis

Bagage

Hardschalige koffers passen niet goed in de bagageruimte van auto’s. Neem dus roltassen of een andere zachte tas/ rugzak mee. Zorg voor een goede moneybelt zodat je niets van waarde achter hoeft te laten in de auto. Tijdens de internationale- en binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika en Mozambique is over het algemeen een maximum van 20 kg per persoon toegestaan. Check voor vertrek de maximum toegestane hoeveelheid op je tickets, zodat je hier met inpakken rekening mee kunt houden.

Drinkwater

Leidingwater is drinkbaar in Zuid-Afrika, echter niet in Mozambique. De ijsblokjes zijn in de lodges in Mozambique en in de grote steden in Zuid-Afrika zeker betrouwbaar, let er wel op dat het geen afgehakte stukken zijn maar mooie ronde of vierkante blokjes. In afgelegen of landelijke gebieden is het, zeker als je niet in luxe accommodatie verblijft, beter om het leidingwater niet te drinken. Flessen water zijn dan altijd voorhanden, ook in de lodges.

Stroom

Stroom in Zuid-Afrika en Mozambique is 220v. Je hebt een speciale grote 3 potige verloopstekker (ronde poten) nodig. Deze is verkrijgbaar bij warenhuizen, ijzerwinkels of te leen bij hotelrecepties. Deze stekker is alleen in Zuidelijk Afrika bruikbaar. In bushcamps is niet altijd stroom in je accommodatie maar vaak wel op een centraal punt zoals de receptie of keuken.

Voorbereiding Zuid-Afrika reis

Met deze handige weetjes kom je hopelijk al een stuk verder. Mocht je nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben kun je voorafgaand aan je reis natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Marleen, Judith, Anne en ik helpen je graag verder.

Veel plezier met de verdere voorbereidingen van je Zuid-Afrika-reis!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern