Naar boven

Rondreis Kenia

Van tetterende olifant naar snorkelstrand – Kenia privéreis

rondreis

 • Reisschema:
  Nairobi - Amboseli - Tsavo West – Tsavo Oost – Diani Beach
 • Reisduur:
  9 dagen / 8 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.100,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 1930,- p.p. bij 4 personen
 • Safari:
  Inclusief privégids, entreegelden nationale parken, onbeperkt water, alle maaltijden, privévervoer met benzine.
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 1100,-
Een korte privé safari Kenia waar je de twee wereldberoemde wildparken Amboseli en Tsavo combineert met een wild life ervaring van het gebaande pad en eindigt op de parelwitte stranden van Diani beach. Je reist met een ervaren privé chauffeur vanuit Mombasa en slaapt in lodges en tented camps in de wildparken voor het echte safarigevoel. Bij Diani Beach slaap je in een kleinschalig beach resort pal aan het strand. Deze Kenia-rondreis is een voorbeeld van een logische route. Je kunt hem gerust aanpassen. Hier een dagje korter, daar een dagje langer.
rondreis kenia olifanten
Decorative torn edge

Dag 1: Amsterdam – Nairobi

Reistijd circa 30 min.

Je vlucht komt vaak ‘s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur in de aankomsthal. Wij vonden het handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer dertig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel en met een grote Afrikaanse glimlach word je verwelkomd door het vrolijke personeel. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van alle gemakken met eigen badkamer.

 

Decorative torn edge

Dag 2: Nairobi – Amboseli

Reistijd circa 4 uur

Over een redelijk goede weg rijd je in ongeveer vier uur naar het kleine Amboseli National Park. Een foto van dit natuur reservaat pronkt op bijna alle brochures en tijdschriften over oost Afrika. Je ziet een of meerdere olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro in Tanzania. Olifanten zal je gegarandeerd zien. Je verblijft in een knusse safari lodge met een zwembad, dus als je nog wilt plonsen…

Na de lunch vertrek je met je chauffeur naar het hart van het park. Het dak van het safaribusje wordt opengeklapt zodat je 360 graden zicht hebt. Aan de voet van de Kilimanjaro zie je het typisch Afrikaanse savanne landschap, met hier en daar een eenzame acacia boom.

Decorative torn edge

Dag 3: Amboseli – Tsavo West

Reistijd circa 4 uur

Na een kleine vier uur kom je aan bij de rand van het reservaat en stop je om even de benen te strekken bij de gestolde lava stromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima bron. Na aankomst in Tsavo West check je in, in onze compleet uit natuurlijke materialen opgetrokken safari lodge. Na een verkoelende douche en de lunch vertrek je voor een gamedrive door het park. Tsavo West huist de grootste populatie wilde olifanten van Kenia, dus de kans is groot dat je ze ziet. Je rijdt ook langs de Tsavo rivier vol krokodillen en knorrende nijlpaarden.

Decorative torn edge

Dag 4: Tsavo West – Tsavo Oost

Tsavo is ruig en uitgestrekt en daarom is het lastiger om dieren te spotten.  Bij aankomst in de volgende lodge staat de lunch voor je klaar. Als het een beetje begint af te koelen vertrek je voor een tweede gamedrive. Door twee overnachtingen op verschillende plaatsen in Tsavo, is de kans groot om meer wild te spotten.

’s Avonds in de lodge wordt er een kampvuur aangestoken. Met een warme kop koffie of een lekker biertje geniet je van het echte safarileven.

Decorative torn edge

Dag 5: Tsavo Oost – Diani Beach

Reistijd circa 4 uur

Na het ontbijt rijd je vanaf je lodge in Tsavo East richting Kenia’s tropische kust. Heb je echter nog geen genoeg van je Kenia safari, verleng dan je verblijf in Amboseli of Tsavo Oost.

In het andere geval ben je in 2,5 uur ben je bij Mombasa en is het nog anderhalf uur via de kustweg naar Diani beach. Diani ligt aan een kuststrook met witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee. Langs de horizon trekken enkele traditionele dhow bootjes. De hagelwitte zeilen steken scherp af tegen de blauwe lucht.

We hebben hier een bijzonder beach resort gevonden, pal aan het witte strand. Het goedlachse personeel is hier supervriendelijk en legt je compleet in de watten. De comfortabele kamers liggen verspreid in de tropische tuin waar aapjes en exotische vogels een huis hebben gevonden.

Decorative torn edge

Dag 6 – 7: Snorkelen en luieren Diani Beach

Het witte privé strand met strandbedjes lonkt, je kunt eindeloos struinen langs de branding of een dagtripje maken. Deze kun je het beste via het hotel boeken. Je kunt een dagtocht maken met een lokale dhow, de traditionele bootjes, diepzeevissen, maar ook duiken, jetskiën, kitesurfen of windsurfen. Wat we je zeker adviseren is een dagtochtje naar Wassini Island. Je wordt ’s ochtends opgehaald en via de kustweg rijd je naar de waren waar een mooie, grote houten zeilboot klaarligt. Rondom de zandbank is een koraalrif waar je echt waanzinnig kunt snorkelen. Als het water langzaam begint te stijgen kun je nog even zonnebaden op de zandbank voordat deze weer onder water verdwijnt en de boot vertrekt. Op de weg terug naar de haven breng je een bezoek aan het Wassini Island, waar je een kijkje neemt in het lokale vissersleven.

Decorative torn edge

Dag 8-9: Terug naar huis

Reistijd circa 1,5 uur

Na het ontbijt neem je afscheid van Diani aan de Indische Oceaan. Wil je hier graag nog wat langer verblijven, dan kunnen we dit uiteraard voor je regelen.

Vanuit Diani rijd je in ongeveer 90 minuten langs de met palmen omzoomde kustweg terug richting Mombasa. Na de oversteek met het pontje, rijd je door de binnenstad richting het vliegveld voor je vlucht terug naar Amsterdam, met een tussenstop in Nairobi en komt er een einde aan je prive safari Kenia.

Decorative torn edge
torn-edge

Van tetterende olifant naar snorkelstrand – Kenia privéreis

Onze slaapplekken

Deze Kenia-safari aanpassen?

Dat kan! Met deze flexibele Kenia-rondreis hebben we een gevarieeerde route voor je uitgestippeld. Je kunt deze individuele rondreis gerust aanpassen. Hieronder hebben we een aantal suggesties toegelicht. Heb je zelf ideeën om de reis aan te passen? Nog beter, geef je wensen gerust aan ons door!

 • Met de trein terug naar Nairobi
background-pattern