Menu background

Naar boven

Reizen met privéchauffeur in Sri Lanka

blog

Geschreven op
vrijdag 16 november
Geschreven door
Sanne Stoppelenburg
Delen op social media
Heb je al vaker door Azië gereisd dan is het reizen met een privéchauffeur vast niet nieuw voor je. We krijgen regelmatig de vraag waarom je in Sri Lanka met privéchauffeur reist en hoe dat in zijn werk gaat?
Decorative torn edge

Waarom reizen met privéchauffeur in Sri Lanka?

Dat heeft alles te maken met het verkeer in Sri Lanka. Er wordt in Sri Lanka links gereden. Misschien heb je dat al wel eens eerder gedaan, maar vast niet in een land als Sri Lanka. Je deelt het verkeer hier met fietsers, tuktuks, auto’s, koeien en af en toe zelfs een olifant! Hoewel er verkeersregels zijn houdt vrijwel niemand zich hieraan. In Nederland zijn we gewend om in een rijstrook te rijden. Dat doen ze in Sri Lanka niet. Iedereen rijdt door elkaar om maar zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen. Ook wordt er bij het afslaan of oversteken amper gekeken.

Hoe werkt het reizen met een privéchauffeur?

Individuele rondreis Sri Lanka

Op de luchthaven van Colombo word je opgehaald door een vertegenwoordiger van onze collega’s in Sri Lanka. Hij loopt met je mee naar buiten waar je chauffeur op je staat te wachten. Na kennismaking zal hij tijdens de reis voor je klaar staan om je van plaats naar plaats te rijden. Ook op de dagen dat je activiteiten gepland hebt staan zal hij je meenemen naar de bezienswaardigheden. Omdat het jouw reis is bepaal jij hoe laat je wilt vertrekken. Een keer uitslapen? Dat kan! Sommige activiteiten, zoals Horton Plains, kunnen beter in de ochtend gedaan worden. Daar weet de chauffeur alles van en zal je hier dan ook in adviseren.

Comfort en hygiëne zijn niet alleen voor jou belangrijk. Wij vinden comfort en hygiëne voor de chauffeur ook belangrijk. Daarom zorgen wij er voor dat ook de chauffeur tijdens je rondreis een plaats heeft om te verblijven en zich in de avond kan opfrissen en tot rust kan komen. De maaltijden worden voor hem verzorgd of hij krijgt een vergoeding om voor zichzelf een maaltijd te kopen. Je hoeft hier dus geen rekening mee te houden tijdens je reis. Heb je een leuke klik met je chauffeur dan mag je hem gerust uitnodigen, maar voel je hier niet toe verplicht.

Is mijn chauffeur ook een gids?

Je chauffeur is geen gids. Het voornaamste doel van zijn werk is om je veilig van A naar B te brengen. Daarnaast is het niveau van Engels wisselend. Sommige chauffeurs vinden het leuk om je meer te vertellen over hun land en zullen onderweg de rol van gids op zich nemen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Sri Lanka Kandy - koken
rondreis

Zomer in Sri Lanka

 • Negombo - Koningsstad Polonnaruwa - stranden van Trincomale - Kandy - theeheuvels bij Nuwara Eliya - wandelen bij Ella - Yala NP - baai van Unawatuna
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 1799,- p.p. bij 2 pers. (€91,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis Sri Lanka en Malediven - tempel
rondreis

Eigenwijs Ceylon

 • Negombo - Koningsstad Polonnaruwa - Kandy - Temple of the Tooth - groene theeheuvels bij Nuwara Eliya - wandelen bij Ella - strand van Tangalle
 • 13 dagen / 12 nachten
 • vanaf € 1066,- p.p. bij 2 pers. (€81,- per dag)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Sri Lanka reizen - Sri Lanka Negombo
bouwsteen

Easy Going Negombo

 • Negombo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Yala National Park Sri Lanka - Jeep safari
bouwsteen

Canvas, wildernis en bushgeluiden

 • Yala National Park
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 187,- p.p. bij 2 personen in tented camp
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge