Ga naar inhoud

Riksja Travel
Sri Lanka

Sri Lanka beste reistijd

Blog
Wanneer je een reis naar Sri Lanka aan het plannen bent, dan wil je wel graag weten wat de beste reistijd is. Het weer is lastig te voorspellen doordat Sri Lanka wordt beïnvloed door de moesson. Wel kun je het hele jaar door naar Sri Lanka als je maar weet waar je in welk seizoen moet zijn. Doordat wij hier vaak door Sri Lanka gereisd hebben, kennen wij alle seizoenen.
Geschreven opwoensdag 17 juli
Geschreven doorSanne Stoppelenburg

Regenseizoen Zuid- en Westkust

Van mei tot en met begin september is de Yala moesson actief. Hierdoor valt er juist regen in het Zuiden en Westen van het land. De oostkust van Sri Lanka is dan een goede plek om te verblijven want hier heb je fijn strandweer. Onze rondreis “Zomer in Sri Lanka” houdt rekening met de Yala moesson en is perfect voor onze zomer in juli en augustus. De regen valt vooral in mei en in juni waarbij je in juli en augustus dus ook prima naar Sri Lanka kunt gaan.

Sri Lanka beste reistijd
Sri Lanka met kinderen

Regenseizoen Noord- en Oostkust

Van oktober tot en met half april is de Maha moesson actief. Hierdoor valt er regen in het noorden en oosten van het land. Hoewel deze moesson minder actief is dan de Zuid-West Yala moesson kun je de oostkust in deze periode beter mijden. Rondreizen in Sri Lanka is in deze maanden prima te doen en voor een strandverblijf kun je dan het beste vertoeven aan de zuidkust. December tot en met maart is dan ook het hoogseizoen voor de zuidkust. Veel van onze rondreizen sluiten dan ook af aan het strand in het zuiden zodat je kunt relaxen aan het einde van je reis.

Tussenseizoen

April en september zijn maanden die tussen de regenseizoenen inzitten, ook wel “intermonsoon” genoemd. In deze maanden heb je kans op goed weer over het gehele land en kun je zowel aan de oost- als zuidkust bezoeken. Ook zijn dit fijne maanden om in te reizen omdat je na het zomer-hoogseizoen reist en voor het drukkere winterseizoen. Al onze rondreizen zijn geschikt voor deze twee maanden.

Natte maanden

Wanneer de moesson van de ene plek naar de ander plek overgaat, kan het regenen in het hele land. Dit zijn de maanden oktober en november. We raden daarom aan om je reis te vervroegen naar september of juist te verschuiven richting december. Natuurlijk is het elk jaar verschillend hoeveel regen er valt en is niets zo veranderlijk als het weer!

Op onze klimaatpagina lees je meer over het weer per regio.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world