Naar boven

Nepal trekking & jungle safari

rondreis

 • Reisschema:
  Kathmandu – Helambu - Chitwan – Pokhara – Poon Hill
 • Reisduur:
  22 dagen / 21 nachten
 • Reissom:
  € 2.110,- p.p. bij 2 personen
 • Reissom:
  € 1.865,- p.p. bij 2 personen (vervoer per bus)
 • Reisperiode:
  half september - eind april
Deze boeiende Nepal trekking rondreis stelt zowel je conditie als je zintuigen op de proef. In Kathmandu duik je terug in het verleden en vertrek je vervolgens voor een van onze favoriete 'homestay trekkings'. Je loopt dwars door het platteland, trekt door kleine bergdorpjes, slaapt thuis bij de Nepalezen en geniet van adembenemende vergezichten. Dan reis je verder richting de tropische 'Terai' waar je op zoek gaat naar neushoorns in de dichte jungle en verblijft in onze duurzame lodge. Tijdens het laatste gedeelte van je Nepal reis maak je een zesdaagse trekking door het wereldberoemde Annapurna gebergte en slaap je in typische trekkerslodges voor je weer terugvliegt naar Kathmandu.
Nepal trekking rondreis
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Reis naar Kathmandu

Als je aankomt in Kathmandu op de luchthaven dan word je opgehaald door je chauffeur en naar je hotel gebracht. Je kunt relaxed bijkomen van je eventuele jetlag in je hotel en je even opfrissen. Daarna kun je rustig een blokje om in het centrum om de typische Nepalese sfeer op te snuiven en rond te kijken waar je ’s avonds kan gaan eten. Het is leuk om op een van de vele dakterrasrestaurants te gaan eten. Je slaapt in een karakteristiek hotel net buiten het centrum van Kathmandu met veel sfeer en een serene rust in de fraaie binnentuin.

Decorative torn edge

Dag 3 – Kathmandu

Vandaag kun je Kathmandu op eigen houtje ontdekken. Ga zeker naar Durbar Square, Pashupatinath, Buddhanath en Swayambunath. Het is het makkelijkste om taxi’s te nemen en van plek naar plek te reizen of met een taxichauffeur een prijs af te spreken voor een tour langs alle plaatsen.

Het Durbar plein is de aangewezen plek om een verkenning van de oude stad te beginnen. Je vindt er vele tempels die erg tot de verbeelding spreken. Ga eens lekker zitten op een van de tempeltrappen en laat het dagelijkse leven eens aan je voorbijtrekken. Bezoek ook zeker de tempelcomplexen Swayambunath en Pashupatinath (te vergelijken met Varanasi in India). Ook de Buddhanath tempel (een Tibetaans boeddhistisch monument) zou je niet mogen missen, het is een van de grootste stoepa’s ter wereld. Na deze tempeldag, heb je een beter beeld gekregen van de plaats die religie inneemt in het Nepalese leven. Kijk hier voor meer informatie over Kathmandu en omgeving.

Decorative torn edge

Dag 4 – Kathmandu – Chisapani

Reistijd: 1,5 uur met de auto 5 uur wandelen

Vandaag word je opgehaald door onze chauffeur en rijd je in ruim een uur naar het dorpje Chisopani. Je maakt hier kennis met je gids en drager waarmee je samen de homestay trekking in Nepal gaat maken. Dan worden de veters aangetrokken en begint de homestay trekking met een steil pad omhoog. Je loopt dwars door het platteland van Nepal, de uitzichten zijn adembenemend. Je komt langs een waterbassin door kleine ‘Tamang’ dorpen waar kinderen je tegemoet rennen en je verwonderd aankijken. Na een pauze loop je door eikenbossen vol rododendrons en eindig je in het dorp Chisopani. Hier slaap je in een lodge die speciaal voor de trekkers is gebouwd. Je zit nu op circa 2200 meter.

Decorative torn edge

Dag 5 Nepal trekking rondreis: Chisapani – Kutumsang

Reistijd: 6 uur wandelen

Vandaag loop je door prachtige terrasvelden en een aantal idyllische plaatsen. De lokale kinderen vinden het geweldig als je even de tijd neemt om met ze te spelen. Verstoppertje, tikkertje of een potje voetbal, overal zijn ze voor in. Ze zijn weinig gewend wat het extra bijzonder maakt. Het is verleidelijk maar we raden je af om geld of snoepjes te geven. Je overnacht in het gezellige plaatsje Kutumsang. Dit is een karakteristiek dorp met een leuke landelijke sfeer op 2470 meter hoogte.

Decorative torn edge

Dag 6 – Gulbhanjyang – Tharepati

Reistijd: 6 uur wandelen

Vandaag volgt een lange en pittige klim naar het hoogste punt van de homestay trekking waar de vegetatie schaarser wordt en waar je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergketens en lager gelegen vlaktes. Op het laatste stuk zie je de pieken van het Himalaya hooggebergte opdoemen. Je kunt even de tijd nemen om bij te komen op de top van de ‘Tharepati’. Je wordt omringd door besneeuwde Himalayatoppen. Dit is met 3510 meter het hoogste punt van de homestay trekking in Nepal. Je overnacht in een van de lodges die tegen de rotswand zijn aangebouwd. Na het eten kruip je onder de wol. Lekker warm ingepakt val je als een roos in slaap….

Decorative torn edge

Dag 7 – Tharepati – Tarkeghyang

Reistijd: 4 uur wandelen

Deze dag was voor mij de mooiste van de Nepal trekking rondreis. In het ochtendgloren geniet je van de spectaculaire uitzichten in het zachte licht van de opkomende zon. Daarna daal je af door een bos met reusachtige bomen. Af en toe zie je een grote Himalayatop tussen de bomen in de zon glinsteren. Na een aantal uur afdalen kom je in aangename temperaturen terecht. Al snel gaat het pad steil naar beneden en eindigt bij een rivier die door het nauwe dal stroomt. Hier kun je weer even op adem komen voor je aan de stevige klim begint richting het dorp Tarkeghyang op 2740 meter. Hier word je rijkelijk beloond voor de gedane inspanning. Tarkeghyang is een fraaie, oude nederzetting met nauwe straatjes en een Tibetaanse tempel met een traditioneel gebedswiel. Je verblijft ‘op stand’ in het huis van de burgemeester die uitstekend Engels spreekt en veel verhalen kan vertellen over het leven in de dorpjes. Een leuke en bijzondere ervaring.

Decorative torn edge

Dag 8 – Tarkeghyang – Sermathang

Reistijd: 5 uur wandelen

Dag 5 is de meest relaxte dag van de homestay trekking. Er is weinig hoogteverschil en onderweg kijk je uit over de vruchtbare landbouw terrassen waar lokale boeren aan het werk zijn. Na het oversteken van een aantal beken en watervallen eindig je uiteindelijk in Sermathang op 2590 meter hoogte. Hier vind je een opvallend klooster op het hoogste punt van de nederzetting. Het verhaal gaat dat zich hier al tientallen jaren een zeer strenge boeddhistische orde heeft gevestigd waarvan vrijwel nooit iemand naar buiten komt. ’s Avonds kun je hun meditatieve gebeden door de vallei horen schallen. Vraag de gids om vannacht in de Mountain View lodge te slapen. Het is een gezellige lodge van een zeer gastvrije familie. De moeder des huizes kan heerlijk koken, maar wellicht belangrijker, ze bieden onderdak aan het kind van een Tibetaanse vluchteling en aan een zeer arm meisje uit een naburig dorp. Door hier te overnachten kun je de familie een handje helpen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Sermathang – Melamchi Pul

Reistijd: 4 uur wandelen

Na het ontbijt maak je je op voor een flinke tocht, waarbij je bijna twee kilometer daalt. Vergeet niet achterom te kijken tijdens de afdaling. In de verte zie je het majestueuze silhouet van de Himalaya en voor je vang je een eerste glimp op van de rivier beneden. Het hoogteverschil tijdens een groot deel van de afdaling is minimaal. Later stijg je weer wat en klim je een stuk voordat je aan de laatste afdaling begint. Eenmaal beneden steek je de rivier over naar het dorpje ‘Melamchi Bazaar’ op 870 meter. Hier zit de moestay trekking er feitelijk op. Melamchi is een levendige handelsplaats met een landelijk karakter. Het lijkt een hele stad na alle verstilde dorpjes onderweg. Je overnacht in een leuk guesthouse met uitzicht op de rivier. Het is opvallend hoe warm de avonden hier aanvoelen na de koele nachten in de bergen.

Decorative torn edge

Dag 10 – Melamchi – Kathmandu

Reistijd: 3 uur met de auto

Na een verkwikkende nacht in het laagland eindigt de homestay trekking in Nepal en ga je terug naar Kathmandu. Tijdens de rit van enkele uren doorkruis je fascinerende landelijke gebieden waar boeren met hooibalen en rijstmatten in de weer zijn. Hier komt vrijwel nooit een toerist. De weg stijgt behoorlijk en via een hobbelige afdaling rijd je terug naar de Kathmandu vallei. In Kathmandu wordt je naar je hotel gebracht. Je verblijft hier nog een nacht in hetzelfde hotel als aan het begin van je reis, wel zo handig.

Decorative torn edge

Dag 11 – Kathmandu – Chitwan

Reistijd: circa 5 uur per auto

Vandaag reis je vanuit Kathmandu of Pokhara naar het Chitwan National Park, een rit van ongeveer 5 uur. Na je bezoek aan de hectische hoofdstad is het fijn om even tot rust te komen. En dat gaat prima in onze sfeervolle lodge in Chitwan. Je slaapt hier in een sfeervolle kamer met decoraties van de Tharu. Wij vonden het fijn om even wat te eten in het open restaurant, waar je vanaf ligbedden uitkijkt over de rand van het park. Je ziet waarschijnlijk een paar olifanten badderen, buffels met een meeliftende reiger en bij helder weer de toppen van het Annapurna gebergte in de verte.

Decorative torn edge

Dag 12 Nepal trekking rondreis – Chitwan

Bij zonsopkomst vond ik Chitwan op haar mooist. Er hangt een mystiek sfeertje over de vlakte, het eerste gouden licht valt schuin in de dorpjes. De rivier is al helemaal magisch. Werkolifanten schrijden door het water, een primitief pontje gaat naar de overkant en een verdwaalde neushoorn graast in het gras aan de overkant.

Deze ochtend stap je met je gids in de houten kano en vaar je over de Rapti rivier, waar de krokodillen op de oevers liggen te zonnen. Na een half uurtje stap je uit en maak je een junglewalk. Je loopt door smalle paden door de bossen en over de vlaktes waar het ondoordringbare gras schouderhoog staat. Het is een spooky idee dat neushoorns, luipaarden en tijgers zich schuil houden in dit hoge gras. Gelukkig weten de gidsen wat ze doen. Als een neushoorn al te dichtbij opdoemt dan word je snel naar flinke boom gedirigeerd om in te klimmen. Hoewel de neushoorns die wij zagen heel relaxed leken, zijn ze niet te onderschatten. Omdat ze slechte ogen hebben, hebben ze de neiging maar een beetje af te stormen op geluiden en geuren die ze niet vertrouwen. Het is dus raadzaam goed de aanwijzingen van de gids te volgen.

Decorative torn edge

Dag 13 – Chitwan – Pokhara

Reistijd: circa 5 uur per auto

Deze ochtend geniet je nog van een ontbijt met uitzicht op Chitwan National Park. Vanuit het restaurant kijk je uit op een rivier en grasvelden met waterbuffels, olifanten en vele kleurrijke vogels. Het is leuk om een klein rondje te wandelen in de omgeving van de lodge. Tijdens de ochtendwandeling kwamen wij kinderen tegen die in hun schooluniform op weg waren naar hun klaslokaal.

Daarna volgt een flinke rit naar Pokhara. Pokhara is authentiek, rustig en sfeervol en daarom erg charmant. Je vind hier een prachtig meer wat bij zonsopkomst op zijn allermooist is. Huur een bootje en vaar een stukje het meer op, je komt ongetwijfeld helemaal tot rust. Vannacht verblijf je in een comfortabel hotel in het centrum van Pokhara.

Decorative torn edge

Dag 14 – Pokhara – Tirkhedhunga

Reistijd: circa 1 uur met de auto en 4 uur wandelen

Na het ontbijt word je door onze chauffeur opgehaald en rijd je in ongeveer een uur naar het dorpje Birethanti. Tijdens de rit zie je de eerste hoge bergen van de Himalaya tevoorschijn komen en kronkelt de weg omhoog naar het beginpunt. Met je dagrugzak op, waar wat te drinken, je fototoestel en een warme trui in zit, vergezeld door je gids en de lokale dragers begint de trekking. Uitgezwaaid door de dorpelingen loop je langzaam omhoog.

Het pad loopt via een dik bamboebos naar groene velden. Hier staan koeien met rode pluimen op hun hoofd rustig te grazen. Onderweg kun je stoppen voor foto’s en een drankje. Na ongeveer 4 uur kom je aan in Tirkhedhunga. Het is een klein dorp met een paar lokale winkeltjes, een wiebelige hangbrug over de rivier en zwaaiende kinderen die verlegen achter je aan lopen. Je slaapt in een eenvoudige lodge waar je wel stromend water hebt, maar verwacht geen warme douche…

Decorative torn edge

Dag 15 – Tirkhedhunga – Ghorepani

Reistijd: circa 6 uur wandelen

De volgende ochtend heb je eerst een stevig ontbijt. Na het inpakken van je spullen vervolg je je Nepal trekking. Het eerste stuk is makkelijk beginnen, je loopt bergafwaarts de vallei in. Hier steek je de rivier Burungdi Khola over. Geniet even van dit spectaculaire bergwater, dat wild kan stromen maar ook rustig kan kabbelen. Het water is ijskoud smeltwater van hogerop. Hierna is het tijd voor het zwaarste gedeelte van de tocht. Via een stenen trap stijg je rustig naar een hoogte van 2000 meter.

Tijdens deze inspannende klim, word je beloond door de hoge bergen die hun witte koppen boven de heuvels uit steken. Wat een uitzicht… Het laatste gedeelte van de dag is het pad weer wat vlakker. Je loopt door een kleurig en geurig rododendron bos. Eenmaal in Ghorepani aangekomen kun je onder het genot van een drankje uitrusten. Je wordt omringd door hoge bergen en gekleurde gebedsvlaggen die bij de vele tempeltjes wapperen in de wind.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 – Ghorepani – Tadapani – Ghandruk

Reistijd: dag 3 circa 4 uur wandelen en dag 4 circa 4 uur wandelen

De wekker gaat vandaag vroeg want de zonsopgang bij Poon Hill, wil je niet missen. Na het ontbijt begint de klim van ongeveer een uur naar de top op 3190 meter. Daar aangekomen is het een kwestie van je instaleren op een lekkere platte steen. De zon kleurt de witte bergtoppen van de Annapurna en de Dhaulagiri diep oranje. Kippenvel…

Na zonsopkomst gaat de trek vandaag verder naar Tadapani, waar je zult overnachten. De volgende dag sta je weer fris op voor de wandeling naar Ghandruk. Onderweg kom je veel lokale dorpelingen tegen. Alles wordt meegesjouwd, van balen rijst tot bedden en levende kippen in een grote mand. Vaak lopen de mannen op simpele slippertjes. Toch zijn ze een stuk sneller dan wij op onze moderne bergschoenen. Onderweg loop je langs de vruchtbare velden waar boeren het land bewerken. Aan het einde van de middag kom je aan in een Gurung dorpje, waar je overnacht in een eenvoudige lodge.

Decorative torn edge

Dag 18 – Ghandrung – Dhampus

Reistijd: circa 6 uur trekking

Vandaag is het een ontspannen dag vergeleken met gisteren. Je wandelt rustig bergafwaarts en op vlakke paden. Je hoeft niet te klimmen en onderweg zijn er vele mogelijkheden om lekker neer te ploffen in het gras. Op weg naar de stop voor vanavond kom je theehuizen tegen. Vriendelijk lachende vrouwen roepen je naar binnen om hun thee én dus het echte Nepal te proeven.

In de namiddag kom je aan in Dhampus, hét plaatsje waar expedities starten om de top van deze reus te bedwingen. Je overnacht hier in een eenvoudige lodge. Je kunt samen met andere wandelaars verhalen uitwisselen of genieten van het weidse uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 19 – Dhampus – Pokhara

Reistijd: circa 2 uur wandelen en 1 uur met de auto

Na het ontbijt vertrek je naar Phedi waar de minibus klaar staat om je terug naar Pokhara te brengen. In Pokhara check je in hetzelfde hotel in als voor de trekking. De rest van de dag kun je lekker uitrusten in het gemoedelijke stadje. Pokhara is een rustig stadje aan het meer waar je met helder weer de witte bergen in de verte ziet liggen. Je kunt een bootje huren om te gaan peddelen op het meer en in het straatje aan het meer een hamburger of curry gaan eten met een vers fruitsapje erbij.

Decorative torn edge

Dag 20 – Pokhara – Kathmandu

Reistijd: circa 30 minuten vliegen

In de loop van de ochtend vlieg je in 30 minuten vanaf Pokhara terug naar Kathmandu. Eenmaal hier wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht waar je in het begin van de reis ook bent verbleven. Vandaag heb je even de tijd de laatste dingen te bekijken en nog wat souvenirs te kopen. Natuurlijk kan je vandaag ook gebruiken om even bij te komen van de afgelopen aantal dagen.

Decorative torn edge

Dag 21 & 22 Kathmandu – Amsterdam

Vandaag is het weer tijd om terug te vliegen naar Nederland en afscheid te nemen van je reis door Nepal. Uiteraard regelen we een airport transfer voor je. Als je weer thuis bent zijn we uiteraard erg benieuwd naar je ervaringen en we vinden het altijd leuk om een mailtje te ontvangen. Uiteraard kun je deze rondreis naar eigen wens verlengen, laat het ons even weten in je reisaanvraag, we adviseren je graag.

Heb je nog vragen over deze rondreis, stuur ons een mailtje op info@nepalonline.nl of bel ons: 071- 8910324. Je kunt deze rondreis via Mijn reisplan aanvragen.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd

De beste tijd voor een trekking in Nepal is het voorjaar (maart t/m mei) en het najaar (oktober en november). In onze zomer maanden (juni t/m september) is het regenseizoen en kan het reizen bemoeilijkt worden door landslides die soms de weg versperren. Een trekking in het regenseizoen, met name naar gebieden boven de 1000 meter, is ook geen pretje. Veel paden zijn modderig en glibberig en het voor kan komen dat de trekking niet doorgaat vanwege de weersomstandigheden. In onze winter (december t/m februari) kan het behoorlijk koud zijn en kan het zijn dat de hoger gelegen passen dicht zijn door sneeuwval.

Accomodatie

Tijdens de trek overnacht je in trekkerslodges. Dit zijn (zeer) eenvoudige blokhutten in Nepalese stijl met vaak maar een paar kamers met twee losse bedden. In de lodge is stromend water aanwezig. Houdt er wel rekening mee dat er niet altijd warm water is…Dekens zijn aanwezig, wel is het aan te raden om zelf een lakenzak mee te nemen. Slaapzakken zijn te huur in Pokhara.

Decorative torn edge
Eten & drinken

In de trekkers lodges kun je goedkoop eten en drinken. Voor nog geen vijf euro heb je een volledige maaltijd. De menu’s bestaan uit lokale specialiteiten zoals Dahl Bhaat (rijst met linzen), gestoomde momo’s (soort broodje bapao) en brood. Vaak zijn er ook een aantal westerse specialiteiten te krijgen zoals tomatensoep, pizza en pannenkoeken. Overdag kun je bij een van de vele theehuizen oftewel ‘bhatti’s’ stoppen voor een kop thee of een koud colaatje.

Bagage

Tijdens de trekking gaan er, naast de gids, per twee personen een drager mee. Deze drager mag maximaal 30 kilo dragen. Het is daarom aan te raden om tijdens de trekking lichte bagage mee te nemen en zelf eventueel wat spullen in een dagrugzak mee te nemen. De overige bagage kun je achterlaten in het hotel waar je voor de trekking verblijft of in het kantoor van onze lokale agent.

Fooien

Het is niet verplicht, maar fooi voor de dragers en de gidsen is wel gebruikelijk en wordt altijd erg op prijs gesteld. Een goede richtlijn is 2,50 euro per dag voor de gids en voor de drager.

Decorative torn edge
torn-edge

Nepal trekking & jungle safari

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

lokale bus nepal
Variant
1

Nepal trekking & jungle safari - vervoer per bus

 • Reissom:
  € 1.865,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  reizen per comfortabele en betrouwbare bus met airconditioning

Het is mogelijk een aantal transfers (Kathmandu, Pokhara, Chitwan) per bus af te leggen in plaats van een auto met chauffeur. De bussen (toeristenklasse) in Nepal zijn comfortabel, betrouwbaar en voorzien van airconditioning. Er zijn een aantal stops onderweg om iets te eten of naar de wc te gaan en je bagage zit goed opgeborgen onder in de bus. Voor een paar euro regel je vervolgens van het busstation een taxi of pick-up naar je accommodatie. Maak je graag (gedeeltelijk) gebruik van een bus, laat het ons dan even weten; wij passen het reisplan voor je aan.

Decorative torn edge
background-pattern