Menu background

Naar boven

Even voorstellen … Sharony bestemmingsexpert Namibië en Botswana

blog

Geschreven op
zondag 6 januari
Geschreven door
Stefan Greeuw
Delen op social media

Ongaipe, Hallo,

Mijn naam is Sharony en ik ben één van de bestemmingsexpert van Riksja Namibië en Botswana. Al van kinds af aan ben ik gek op Afrika. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om voor een half jaar naar Zuid-Afrika te reizen. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Sindsdien is mijn hart verkocht aan dit prachtige continent.

Vorig jaar heb ik twee reizen mogen maken naar Zuidelijk Afrika. In juni een rondreis naar Botswana en in september een rondreis naar Namibië. Wat een geweldige ervaringen. Twee totaal verschillende landen en toch beide ontzettend Afrikaans.

Het mooie aan Namibië vind ik de uitgestrektheid. Nergens anders heb ik me ooit zo nederig gevoeld als in de uitgestrekte woestijnen van Namibië. Echt een ‘alleen op de wereld’ gevoel. Een hele verademing om ook delen van de wereld te zien waar de natuur nog de baas is. Zonder al het licht van de steden zie je de immense sterrenhemel met haar miljarden sterren. Op de foto hiernaast zie je me in de Sossusvlei van de Namib woestijn. Het waaide een beetje hard, waardoor het zand best venijnig kan zijn, maar nog steeds was het een geweldig schouwspel. De rode zandduinen zover als je kunt kijken en dan ineens een witte open kalkvlakte met oeroude zwarte bomen van meer dan 900 jaar oud. De Afrikaanse oudheid voel je overal in het land.

 

Namibië - Sossusvlei

Het buurland Botswana laat weer een heel andere kant van Afrika zien. Hier komen verschillende rivieren het land in stromen. De bekendste is natuurlijk de Okavango delta. Een weelderig natuurfenomeen vol leven. Botswana is voor mij de ultieme safari bestemming. Hier dwalen de Afrikaanse dieren nog vrij door het land, niet gehinderd door hekken. Het is hun land en ze leven er in harmonie met de mensen. Ik keek toch even gek op toen er ineens een paar olifanten in de bosjes stonden te eten naast het dorp. Het kan hier allemaal. Om het land op zijn puurst te beleven kun je het beste gaan kamperen. Ik als echte luxepoppetje vond dit toch wel een beetje spannend, maar wat een beleving. Ik zou zo weer gaan. Je bent echt in de bush en voelt je één met Afrika.

Namibië en Botswana zijn ontzettend veelzijdig. Twee verschillende reizen, of beide als rondreis. Wat je ook kiest, het wordt onvergetelijk!

Kalei po nawa! Tot ziens!

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

Go Namibië

 • Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – Otjiwarongo
 • 13 dagen / 12 nachten
 • € 1590,- p.p. bij 2 personen (juli t/m okt), SUV-klasse auto, lodges
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Zebra in Namibië
rondreis

In vogelvlucht van woestijn naar delta

 • Windhoek – Sossusvlei – Swakopmund – Etosha – Okavango Delta
 • 17 dagen / 16 nachten
 • € 2355,- p.p. bij 2 personen (juli t/m okt) met SUV-klasse auto, lodges verblijf
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
botswana nijlpaard
bouwsteen

Dobberen door de delta

 • Gweta - Maun
 • 3 dagen / 2 nacht
 • vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zebra's Etosha
bouwsteen

Dorstige zebra’s bij het kamp

 • Etosha National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 242,- p.p. bij 2 personen lodge
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge