Naar boven

Waarom je deze zomer écht nog naar Myanmar moet!

blog

Geschreven op
donderdag 14 juni
Geschreven door
Nienke van der Maar

Myanmar… dit is echt een bijzondere bestemming! Het land was lange tijd gesloten voor toeristen en is echt een pareltje in de tropen. Je vindt er de ideale combinatie van cultuur en natuur en je kunt er het hele jaar prima rondreizen! In onze zomer is het in Myanmar regenseizoen. Waarom vinden wij toch dat je in de zomer naar Myanmar moet reizen? We geven je vier redenen!

1. Regenseizoen = Green Season

Ergens naartoe reizen waar het regenseizoen is, klinkt niet als een goed plan. Maar schijn bedriegt! Het regenseizoen is eigenlijk een prima periode om Myanmar te bezoeken. Het landschap is groen en alles bloeit. Het klimaat is lekker koel en de meeste regen valt vooral in de kustgebieden, waar je niet komt in deze periode, of aan het einde van de middag. Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje authentiek Azië te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in de lager gelegen gebieden rond de 28°C. Niet verkeerd, toch?

2. Wow, dat is een bijzondere bestemming!

Myanmar is de ideale bestemming voor reizigers die iets bijzonders willen zien. Een land waar nog echt iets te ontdekken valt. Natuurlijk heb je er kleurrijke markten en heerlijk eten, zoals op andere plekken in Azië. Toch waan je je hier al snel in een andere wereld met al die gouden koepels, monniken en drijvende tuinen. Myanmar is daarbij een perfecte bestemming voor een rondreis, er zoveel te zien!

3. En dan die duizenden tempels…

Waar vind je op ongeveer 40 vierkante kilometer meer dan 2000 tempels? Juist, in Myanmar! Om precies te zijn in Bagan. Je kunt er heerlijk fietsen tussen eeuwenoude stoepa’s. Het is echt een mystieke plek, die wat ons betreft net zo bijzonder is als Angkor Wat in Cambodja en de Borobodur in Indonesië. Dus waar wacht je nog op?

vakantie myanmar
vervoer in Myanmar

4. En niet onbelangrijk… het is er rustiger

Hoewel het regenseizoen dus een meer dan prima seizoen is om Myanmar te bezoeken, kiezen veel reizigers voor een bezoek tussen oktober en februari. De mooiste slaapplekken zitten dan dus ook al snel vol. Het is toch jammer als die bijzondere slaapplek net niet meer beschikbaar is, nietwaar? Want zeg nou zelf: slapen in een houten bungalow vlakbij een stoepa, een sfeervolle, kleinschalige lodge of bij een Birmese familie op het platteland… dat wil je toch gewoon?

background-pattern