Menu background

Naar boven

Verborgen vallei in de bergen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Nubra vallei (Ladakh)
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 555,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  eind juni - half september
Verborgen achter een hoge bergpas in Ladakh ligt de afgelegen Nubra vallei. Dit unieke gebied wordt gedurende een groot deel van het jaar afgesloten door sneeuw en heeft door zijn geïsoleerde ligging zijn eigen authentieke sfeer behouden. Denk aan een dorre, witte woestijn met vruchtbare groene akkers langs een rivier omgeven door besneeuwde hoge bergtoppen. Het gebied is nog niet zo lang open voor toeristen dus de vriendelijke bewoners vinden het erg leuk dat je hun dorp bezoekt.

Je reist per auto met privéchauffeur 3 dagen door de Nubra vallei. Nadat je de Khardungla pas bent overgegaan kom je de vallei binnen waar je een paar kleine dorpen bezoekt. Je kunt je nu bijna niet meer voorstellen dat deze dorpjes vroeger belangrijke stops op de oude zijderoute waren. De kleine witte huizen en kleurrijke boeddhistische kloosters die je bezoekt hebben een prachtig uitzicht over de vallei en de bergen. Je overnacht tijdens deze bouwsteen in eenvoudige hotels.
ladakh trek nubra vallei
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis van Leh naar Hundar

Vandaag start je expeditie door Ladakh met een rit van Leh naar de Nubra vallei. Tijdens de tocht kom je over één van de hoogste bergpassen ter wereld (5602 m hoog). Het uitzicht van boven kunnen we moeilijk beschrijven; dat moet je echt met eigen ogen zien! Dan daal je af naar het dal waar je de Nubra dorpjes vindt. Vroeger, toen de zijderoute nog in gebruik was, waren de dorpen belangrijke handelscentra. Er liepen hordes paarden, kamelen en yaks over dezelfde weg om alle handelswaar uit verre oorden te vervoeren.

Je bezoekt de Chamba Gompa, het belangrijkste klooster van de Nubra vallei. Op weg naar het hotel kom je door een stuk woestijn waar je een kameelrit kunt maken. Wiebelend tussen twee bulten geniet je van het uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Je slaapt in een gezellig hotel in Hundar. Sluit de dag af in de tuin van het hotel, onder het genot van een kopje thee.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Hundar naar Kyagar

Je ontbijt met uitzicht op het adembenemende landschap van de Nubra vallei. Daarna vervolg je je reis naar Samstanling Gompa. De route gaat via het heilige Yarab Tso, ofwel ‘het verborgen meer’. Vanaf de weg wandel je er in 15 minuten naartoe. De ideale plek om te picknicken. In de weerspiegeling van het water kun je de mooiste foto’s maken.

Voordat je naar het hotel gaat maak je nog een stop in Panamik, vroeger een belangrijk plaatsje op de oude zijderoute. Tegenwoordig staat het bekend om zijn warmwaterbronnen. Je kunt er een duik wagen, maar verwacht er niet teveel van. Je hotel wordt gerund door een familie en ligt aan de rand van Kyagar. Wij vonden het leuk om in de namiddag een wandeling te maken door het dorp en de omgeving. Doordat de vallei jarenlang afgesloten is geweest voor toeristen zullen de bewoners je vriendelijk ontvangen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Van Kyagar terug naar Leh

Na het ontbijt maak je je klaar voor de terugweg naar Leh. Je hebt vandaag weer zo’n 140 kilometer af te leggen door de Nubra vallei en daar zul je met al die slingerweggetjes door de bergen zo’n 4,5 uur over doen. Op de weg terug ga je weer de Khardong La pas over die je op de heenweg ook al hebt getrotseerd. Voel je zo vrij om gewoon aan de chauffeur te vragen als je even een stop wilt maken om een mooie foto te maken onderweg.

Eenmaal aangekomen in Leh brengt de chauffeur je weer naar het hotel waar je eerder ook al verbleef. Inmiddels kun je je weg in Leh gemakkelijk vinden en maak je nog eens een ommetje door het centrum.

Decorative torn edge

Dag 4 – Leh, einde bouwsteen

Wanneer je klaar bent met het ontbijt eindigt de bouwsteen, waarbij je Ladakh en de Nubra vallei goed hebt leren kennen. Je hebt de belangrijkste kloosters gezien, dorpjes van de oude zijderoute verkend en genoten van het uitgestrekte landschap en de witte bergtoppen van de Himalaya. Het is mogelijk een extra nacht in Leh in te plannen of om terug te vliegen naar Delhi.

Ben je op zoek naar een goede afsluiting van je reis of juist het begin van een nieuw avontuur? Reis dan via Delhi naar Jaipur, waar de bouwsteen Wereldwonderroute Jaipur – Agra start. Tijdens deze tour zie je de imposante Taj Mahal, een van de nieuwe zeven wereldwonderen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 136,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge