Menu background

Naar boven

Duurzaam reizen

Hotels met een hart

Reizen met hart voor de wereld

Een slaapplek met een hart. Eigenaren die zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben. Dat zijn slaapplekken die wij omarmen en waar we jou graag kennis mee laten maken. Op deze manier houden we de wereld mooi, zodat het ook voor toekomstige generaties mogelijk blijft om te reizen. Hieronder vind je een overzicht van de bestemmingen waar we een hotel met een hart aanbieden.

Marokko

In Marokko hebben we verschillende slaapplekken die zich inzetten voor de gemeenschap en de natuur. Van educatie voor kinderen tot het dierenwelzijn van werkdieren in de regio. Zo kun je onder andere overnachten in eco-lodge La Maison Anglaise of de eco-boerderij in Lalla Takerkoust.

Peru

Slaap samen met je gezin in een ‘special stay’ met een hart in de heilige vallei in Peru. Het project biedt onderwijs en gezondheidszorg voor kansarme kinderen, jongeren en hun families. Op het terrein staat onder andere een basisschool en krijgen de leerlingen iedere dag gezonde voeding.

Costa Rica

In Costa Rica draait het allemaal om de natuur en veel overnachtingsplekken doen er alles aan om de natuur zo mooi te houden als dat ze van zich zelf is. Je kunt in Costa Rica in verschillende eco-lodges overnachten, zoals de lodge in Boca Tapada. De lodge is omringd door jungle en ligt aan een lagune wat zorgt voor 50 tinten groen en vele dierengeluiden, vooral van vogels.

Vietnam

Overnacht in een huis op palen, bij bergvolkeren die oorspronkelijk uit Thailand komen, proef het lokale eten en geniet van het lokale leven. Met je verblijf heb je niet alleen een unieke ervaring, maar ook een positieve impact op de familie waar je slaapt omdat zij op deze manier hun boterham kunnen verdienen en hun gezin kunnen onderhouden.

Zuid-Afrika

Slaap in een grot die ooit bewoond werd door de San bushmen, de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika, of ga wildkamperen in het Kruger park. In Zuid Afrika kan het allebei. Naast een ‘leave no trace’-policy, wat de natuur ten goede komt, zorgen deze slaapplekken voor een positieve culturele uitwisseling tussen reizigers en lokale gidsen. De beste gesprekken ontstaan toch vaak bij het kampvuur!

Thailand

We hebben de handen ineengeslagen met onze lokale partner en een lodge gebouwd aan de rand van Khao Sok. Alles draait hier om de conservatie van de natuur. Je slaapplek wordt omringd door steile rotsen, veel groen en een weids uitzicht.

background-pattern