Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

De ultieme vrijheid met je eigen huurauto

De leukste manier om Griekenland te ervaren is door er zelf doorheen te rijden. De wegen zijn goed, het is veilig en je hebt vrijheid om zelf te bepalen waar je stopt en welke route je rijdt. Je kunt gemakkelijk van de gebaande paden af en bent van niemand afhankelijk. Je Griekenland selfdrive is heel gevarieerd. Het ene moment rijd je op rechte wegen, het volgende moment slinger je door steile haarspeldbochten.  Maak een fotostop en pak broodjes in voor een picknick op een mooie spot. Je kunt kiezen uit verschillende soorten huurauto’s, van klein tot groot.

Je Griekenland huurauto reserveren

De huurauto Griekenland is nog niet inbegrepen in de reissom. Deze kun je gemakkelijk bij ons regelen. Riksja Griekenland werkt samen met Sunny Cars één van Nederlands grootste autohuurbemiddelaars voor de scherpste tarieven en brede beschikbaarheid.

Bij Sunny Cars huur je zonder eigen risico en zijn schades gedekt die doorgaans buiten alle verzekering vallen, zoals banden, onder- en bovenkant van de auto, spiegels en ruiten. Zo kom je ter plekke niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je Sunny Cars huurauto boek je eenvoudig via de onderstaande zoekmachine, maar wanneer je wilt dat wij een passende huurauto voor je inplannen, geef dit dan aan bij aanvraag of boeking.

Boek je de huurauto zelf, volg dan deze stappen in de onderstaande tool:
1. Vul het veld “ophalen” in: Hier kun je aangeven waar je de huurauto wilt ophalen. Je kunt de “adresaflevering” kiezen, waarbij de auto in sommige gevallen gratis bij het hotel afgeleverd kan worden. Dit kun je (later) terugvinden in de huurvoorwaarden in de tool.
2. Vul de datum in waarop je de auto wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld pas op dag 2 zijn.
3. Inlever datum. Vul dan de datum in wanneer je de auto gaat inleveren.
4. Klik “Zoek huurauto’s”.
5. In het menu links vind je de verschillende types. Ook vind je nu de knop met huurvoorwaarden terug, waarin je alles rustig na kunt lezen.
6. Kies de optie die bij je past en maak de boeking rond.

*Gelieve er rekening mee te houden dat indien je kiest om te eilandhoppen, het niet altijd mogelijk is om de auto mee te nemen op de ferry. Indien mogelijk, dan worden hier altijd extra kosten bij de ferrytickets gerekend. Sunny Cars geeft de mogelijkheden niet door, daarom is het van belang dat er vooraf overlegd wordt met onze reisspecialist.

Huurauto voorwaarden

(Veranderingen onder voorbehoud)

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Luchthavenafleveringskosten
 • WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden
 • Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard
 • CDW-verzekering (schade aan de huurauto): inclusief zonder eigen risico
 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto): inclusief zonder eigen risico
 • Terugbetaling van schade aan glas, banden, bodem (incl. oliecarter en koppeling) en dak van de huurauto. Het is dus niet nodig hier voor lokaal een extra verzekering af te sluiten.
 • Terugbetaling dossierkosten van schadeafhandeling
 • Vergoeding van de sleepkosten bij een ongeval en van de kosten voor het verlies en beschadiging van de autosleutel en of – papieren.
 • Vergoeding bij (poging tot) diefstal van ingebouwde apparatuur uit de auto zoals radio en navigatiesysteem
 • Extra bestuurder: 1 extra bestuurder inclusief (overige extra bestuurders: € 3 per dag per bestuurder). Eventuele extra bestuurders moeten ter plekke ook een rijbewijs en paspoort overleggen om op het huurcontract bijgeschreven te kunnen worden.
  Volgende voorwaarden kunnen per verhuurder verschillen, veranderingen onder voorbehoud:
 • Hotelaflevering: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor ongeveer €20,00 per enkele reis.
 • Havenaflevering: uitsluitend op aanvraag mogelijk met opgave van het schip voor ongeveer €18,00 per enkele reis.
 • One way huren: uitsluitend op aanvraag mogelijk tegen kosten (tussen € 25 en € 600).
 • Grensoverschrijding: het meenemen van de auto naar het vasteland (alleen binnen Griekenland mogelijk), tussen het vasteland en de eilanden èn de eilanden onderling is uitsluitend op aanvraag mogelijk zonder extra kosten (uitgezonderd vasteland – Lefkas en omgekeerd, deze zijn verbonden door een brug). Let wel op: tijdens de overtocht is de auto niet verzekerd en pech op een ander eiland ook niet, hiervoor kunt u een extra verzekering afsluiten.
 • Veerdiensten: verzekering tegen schade opgelopen tijdens een veerdienst (bv. door zwaar weer) en op een ander eiland dan waar de auto is opgehaald, mogelijk voor € 60 per huurperiode.
 • Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen.
 • Mogelijke accessoires: babysitje (tot 11 maanden), kinderzitje (tot 6 jaar) verplicht voor kinderen onder 1m35.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen