Riksja Travel Colombia

Naar boven

Minca uitzicht

Mañana, mañana in Minca

bouwsteen

 • Reisschema:
  Minca
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom :
  € 130,- per persoon bij 2 personen
✓ Tijd om de groene natuur te van Minca verkennen

✓ Rust en ontspanning

✓ Gelegen tussen regenwouden en bergen
Decorative torn edge

Dag 1 – Goodmorning Minca

Na je ontbijt word je in de ochtend opgehaald door een privetransfer in Santa Marta en onze chauffeur rijd je in minder dan 45 minuten naar het dorp Minca. Gelegen in het midden van regenwouden en bergen, kun je ontspannen in een hangmat zonder zorgen. Wifi wordt hier nog niet veel gebruikt, dus neem een goed boek mee! De komende dagen kun je niet alleen ideaal ontspannen, maar je kunt hier ook zat activiteiten in de natuur doen.

Je slaapt in Minca in een hotel midden in de groene Colombiaanse natuur. Vanaf je balkon of veranda kijk je uit over het groen. Het heeft een restaurant waar je s’ochtends een typisch Colombiaans ontbijt krijgt. Er heerst hier een erg ontspannen sfeer. Vanaf het hotel is het ongeveer tien minuten lopen naar Minca. Daarnaast ligt het ook nog aan een rivier waar je lekker kunt zwemmen of wandelen langs de oevers. Zorg er wel voor dat je genoeg cash mee neemt, want je kan hier in Minca niet pinnen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tijd voor avontuur en ontspanning

Vandaag heb je de keus om je dag zelf in te vullen. Je kunt verschillende dag wandelingen maken, vogels spotten of mountainbiken door de wilde jungle. Een leuke tip is om te voet of met de motortaxi naar Pozo Azul te gaan. Dit is een rivier met meerdere natuurlijke zwembaden en kleine watervallen waar je een frisse duik kunt nemen. Hetzelfde geldt voor de Marinka watervallen. Beide plekken liggen op een uur lopen vanaf Minca waar je onderweg verse mango’s kan plukken. Je zult hier waarschijnlijk niet alleen zijn, want onder de locals is dit ook een populaire bestemming. Wil je de plek voor jezelf hebben? Vertrek dan vroeg, want in de middag worden er vaak bussen met hordes toeristen gedropt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van Minca

Geniet van het laatste ontbijt met uitzicht op de groene natuur van Minca. In de loop van de ochtend word je weer opgehaald door een privé chauffeur en rijd je terug naar Santa Marta. Afhankelijk van je volgende bestemming slaap je weer in Santa Marta of vervolg je jouw reis op dezelfde dag, bijvoorbeeld met de bus naar Cartagena met de bouwsteen Cartagena, Koningin van het Caribisch gebied.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mañana, mañana in Minca

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Minca dagtour
Variant
1

Omgeving en cultuur van Minca ervaren

 • Reissom:
  € 43,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Groepsexcursie met Engels sprekende gids

In de ochtend ontmoet je de andere reizigers en je lokale gids. Eerst maak je een wandeling van 4 km door veranderende landschappen naar een waterval met natuurlijke zwembaden. Vergeet je badpak dus niet. Na de lunchpauze leer je meer over de inheemse bevolking van Minca en hun manier van leven, bijvoorbeeld hoe ze hun huizen bouwen van de bamboeplanten. Je bezoekt een koffieboerderij waar je leert hoe koffie wordt gemaakt in de Sierra Nevada de Santa Marta. Je bezoekt ook een Tayrona-huis, waar je meer te weten komt over deze Tayrona-cultuur en hoe ze de cocaplanten en -bladeren gebruiken. De tour eindigt met een cacaoworkshop en je krijgt de kans om je eigen chocolade te maken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cartagena bus
bouwsteen

Swingend Cartagena

 • Cartagena
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Colombia Palomino reiziger
bouwsteen

Laidback Palomino

 • Palomino
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 145,- per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern