Menu background

Naar boven

Rondreis 6: Maritieme flair aan de Atlantische kust

rondreis

 • Reisschema:
  Halifax - Cape Breton - Prince Edward Island - Fundy - Lunenburg
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1825, - p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  huurauto vanaf € 650,- p.p. (categorie A incl. verzekeringen en extra bestuurder)
 • Inclusief:
  o.a. boottocht, entree Cape Breton en Fundy, vuurtorenverblijf en wandeling Lunenberg
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 380,- per persoon
Met je eigen huurauto reis je met alle vrijheid en flexibiliteit in twee weken langs de highlights van Atlantische provincies Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick. Tijdens deze maritieme rondreis slaap je onderweg in een comfortabele stadshotel, sfeervolle Bed & Breakfast en inns, centraal gelegen bij de parken of aan de ruige kust. Lees meer over deze prachtige rondreis.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Halifax

Welkom in Halifax aan de Atlantische Oceaan! Hier begint jullie Canada reis met een verkenning van de belangrijkste havenstad in Oost‐Canada. We hebben gekozen voor een centraal gelegen hotel vlakbij de ‘Public Gardens’ waar je de komende nachten slaapt. Vanaf hier is het niet ver van de haven en vlak naast de deur is een winkelstraat met winkels en kleine restaurants en cafés. Tijdens je tocht door de stad kom je overal sporen van de Titanic tegen, want vanaf hier vertrokken destijds reddingsboten… Genieten aan het begin van je vakantie van de maritieme sfeer van Halifax.

Decorative torn edge

Dag 2- Verblijf in Halifax

Tijdens de tweede dag staat er een hele bijzondere stadstoer gepland waarbij je
kennismaakt met het heden en verleden van deze havenstad. In een amfibievoertuig ontdek je vanaf de weg de stad en vanaf het water verken je de haven en nabije omgeving.
Onderweg krijg je interessante weetjes en leuke feitjes te horen over Halifax. De tour eindigt weer bij de haven waar zeiljachten en vele andere boten liggen te deinen op het water in de grootste natuurlijke haven van Noord‐Amerika. Na je verblijf in Halifax haal je de huurauto op de luchthaven start je roadtrip.
Decorative torn edge

Dag 3 – Reis langs blauwe meren en steile kusten

Reistijd: circa 3,5 uur

Vandaag start je reis en is het ongeveer 3,5 uur rijden naar Baddeck. Hoge bergen, blauwe meren en steile kusten zijn kenmerkend voor het eiland Cape Breton in het noorden van Nova Scotia. Je slaapt één nachtje in Baddeck in een hotel aan het meer. Ga op verkenning in de omgeving van Bras D’Or. Wanneer je zin hebt kun je bij North River Bridge een kajaktourtje doen.

Decorative torn edge

Dag 4 en 5 – Reis Cape Breton

Reistijd: Dag 4: circa 1,5 uur, Dag 5: circa 1,5 uur

Je vervolgt je reis naar Cape Breton National Park (dagpas inclusief) waar je de hele dag erop uit kunt. Ga op zoek naar elanden, beren en wie weet steekt er een coyote over! De Cabot Trail is de weg die door het park loopt en je langs de vele uitzichtpunten aan de kust voert. Met name tijdens de Indian Summer kijk je je ogen uit naar alle bontgekleurde bladeren. Vanavond slaap je in Cheticamp waar je naast de Schotse tradities ook de Akkadische tegenkomt. Je slaapt de volgende nacht in Ingonish waar je een klein zandstrandje vindt en een heerlijk terras met geweldig uitzicht over de kust.

Decorative torn edge

Dag 6 t/m 9 – Reis Prince Edward Island

Reistijd: Dag 6: circa 7 uur, Dag 8: circa 2,5 uur

Prince Edward Island wordt terecht het ‘zachte’ eiland genoemd. Het heuvelachtige landschap met de ruige kliffen en zandstranden nodigen uit om op verkenningstocht te gaan langs vissersdorpjes, vuurtorens en boerderijen. Het eiland biedt rust en natuur maar ook voldoende excursiemogelijkheden.

Eerst slaap je twee nachtjes in een resort direct aan zee. Maar het beste hebben we voor het laatst bewaard; een nachtje in een vuurtoren (of in de bijgebouwen), uiteraard ook direct aan het strand. De vuurtoren ligt erg afgelegen dus neem onderweg daar naartoe alvast wat lekkers voor ’s avonds mee. Of eet alvast wat in een restaurantje onderweg.
Decorative torn edge

Dag 9 t/m 11 – Bay of Fundy

Reistijd: Dag 9: circa 3,5 uur, Dag 10: circa 1,5 uur

Vandaag ga je op pad naar de Bay of Fundy. Hier kun je de rotsformatie van de “Flowerpots” bewonderen die de kracht van eb en vloed dapper trotseren. Kreeft eten of lange strandwandelingen maken behoren ook tot de mogelijkheden. De eerste twee nachten slaap je in Alma in een gezellig pension. Dit is ook een goed uitgangspunt om de volgende dag het Fundy National Park te verkennen. Vervolgens rijd je via de Fundy Coastal Drive naar St. Martins en slaapt daar in een gezellige B&B. Geniet van het ontbijt en de sfeer van het kleine vissersdorpje, voordat je naar je volgende stop rijdt. Je kunt ofwel met de veerboot van Saint John naar Digby varen of over land naar Nova Scotia.

Decorative torn edge

Dag 12 t/m 14 – Vuurtoren en Lunenberg

Reistijd: circa 5 uur

De zuidwestkust is enorm gevarieerd met baaien met kleine eilanden, vuurtorens en kleurrijke huizen en vissershavens. Om voldoende de tijd te hebben om deze regio te verkennen, hebben we drie nachten in het idyllische vissersdorp Lunenburg ingepland. Om Lunenburg goed te leren kennen, plannen we ook een begeleide stadswandeling in het door het UNESCO beschermde stadscentrum in. Tevens kom je langs Peggy’s Cove, een van de bekendste vuurtorens van Oost Canada. Je slaapt in een gezellige B&B met lekker ontbijt.

Decorative torn edge

Dag 15/16 – Terug naar Halifax en terug naar huis

Reistijd: circa 1,5 uur

Het internationale vliegveld van Halifax ligt ongeveer 1 uur rijden vanaf Lunenberg. De middagvlucht is dan aan te raden zodat je relaxed terugreist naar huis. Je levert de huurauto in op de luchthaven. Vanuit het vliegtuigraampje vang je nog een laatste glimp op van de indrukwekkende kust van Nova Scotia. Je komt een dag later weer terug in Nederland.

 

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 6: Maritieme flair aan de Atlantische kust

Onze slaapplekken

background-pattern