Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Cambodja met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis door Cambodja met kinderen

Met de kinderen een reis naar Cambodja maken? Doen! Cambodja is geschikt voor het hele gezin; je kunt er zowel heen met kleine kinderen als met tieners. In Cambodja combineer mystieke tempelcomplexen met witte zandstranden en slinger je aan een honderd meter hoge zipline door de jungle. Wij, Cambodja-experts, helpen je graag met het samenstellen van de ideale rondreis voor jouw gezin.

Cambodja zit bomvol historie; denk bijvoorbeeld aan de mystieke boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat en Phnom Penh vol oorlogsrestanten. Je kinderen zullen hier dus veel leerzame ervaringen opdoen. Ben je op zoek naar avontuur of meer ‘fun’ activiteiten? Kijk dan eens naar onze bouwsteen Puur en Natuur of Sunrise in het Cardamomgebergte.

Je kunt je Cambodja-reis ook combineren met een stukje Thailand, Laos of Vietnam. Voor Thailand en Vietnam hebben we overigens een speciaal programma voor reizen met jonge kinderen .

Goed om te weten

Reisperiode
Wil je lekker lang weg, dan leent de zomervakantie zich natuurlijk het beste om naar Cambodja te gaan. Ondanks dat het dan officieel regenseizoen is, kun je het land nog steeds prima bereizen. Reken vooral op een enkele flinke bui in de middag; doorgaans bestaat de rest van de dag uit afwisselend zon en wolken. Ook al kun je prima rondreizen, is het weer niet ideaal om je reis af te sluiten aan het strand. Maar geen zorg: dat kan wel aan de Thaise stranden.

De Cambodjaanse stranden zijn perfect te bezoeken tussen november en mei. Vooral december is een droge maand: de kerstvakantie leent zich dus goed om je reis te plannen. Tip: wacht niet te lang met boeken. Hoe vroeger je bent, hoe betaalbaarder de vluchten zijn. Bovendien slaap je dan nog op de leukste plekken aan de stranden.

Slaapplekken
We werken in Cambodja voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Vervoer
In Cambodja zijn de wegen slecht en reis je met verschillende vervoersmiddelen, zoals boot, trein, bus en privéauto met chauffeur. Uiteraard regelen we dit allemaal voor je. Houd er wel rekening mee dat deze vorm van reizen voor kleine kinderen vermoeiend kan zijn.

Gezondheid
Reis je met een baby, houd er dan rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn.  Luiers zijn goed verkrijgbaar, net als doekjes en poedermelk (alleen Friso, geen Nutrilon). Voorzieningen zoals kinderstoelen zijn we niet tegengekomen in restaurants, maar de Minimonkey Minichair was voor ons een ideale oplossing. Heeft je kind nog een babybedje nodig, neem deze dan zelf mee, evenals een Deryan-tentje.

Voorpret
Tip: het boek Lonely planet Azie Verboden voor ouders staat vol leuke feitjes over Azië en is hartstikke leuk voor tieners.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Cambodja bieden we nog een groot aantal (kindvriendelijke) bestemmingen aan. Een overzicht van bestemmingen waarvoor we familiereizen hebben opgezet vind je op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders, grotendeels moeders, én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern