Naar boven

Easy going Jaipur

bouwsteen

  • Reisschema:
    verblijf Jaipur
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    € 415,- p.p. bij 2 personen
Jaipur is al eeuwenlang de gateway naar de uitgestrekte woestijn van Rajasthan. Hier trokken de kameelkaravanen langs naar alle windstreken. De Maharadja's en handelsheren die hier leefden behoorden tot de rijkste van India en waren beroemd om hun smaak en verfijndheid. De Singh familie kon het zich permitteren om de hele binnenstad roze te laten schilderen voor een bezoek van de Engelse koningin en woont nog steeds in grote luxe het stadspaleis. De handelslieden woonden in zeer kunstzinnig gedecoreerde huizen (Haveli's) die naast een luxe verblijf in Jaipur een plek zijn waar je kunt terugtrekken in de rust en artisticiteit van de lommerrijke patio's, bonte galerijen en stijlvolle kamers.Start je reis op een glorieuze manier in een Maharadjapaleis dat buiten Jaipur in het droge landschap tegen de rotsen ligt en als overnachtingsplek iedere verbeelding tart en besteedt een nacht in een sfeervolle haveli in Jaipur. Voorafgaand aan het paleis van de Maharadja volgt eerst een nacht in een comfortabel hotel vlakbij het vliegveld van Delhi.
Jaipur luxe verblijf
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Delhi India

Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen ’s avonds laat aan, tegen middernacht. Je hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, wanneer je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In dit hotel heb je een comfortabele kamer met badkamer. Er is zelfs een tuin met zwembad maar daar zul je misschien niet eens aan toe komen …

Decorative torn edge

Dag 2 – Op weg naar de roze stad Jaipur

Vandaag word je met een autotransfer van 4 tot 5 uur naar Jaipur gebracht. Het is de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Dit omdat veel gebouwen in roze-oranje tinten zijn geschilderd. Je arriveert bij je gezellige familiehotel dichtbij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven, vele met een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. Je slaapt twee nachten op deze rustige locatie, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

Het centrum van Jaipur is zeer levendig, met mensen in kleurige gewaden, kameelkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, een fort en een paleis. Een leuk begin van je rondreis door het fascinerende India.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaipur citywalk en Amber fort

In de ochtend staat er een city tour gepland. Je bezoekt samen met een gids het City Palace, de Observatory (gebouwd in de 18e eeuw door een astronomische koning) en the Palace of the Winds (Hawa Mahal). The City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuur-schilderingen in typisch Indiase stijl. The Palace of the Winds is een wereldberoemd smal bouwwerk met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

In de middag breng je met de gids een bezoek aan het Amber Fort, dat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls hebben gebouwd.

Decorative torn edge

Dag 4 – Jaipur, einde bouwsteen

Na dit startpakket kun je de reis door India vervolgen. De auto met chauffeur staat klaar om je naar de volgende plaats te brengen. Jaipur is een kruispunt voor onze bouwstenen in het noorden. Kom je later weer terug in Jaipur of heb je een extra nacht gepland? Vraag ons dan een bezoek aan een bollywoodfilm in te plannen.

Wil je graag meer zien van het kleurrijke Rajasthan, kies dan voor de bouwsteen Kamelen & Kastelen in Rajasthan. Hierbij reis je langs maharadjapaleizen en plattelandsdorpjes door het droge woestijngebied. Of reis naar het oosten met de bouwsteen Wereldwonderroute, die je naar de majestueuze Taj Mahal brengt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy going Jaipur

background-pattern