Naar boven

Reizen naar Patagonië

Bouw je eigen Argentinië en Patagonië reis

Gletsjers, besneeuwde bergtoppen, meren en vulkanen. Reizen door Patagonië is reizen door een ruig en ongerepte landschap. Je hoort ijsschotsen kraken, het ijs bewegen en met een beetje geluk zie je stukken ijs voor je ogen afbreken. Het nationale park Torres del Paines is één van de populairste trekgebieden ter wereld met scherpe rotsbergen en desolate ijsvlaktes. En dit zijn slechts enkele redenen voor reizigers waarom Patagonië in een Argentinië rondreis (eigenlijk) niet mag ontbreken.

Met Riksja Argentinië kun je je eigen Patagonië reis samenstellen. Of je nu alleen door Patagonië wilt reizen of dit combineert met de rest van Argentinië of Chili.

Voel je intens nietig tijdens een wandeling met ijzers onder je schoenen over gletsjers of picknick bovenop een rots met uitzicht op Patagonië. Verken in Buenos Aires met een local zijn favoriete steakrestaurant of zadel je paard en rijd samen met een gaucho over uitgestrekte vlaktes. Zo afwisselend als het land kan zijn, zijn ook de plekken waar je overnacht. Met Riksja Argentinië slaap je – tijdens je Patagonië reis – in een huiselijke hosteria met openhaard, bij een gaucho thuis en in een berghut tussen ruige rotspieken. Tussen de plekken reis je zowel per binnenlandse vlucht, luxe nachtbus en per huurauto.

Een greep uit onze Patagonië reizen

Doormiddel van bouwstenen (korte reisprogramma’s van enkele dagen) stel je je eigen Patagonië reis samen. Ervaren reisspecialisten die het land zelf hebben bezocht, helpen je graag met het samenstellen van je ideale Argentinië en Patagonië reis.

Hieronder een greep uit onze Patagonië reizen, oftewel bouwstenen. Bij Riksja Argentinië zijn de excursies, waarvan wij vinden dat je ze gedaan moet hebben tijdens je reis, inclusief in onze bouwstenen.

IJzers onder, gletsjer op

Inmmense wit-blauwe gletsjers is een beeld wat bij veel mensen naar boven komt drijven bij het horen van ‘Patagonië’. Tijdens deze bouwsteen maak je een wandeling over een gletsjer samen met een gids en andere reizigers en vanaf een platformroute kijk je uit over de Perito Moreno en hoor je het ijs kraken en piepen. Je slaapt in een hosteria aan de rand van het centrum, uiteraard voorzien van verwarming en warme dekbedden of dekens.

Eigenwijs rondje Torres

In het zuiden van Chili ligt het nationale park Torres del Paine: een gebied met rotsbergen en desolate ijsvlaktes. Met Riksja Argentinië maak je een tweedaagse trip per huurauto naar het park. Hierdoor ben je flexibel en heb je veel kans dat je de bergpieken, gletsjermeren en oerbossen in het zonlicht ziet tijdens je Patagonië reis. Je bepaalt zelf of je links of rechts gaat en kunt zo vaak stoppen als je wilt. Een bed in de gezellige, gedeelde berghut is gereserveerd (upgraden naar hotel kan). Ben je actiever kies dan voor onze meerdaagse trekking in Torres.

Stel je eigen Patagonië reis samen met onze Argentinië reizen en/of Chili reizen.

background-pattern