Naar boven

Valparaíso, kleurexplosie aan zee

bouwsteen

 • Reisschema:
  Valparaíso
 • Reisduur:
  4 dagen/ 3 nachten
 • Activiteit:
  ochtend stadswandeling
 • Reissom:
  vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Begin of eindig je Chili reis met een snufje cultuur

✓ Overnacht in een voormalig woonhuis op de kleurrijke heuvels

✓ Krijg ‘insider tips’ tijdens een wandeling met een Chileen
Valparaiso Chile
Decorative torn edge

Dag 1 – Valparaíso aankomst

Vanuit Santiago reis je met de bus naar de meest artistieke stad van Chili: Valparaíso. Je laat de drukte van de hoofdstad steeds verder achter je terwijl je de kust nadert. Onderweg passeer je wijnvelden en bergen. De combinatie van de vrolijk gekleurde gebouwen, met de zon en zee maken deze plek een genot voor je zintuigen. Je overnacht in een voormalig woonhuis waar wij ons dankzij de huiselijke sfeer direct thuis voelden. Je hebt de rest van de dag de tijd om de kleurrijke straatjes te verkennen en alvast op zoek te gaan naar je favoriete muurschildering. Dat wordt lastig kiezen, want op vrijwel iedere muur vind je een kunstwerk! Soms zie je zelfs één van de kunstenaren aan het werk.

Decorative torn edge

Dag 2 – Valparaíso op pad met de locals

Na je ontbijt ga je op pad om de stad te ontdekken met een local. Je stelt samen met hem een route samen die je leidt langs de plekken de jij graag wil zien. Wist je dat er achter veel kunstwerken een interessant verhaal schuilt? Je gids weet je er alles over te vertellen. Te voet en per openbaar vervoer baan je je door de historische stad. Omdat Valparaíso in de heuvels ligt, zijn de al net zo vrolijk gekleurde liften, een aangename extra ervaring op je weg naar één van de vele uitzichtpunten van de stad.  De tour eindigt met een lekkere lunch in het favoriete restaurant van je gids.

Decorative torn edge

Dag 3 – Valparaíso of Viña del Mar

Als je geen genoeg kan krijgen van de artisticiteit van de stad, kun je er vandaag voor kiezen om je ontdekkingstocht voort te zetten. Bezoek één van de vele galerieën, ga op jacht naar een origineel souvenir of probeer de verschillende lekkernijen van Chili. Probeer zeker een alfajor van Don Sergio of een typisch Zuid-Amerikaanse empanada bij één van de vele bakkertjes.

Wil je liever met de benen omhoog, dan raden wij je aan om het nabijgelegen Viña del Mar te bezoeken. Viña del Mar is een bekende kustplaats in Chili, waar je lekker kunt ontspannen aan het strand of op een bankje in één van de tropische parken die de stad rijk is.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek uit Valparaíso

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van deze levendige havenstad. Met de taxi ga je naar het busstation. De bus brengt je terug naar Santiago, waarna je je reis vervolgt naar bijvoorbeeld San Pedro de Atacama. Wist je dat Chili ook een woestijn heeft?  In de Atacama woestijn in Noord-Chili spot je natuurlijk ook lama’s.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Valparaíso, kleurexplosie aan zee

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Santiago de Chili

 • Santiago de Chili
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
San Pedro de Atacama - Chili reis
bouwsteen

Er lopen lama’s op de maan

 • San Pedro de Atacama
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern