Naar boven

Peninsula Valdés: Zeeleeuwen, walvissen en pinguïns

bouwsteen

 • Reisschema:
  Peninsula Valdés
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  dagexcursie wildlife spotten op Peninsula Valdés
 • Reissom:
  vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  juli - december
✓ transfer bij aankomst op de luchthaven en vertrektransfer

✓ overnachtingen in fijn hotel in kustplaats Puerto Madryn

✓ met georganiseerd transport op zoek naar wildlife op Peninsula Valdés

✓ de walvisexcursie is optioneel

✓ de walvismigratie vindt plaats tussen juli en half december
Peninsula Valdes
Decorative torn edge

Dag 1 – Trelew, aankomst en transfer naar Puerto Madryn

De meeste reizigers komen aan op de luchthaven van Trelew. Bij aankomst hebben we de shuttlebus gereserveerd die je langs kale vlaktes naar Puerto Madryn brengt, een kustplaats op 1,5 uur ten noorden van de luchthaven. Je verblijft hier in een centraal gelegen hotel aan zee. Het schiereiland Peninsula Valdés ligt dan nog 1,5 uur rijden verder.

Het is ook mogelijk per nachtbus van Buenos Aires (18 uur) of Bariloche (14 uur) naar Puerto Madryn te gaan. Dan reserveren we een privé-transfer bij aankomst, direct naar je hotel. Deze bouwsteen gaat uit van aankomst per vlucht dus de bus is nog niet inbegrepen in de prijs.

Decorative torn edge

Dag 2 – Puerto Madryn, wildlife trip naar Peninsula Valdés

Na het ontbijt word je om ca. 08:00 uur opgehaald bij het hotel in Puerto Madryn en rijd je in een uur naar de ingang van het Valdés schiereiland. Het is een door Unesco beschermd nationaal park, dus je betaalt entree (US$ 13 pp). Vervolgens rijd je door naar Puerto Piramides, waar altijd gecheckt wordt of er walvissen zijn.

Als de walvissen er zijn en de weersomstandigheden goed genoeg, maak je je klaar voor een boottocht. De 2 uur durende boottocht kost ca. US$40,- per persoon en betaal je ter plaatse. Ook als je buiten de migratietijd gaat wordt er gekeken of de tocht gedaan kan worden, walvissen komen niet op bestelling voorbij, dus wie weet tref je een eigenwijs groepje bultruggen.

Decorative torn edge

Als er geen walvissen zijn, rijd je naar Punta Delgada waar zeeleeuwen liggen te zonnebaden. Dan door naar de zeeolifanten-kolonies. Het is bizar dat je ze in zulke grote getalen bij elkaar ziet. Dit is ook de plek waar orka’s zich op het land werpen om jonge zeehonden en -olifanten te verslinden. Veel documentaires daarover worden hier gemaakt. Soms is er op de terugweg nog een pinguïnkolonie te zien. Deze grappige waggelaars kun je van dichtbij observeren. Rond 19:00 uur word je afgezet bij je guesthouse in Puerto Madryn.

Decorative torn edge

Dag 3 – Puerto Madryn, vertrek

Na het ontbijt kun je nog ontspannen tot het tijd is voor vertrek richting busstation of de luchthaven van Trelew. Omdat de luchthaven op anderhalf uur rijden ligt, regelen we de transfer alvast voor je.

Vertrek je pas laat, bezoek dan in Puerto Madryn nog het interessante ecomuseum. Wil je ook de dolfijnexcursie (januari t/m maart) doen of naar de pinguïnkolonie bij Punta Tombo, ten zuiden van Puerto Madryn, boek dan een extra overnachting in Puerto Madryn.

Vanuit Trelew kun je veel kanten uit. Wij namen het vliegtuig naar El Calafate om te starten met de bouwsteen IJzers onder, gletsjer op. Je kunt ook per nachtbus naar Bariloche reizen.

Decorative torn edge

Tips

Beste reisperiode:

Op Peninsula Valdés kun je het hele jaar zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten en allerlei vogelsoorten spotten. Van juli tot begin december verblijven migrerende potvissen, bultrugwalvissen en orka’s vlak voor de kust. Pinguïns zijn hier van september tot maart. De beste maanden op het schiereiland zijn september, oktober en november. Mannetjes vechten om vrouwtjes, pinguïns komen aan land om hun eieren uit te broeden en de orka’s komen langs de kust jagen op zeeolifanten. April, mei en juni zijn de minst interessante maanden.

Meenemen:

Een fleece jack, regenkleding, zonnehoed of pet komen van pas. Vergeet ook je verrekijker niet!

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Peninsula Valdés: Zeeleeuwen, walvissen en pinguïns

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

El Calafate – Perito Moreno: IJzers onder, gletsjer op

 • El Calafate
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 490,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bariloche-reis-eten
bouwsteen

Bariloche: Zeven meren in de Andes

 • Bariloche
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 435,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern