Naar boven

’n Wijntje in de eeuwige lente van Mendoza

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mendoza
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 690,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  Fietstocht met wijnproeverijen
✓ Warm klimaat aan de voet van de Andes

✓ Ontdek het wijngebied van Argentinië

✓ Fietstocht langs bodega's met wijnproeverijen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in de wijnhoofdstad van Argentinië

Alleen al de 30 minuten durende trip van de luchthaven naar je slaapplek net buiten de stad is indrukwekkend. Of de wijnstokken in het volle groen zijn, hangt af van de periode waarin je in Argentinië bent (de oogsttijd is in de late zomer). Tijdens het rijden zie je de witte bergtoppen van de Andes onder de felblauwe lucht en hoe dichter je bij je slaapplek komt zie je de wijngaarden voorzichtig verschijnen. Uiteindelijk kom je aan bij je slaapplek voor de komende twee nachten tussen de wijngaarden met direct uitzicht op de bergen. Nadat je jouw spullen hebt uitgepakt geniet je in de avond met een glas lokale wijn in de frisse geur van de omgeving. Als alternatief heb je de mogelijkheid om in het midden van Mendoza te verblijven. De kamers hier zijn comfortabel ingericht en iets betaalbaarder.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Dag 2: Excursie naar de wijnhuizen

Vandaag ga je fietsend in de frisse lucht naar verschillende wijnhuizen. We nemen je mee naar het startpunt van je wijntour. Rond kwart voor tien uur ’s ochtends ben je in Luján de Cuyo in de eerste wijnopslag (in het Spaans een bodega) om diverse lokale wijnen te proeven. Drink niet te snel, want bij de warme temperaturen kan het snel naar het hoofd stijgen. Daarna fiets je zelfstandig naar de volgende bodega. We hebben genoten van het fietsen door het groene wijngebied terwijl we naar de met sneeuw bedekte Andes keken.

Decorative torn edge

In de tweede bodega staan de andere glazen al op je te wachten. Hier proef je ook de lokale wijnen en word je een echte wijnkenner. Een gids leid je door de beroemde wijnhuizen en vertelt je alles over de teelt en productie van de wijnen. Rond een uur of twaalf, na de twee wijnproeverijen, is het tijd voor de lunch. Je krijgt een 3-gangen menu voorgeschoteld en natuurlijk worden de bijpassende wijnen hierbij geserveerd. Aan het einde van de tour breng je jouw fiets terug en word je teruggebracht naar je slaapplek, waar je de rest van de dag op je gemak kunt nagenieten in de zon met wellicht nog een glas wijn.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van Mendoza

Deze bouwsteen eindigt na het ontbijt. Onze chauffeur haalt je op bij je slaapplek en zet je af bij de luchthaven of het busstation. Wil je nou nog nagenieten van de wijnexcursie, dan kunnen wij ook nog je verblijf in Mendoza verlengen. De stad zelf is erg mooi, het klimaat is aangenaam en je kunt diverse dagtochten maken in de omgeving: ga raften in de Río Mendoza, verken de omgeving op de fiets of te paard of maak een dagtocht naar Uspallata aan de voet van Aconcagua, waar de speelfilm Seven Years in Tibet met Brad Pitt werd gefilmd. Laat het ons vooral weten als je hier over nadenkt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

’n Wijntje in de eeuwige lente van Mendoza

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

'n Wijntje in de eeuwige lente van Mendoza - Comfort optie

 • Reissom:
  € 795,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Transfer bij aankomst en vertrek, excursie zoals hierboven beschreven, overnachtingen met ontbijt

Wil je nou liever verblijven in een comfortabel landhuis met zwembad, grote tuin en eigen wijnstokken? Kies dan voor deze versie van de bouwsteen. ’s Avonds wordt de wijn die op de finca wordt geproduceerd geserveerd in de tapasbar. In het hoogseizoen geldt een minimum verblijf van 3 nachten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tango Buenos Aires
bouwsteen

Buenos Aires: Romantiek en oud chique

 • Buenos Aires
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Santiago de Chili

 • Santiago de Chili
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bariloche-reis-eten
bouwsteen

Bariloche: Zeven meren in de Andes

 • Bariloche
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 435,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chili reis: Lago Nahuel Haupi Bariloche Argentintie
bouwsteen

Passage to Chile

 • Bariloche (Argentinië) – Puerto Varas (Chili) of v.v.
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 710,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern