Naar boven

Op ontdekkingsreis door Antarctische wateren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ushuaia naar Punta Arenas
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Activiteit:
  Luxe cruise met excursies aan land van Ushuaia naar Punta Arenas of v.v.
 • Reissom:
  vanaf € 2.995,- p.p. bij 2 personen in een B-hut
 • Reisperiode:
  oktober t/m maart
✓ Wildlife spotten

✓ Varen langs gletsjers en ijsschotsen

✓ Land- en zodiacexpedities met gids

✓ Verblijf op basis van volpension aan boord van een expeditieschipcruise patagonie
Decorative torn edge

Dag 1 – van Ushuaia naar Kaap Hoorn

Je ontdekkingsreis begint op het moment dat je voet zet aan boord van de Stella Australis. De trossen gaan los en je vaart door de met sneeuw bedekte baaien van Vuurland richting Kaap Hoorn, het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika. Hier treed je in de voetsporen van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Corneliszoon Schouten, die Kaap Hoorn naar zijn geboorteplaats vernoemde. Je maakt hier (bijna letterlijk) een wandeling naar het einde van de wereld.

Wist je dat de Atlantische- , Stille- én Zuidelijke Oceaan botsen op de 425 meterhoge kliffen van Kaap Hoorn? Dit zorgt voor spectaculaire weersomstandigheden waar niet iedereen tegen opgewassen was vroeger. Het monument van het eiland wat je bezoekt, is een eerbetoon in nagedachtenis van de vele zeelieden die hier in de afgelopen eeuwen gestorven zijn.

Decorative torn edge

Dag 2 – van Kaap Hoorn naar Wulaia Bay

Wanneer je buiten op het dek van het cruiseschip staat, vind je zo ver als dat je kan kijken geen spoor van de mensheid. Je verlaat de vaarroute van onze vaderlandse zeeheld, om in de voetsporen van Charles Darwin te treden bij Wulaia Bay. Je wandelt door de eeuwenoude oerbossen die in de ijstijd volledig bedolven waren onder het ijs. Vanaf het uitzichtpunt zie je fjorden, kleine eilanden, besneeuwde bergtoppen en helder blauw water. Je begrijpt vanzelf waarom dit zo’n bijzondere plek was voor Darwin.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pía Gletsjer naar Garibaldi Gletsjer

Je vervolgt je cruise door Patagonië door de brokken ijs op weg naar de Pía Gletsjer. Je verruilt het  cruiseschip voor een zodiac waarmee je onder begeleiding van een ervaren gids vaart tot aan de voet van de gletsjer. Je waant je hier nog verder terug in de tijd. Omgeven door de immense gletsjer, voel je je klein en van weinig betekenis voor ruimte en tijd in vergelijking tot dit miljoenen jaren oude natuurverschijnsel. Je gaat aan land en na een korte hike bereik je het uitzichtpunt. Vanaf hier zie je hoe de gletsjer zich uitstrekt vanaf de bergketen tot aan de zee, een wauw-moment!

Decorative torn edge

Dag 4 – Agostini Fjord – Aguila Gletsjer – Condor Gletsjer

Deze ochtend start je de dag wederom met een goed verzorgd ontbijt en een nog beter uitzicht. Je bent nog vol van alle ervaringen van de afgelopen dagen, maar er wacht meer moois op je. Ook vandaag vaar je met een zodiac richting terra firma. Je gaat op pad en maakt een wandeling langs de oever van de door bergen omringde lagune totdat je de Aguila gletsjer bereikt. Hier bewonder je het ‘koude regenwoud’ van Patagonië.

Decorative torn edge

Dag 5 – Magdalena Eiland naar Punta Arenas Chili

De laatste stop voordat je voet zet in Punta Arenas, zal plaatsvinden op Magdalena Eiland. Hier maak je bij zonsopkomst een wandeling  over een pad dat je via een grote kolonie pinguïns, leidt naar een klein museum gevestigd in de vuurtoren van het eiland. De pinguïns zwaaien je met hun gekwetter uit en rond het middaguur arriveer je vol nieuwe ervaringen in Punta Arenas.

Punta Arenas is met haar vliegveld de uitvalsbasis voor je volgende avontuur in Chili. Wil je jouw zeebenen weer aan het werk zetten? De bouwsteen Actief op Chileense hoogte is dan een aanrader voor jou! Wil je het vulkanenlandschap van Chili ontdekken? Vlieg dan naar het midden van Chili en start de selfdrive bouwsteen Slingerend door Vulkanenland.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Op ontdekkingsreis door Antarctische wateren

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Patagonie reis
bouwsteen

Vuurland, waar de Zuidpool begint…

 • Ushuaia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chiloé
bouwsteen

Chiloé eiland: Toeren langs fjorden, pinguïns en houten kerken

 • Puerto Montt – Ancud – Castro – Puerto Montt
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Actief op Chileense hoogte

 • Torres del Paine
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 1.195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Eigenwijs rondje Torres

 • Torres del Paine
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern